hem çevre mühendisliği hem iş güvenliği uzmanlığı görevlerini yürütüyorumAynı işletmede mühendis ve iş güvenlik uzmanı olarak çalısan varmı yada çalısılıyormu?İŞYERLERİ kendi bünyesinde çalıŞan mühendisleri kursa gönderiyor, uzman olduktan sonra iki işimi yürütmektedirler..?
Bende aynı şekilde noırmalde kaliteciyim ama isg uzmanlığıda yapacağım :=)
hem çevre mühendisliği hem iş güvenliği uzmanlığı görevlerini yürütüyorum
Taner Bey. Buna benzer bir durum benim içinde geçerli olacak gibi duruyor. Kimyager olarak çalışıyorum ve çalıştığım işletmede İSG Uzmanı olarak görev alacağım. Size sorum; mesela C sınıfından B ye geçebilmek için 3 yıl çalışmış olmayı belgelemek gerekiyor. Benim şuanda normal olarak 30 günlük primim yatıyor. İşletmem tam zamanlı uaman olarak çalışmayı gerektirmiyor. Kısmi süreli sözleşmeyi yaptık diyelim
(4 gün/ay). Sigorta primi bildiriminde bir değişiklik yapılması gerekiyor mu? Siz nasıl bir yol izlediniz?
Tam benim durumum, Kesinlikle katılıyorum !Mümkünse kendi personelini eğitime yollayarak bu görevi üstlenmelerini istiyorlar. Ancak arkadaşlar işin iç yüzünü eğitimlerde anlıyor ve yapmak istemiyorlar. Çünkü sorumluluğu ve cezası çok büyük buda ek olarak yapılan iş için ağır kalıyor. İşten çıkartılma korkusu olanlar işverenin vereceği çokaz bir fark ile bu işi yüklenecektir. Aklını kullanan ise belgeyi aldıktan sonra daha iyi bir iş bulduğunda oradan kaçacaktır.
İyi günler arkadaşlar,
Ben şuan çalıştığım işletmede Gıda mühendisi olarak başladım ve tabiki sözleşmem de gıda mühendisi yazıyor. Daha sonra işletme beni ankaraya eğitime gönderdi, kazanıp sertifikamı alıncada danışmanlık aldığı bayan ile olan sözleşmeyi fesh edip benimle başladılar. İş sözleşmem de halen gıda mühnds görünüyorum, İSG ile ilgili sadece Çalışma bakanlığına yolladığımız ve onların tam zamanlı İSG uzmanı olarak işletmede çalışmamın kabul edildiğini gösteren evraklar var. Denetimleri yapıyorum, kurulu topluyorum, risk değerlendirmesi acil eylem planı vs hazırlıyorum. Bu durumda benim İSG uzmanlığım geçerli mi değil mi? 3 sene sonra B sınıfına geçebilme konusunda sıkıntı yaşar mıyım ?
İş sözleşmesi yenilenmedi , sigorta pirimi halen gıda mühendisi olarak yatıyor ondan ötürü bir sıkıntı olur mu diye düşünmüştüm.Anladığım kadarıyla çalıştığınız yer ile C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak sözleşme yapmışsınız ve bakanlığa yollamışsınız. Sonuç olarak da iş güvenliği uzmanlık sözleşmeniz bakanlık tarafından kabul edilerek onaylanmış... Süreniz işlemeye başlamış neden sıkıntı yaşayacaksınız ?
İş sözleşmesi yenilenmedi , sigorta pirimi halen gıda mühendisi olarak yatıyor ondan ötürü bir sıkıntı olur mu diye düşünmüştüm.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.