güzel bir yazı olmuş.
http://www.isgrehberi.com/index.php...-risk-degerlendirmesi-muammasi-ve-onerilerim/
http://www.isgrehberi.com/index.php...-risk-degerlendirmesi-muammasi-ve-onerilerim/
Sürücü kursları az tehlikeli sınıfta olduğu için uzman ve hekim çalıştırma zorunluluğu yok. risk değerlendirmesinide kendileride yapabilirler. ayrıca kurslar farklı yerlerde olduğu için her bir kursa ayrı yapacağım o yüzden çalışan sayısı da düşüyor kurul oluşturmak gerekmediğini düşünüyorum. yaptığım araştırma sonucu bunu öğrendim.
Arkadaşlar Az tehlikeli sınıfta olsa hekim ve uzman bulundurmak zorunda kişileri yanlış yönlendirmeyelim. Unutmayın 1 sigortalı çalışan dahi olması yeterli bulundurmak için.
iş veren kendisi yapamaz risk analizini iş güv uz yaptırır imzası lazım igu nunhaklısın bende öyle düşünüyorum. çalıştırma zorunluluğu yok derken yasaya göre 2014 te başlıyor. ayrıca benim yaptığım sadece risk değerlendirmesi iş veren bunu kendiside yapabilir uzmana ihtiyacı yok, ne yazık ki yasa böyle.
merhaba,
Çalıştığım firma tehlikeli sınıfta yer alıyor ve 300 işçisi var. aynı firmanın farklı bir ilçede farklı bir iş kolunda da 90 civarı işçisi var. ben ikinci yerde de uzman olarak çalışabiliyor muyum? yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar...
Ali bey,Farklı bir bir iş kolu hangi sınıfa giriyor Sertifikanız uygunsa ve çalışma zamanınızda yetiyorsa Çalışma bakanlığının onayıyla tabiki çalışabilirsiniz.
sorumu doğru okumamışsınız. Yönetmelikte ne yazdığını iyi biliyorum. Benim sorum tam süreli çalışırken, firmanın başka bir şubesinde iş güvenliği uzmanı olarak çalışıp çalışamayacağım konusundaydı.yanlışınız var, çalışan sayısı 50'nin üzerinde olduğu takdirde 31 Aralık'tan itibaren tehlike sınıfına bakılmadan uzman çalıştırma zorunluluğu başladı.
merhaba,
Çalıştığım firma tehlikeli sınıfta yer alıyor ve 300 işçisi var. aynı firmanın farklı bir ilçede farklı bir iş kolunda da 90 civarı işçisi var. ben ikinci yerde de uzman olarak çalışabiliyor muyum? yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar...
merhaba,Öncelikle işyerinin ana faaliyet konusu hangi sınıfta yer alıyorsa diğer alt işyerleride o kategoriden değerlendirilir.İş yerinin faaliyet alanını öğrenin. O işyerine bağlı işyerininde sorumluluğu size ait
merhaba,
işletmelerin ikisi de tehlikeli sınıfta yer alıyor. ben 300 kişilik olanla ilgili bir sözleşme yaptım. aynı zamanda burada tam zamanlı da çalışıyorum. diğer tarafta ilgili bir sözleşmem yada bağlantım yok ama yinede sorumluluk bana ait olur mu?
selam,
arkadaş benimde bir sorum olacak çalıştığım fırmanın aynı oranizede 2 tesisi var birinde 200 kişi (çok tehlikeli) diğerinde 150 kişi (tehlikeli) çalışmakta ayrıca türkiyenin çeşitli bölgelerinde 5-10 kişi çalışan depoları var. Şimdi ben c sınıfı iş güvenliği uzmanıyım çalıştığım firmada 1,5 ve daha öncesindede 1,5 yıllık iş tecrübem var.(çalıştığım firma okuduğum bölümle alakalı)
iş güvenliği uzmanlarının görev -yetki sorumlukları ile yeni yapılan değişikliğe göre ben şirketimle nasıl sözleşme imzalayabilirim. şirketin toplam çalışan sayısı 400 kişi. şuan şirkette 6 aydır isg mühendisi olarak çalışmaktayım.
Soruma gelince şimdi ben çalıştığım firma ile iş güvenliği sözleşmesi imzlayabilir miyim.?Sözleşme imzalarsam eğer bu sözleşme bütün tesisileri mi kapsar.?
Sanırım sorum tam anlaşılmadı.ben zaten 300 kişinin olduğu yerde tam süreli olarak çalışıyorum. ilave olarak belgemi alınca sözleşme yaptık.çalışma süremin 78 saatini iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine ayırmak şartı ile kabul edildi. sözleşmede işçi sayısı ve faaliyet alanı olarak sadece bu işletmeyi yazdım.Leylaa hanım ;
Hem tam zamanlı hemde iş güv uzm olarak çalışamazsınız işyeri sizin sigorta ödemelerini nasıl yapacak.217 saat diyoruz kısmi zamanlı çalışmaların toplamı siz tam zamanlı başka bir iş için iş yeriniz size aylık 180 saat prim öder iş güv uzm olarak geriye 37 saatiniz kalıyor tehlikeli 300 kişilik işyeri diyorsunuz oda 4500 dk / 60 75 saat yapıyor nasıl prim ödeyecek sizce ...diğer bir sorun benim bildiğim her yerden sorumlusunuz ama işyeriyle yapılan sözleşmeye madde koyarsanız çalışma alanınızı faydası olurmu açıkcası bilemiyorum.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.