şimdi ertelendiye sevinen arkadaşlar, bu yılın kasım ayında C sınıfı uzman olacak arkadaşlarımız 2023 aralığa gelince erteleme devam etsin dediğinde sizler çoktan A sınıfı olacaksınız(inşallah). o zaman yeter artık ertelenmesin bu ne böyle demeyin.
Şahsi fikrim hiç ertlenmemesi
(B sınıfı İGU olarak çok teh. sınıfta çalışan bir meslektaşınız olarak söylüyorum)
Ertelenmemesi konusundaki şahsi fikrinize katılıyorum hatta B sınıfı olarak çok tehlikeli sınıfta çalıştığınız için mağdur olma durumuz varken ve erteleme ile aslında sizin menfaatinize bir gelişme olacakken bile bu şekilde düşünmenizi tebrik ederim.
Erteleme olacaksa da
çok uzatmadan sadece sınav mağduriyetini gidermek için 1/1/2021 gibi bir tarihe ötelenmeliydi.
Verdiğiniz örnek için ise şu detayı da göz önünde bulundurmak lazım bence; Kasımda C sınıfı olan kişi belgesini alıp, hemen 1/1/2021 de katip sözleşmeli çalışmaya başlarsa zaten 3 senin sonunda yani 31/12/2023 te süresini dolduruyor B sınıfı için.
Tam denk gelmese de ilk yapılacak sınav ve sınava yönelik eğitim ile B olma şansı var. Eğitim süreci ve sınav tarihi ile ilgili oluşacak boşluk için erteleme talep eden azınlık kesim yine olacaktır tabi ki sonu yok bu işin...
Ama hali hazırda şu an C sınıfı belge ile çalışanların tümü daha öncesinde süresini, eğitimini tamamlayıp ilgili tarihte yürürlüğe girecek kanun maddesini sağlayacak şekilde B sınıfı olmayı hak edecektir.
Sizin gibi (benim gibi) B sınıfı uzmanlarında büyük çoğunluğu aynı şekilde A sınıfına hak kazanabiliyor olacaktır.
Herkes için hayırlısı olsun...