Merhaba arkadaşlar, hiç teftiş geçirmedim. benim merak ettiğim müfettiş işyerine geldiğinde ilk nereden başlıyor? Hemen risk analizi acil eylem planını tutanakları ver mi diyor? Yoksa yüzeysel eksikliklere mi bakıyor? Duyduğum bir müfettiş L tipi matrixi beğenirken öbürü Kinney metodu istiyor aslı astarı nedir? bilen varsa söylesin. İyi çalışmalar..
Matris önemli değil önemli olan firmanın tanımlı olan prosedürlerine uyuyor mu. Katsayılar nerede tanımlı ancak en anlayışlı olanı FMEA tipidir.
Firmanızın iş akış ve yerleşim planı, alarm cihazlarını ,kaçış yönlerini,tehlikeli depolama alanlarını,söndürme sistemlerini,ysc ,dolap,hidrant yerlerini gösterir bir şemanız işin başlangıcıdır.
KKD lerin sahada kullanımı,zorunlu kaldırma araçlarının periyodik kontrol kayıtları, yangın yönetmeliğine göre uygunluk , paratoner ve elektrik tesisat uygunluğu, kaçak akım röleleri var mı varsa kontrol ediliyor.
Kişisel dosyalardaki evraklara bakılıyor.
Kompresör , jeneratör,tüp sahaları ve buralardaki aydınlatmaların etanj olup olmadıkları kontrol ediliyor.
Risk değerlendirme formatının altında yönetmelikte tanımlandığı gibi yapılış tarihi ve katılanların imzaları ve paraflarına bakılıyor.
Acil eylem prosedürü, talimatları, ekipleri , görevleri ve eğitimlerine bakılıyor.
MGBF larının risk değerlendirmede olmasına varsa tehlikeli atıkların çevresel etkilerinizde olup olmadıklarına risk değerlendirmesinde bakılıyor.
İSG kurulu varsa noter onaylı defter , aynı şekilde onaylı protokol defterine bakılıyor.
İş kazaları kayıtlarına ve DF lerde neler yapılmış bakılıyor.
YANİ sadece uzman işi değil varsa İK veya Personel bölümü,İş yeri hekimi ve yapması gereken evrakları v.b. olaylar hepsi önemli.
Bakınız herkes paradan bahsediyor.Hiç kimse girdiği riskin ne olduğunu kişisel maruziyet sigortasından söz etmiyor.İşte burada şuanda yazdığımız formun önemi ANLAŞILMALIDIR.
Tecrübe bu işin en önemli ayağı. Bence 5 yılını üretimde geçirmeyen arkadaşlar sırf iş bulmak için bu sertifikalarını kullanmasınlar. Üretime dayalı mühendislik yaparak kendilerini geliştirsinler.
Kimlerin eğitici olabileceği dikkatlerden kaçıyor.
AYRICA HEM ÇEVRE GÖREVLİSİ HEMDE İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI YAPMAK İSTEYEN ÇEVRE GÖREVLİLERİ SANIRIM EN ÇOKTA SİZ DİKKAT ETMELİSİNİZ.
Kazasız günler dileğimle.
Merhaba arkadaşlar, hiç teftiş geçirmedim. benim merak ettiğim müfettiş işyerine geldiğinde ilk nereden başlıyor? Hemen risk analizi acil eylem planını tutanakları ver mi diyor? Yoksa yüzeysel eksikliklere mi bakıyor? Duyduğum bir müfettiş L tipi matrixi beğenirken öbürü Kinney metodu istiyor aslı astarı nedir? bilen varsa söylesin. İyi çalışmalar..