- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Bu maddeyi yanlış yorumluyorsunuz işveren isg hizmetini dışarıdan osgb ve serbest İG Uzmanlarından alabilir diyor. özel sektörde mühendislik yapan bir personel ayrıca 80 saat İG uzmanlığı yapar diye bir madde bu İSG genel müdürü seminerdede yanıtladı ama ilerki yönetmelikler açıklanırda eklenirse bilemem.bizim için çok iyi olur.
Neyi yanlış yorumladığımı düşünüyorsunuz anlamadım ? Bende yukarıda sizin yazdığınızı söylüyorum zaten !!!
Alıntı yaptığınız yazımda da zaten aynı iş yerinde çalışan Gıda Mühendisi arkadaşın kendi işletmesinde Gıda Mühendisi olarak yaptığı sözleşmeden ve ayrıca yapacağı iş güvenliği uzmanı sözleşmesinden bahsediyorum... İki ayrı çalışma durumunu karıştırıyorsunuz...
“Sizin Gıda Mühendisi olarak iş yeri ile yapmış olduğunuz sözleşme ayrı, C sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak iş yeri ile yapmış olduğunuz sözleşme ayrıdır. Kendi işiniz ile beraber iş güvenliği uzmanlığı görevinizi de yapabilir ve 3 yıllık sürenizi başlatırsınız.
Kendi mesleği dışında sadece iş güvenliği uzmanı olarak çalışmak isteyenler iş yerlerinde bulunan çalışan sayısına göre farklı iş yerlerinde ayrı ayrı kısmi iş sözleşmesini yapmak ve 30 günlük çalışma sürelerini SGK ya bildirmek zorundadırlar...