Bu dediğinize katılmıyorum, mühendis etiğine aykırı. Önemli olan bir iki tane daha değil. Bu gün işletmede bir yangın olayı olsa mevcut durumda yangın sistemim olması halinde, soruşturmaya eldekibelge yüzünden olmadığı yazılacaktır.
Eğer mevcut tutanakta "İş Sağlığı ve Güvenliği Yönünden İnceleme" bilgisi düşülmüş ise İSG uzmanına imzalıtlmak zorunda olduğunu düşünüyorum. Arakdaşlar bakanlığın müfettişi olabilir bizlerde bakanlıktan uzamanlık sertifikası almış arakdaşlarız. Aksi takdirde belge, döküman ve kayıtları siz gösteriyorsunuz tutanğı iş veren imzalıyor. Ya uzman olarak ben yalan beyan yaptıysam? İşveren mi sorumlu olacak!
Eğer yalan beyan yaptıysanız işverene karşı sorumlusunuz. Yalan beyanınız nedeniyle iş veren iş akdinizi feshedebilir ve kesilen cezayı
Rücû etme hakkı vardır. Diğer taraftan İş güvenliği uzmanının bu tutanağı imzalamasıyla birlikte iş güvenliği uzmanı + işveren konumuna düşersiniz ki tutanaktaki yapılmayan her madde için direkt muhatap olmakla karşı karşıya kalırsınız. İş veren tutanakta yazan maddelerle ilgili herhangi bir kaza durumunda haberim yoktu boşunamı yerime adam koydum, yapmamış derse..... uzman için sözün bittiği yer olmaz mı?