- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Hayırlısı olsun ya
Arkadaşlar sorum olacak;
sitede havuz da var ise (yüzme ve süs) risk analizine eklenmesi gereken önemli noktalar ne olabilir? Aklıma gelenleri yazdım ancak sizlerden gelecek fikirlerle çoğaltıp düzgün hale getirebilirim.
Teşekkürler
bence öncelikle havuzda kullanılan kimyasallar üzerinde durulması gerekir diye düşünüyorum. sonra süs havuzu için elektrik, çocuklar için düşme tehlikesi vb. öncelik olacaktır.
Boğulma,bulaşıcı hastalık,havuz suyunun dezenfekte edilmesi,klorlanması,temizlenmesi vb...
Ortak kullanım alanında ( bahçede ) ortada süs havuzu olan herbirinde asansör bulunan üç bloktan oluşan (A blok=5 katlı 10 daireli - B ve C blok 7 katlı 14 daireli ) apartman ve site yönetimi oluşturulmuş hiç bir çalışanı olmayan bir sitede oturuyorum. Hangi risk analizleri yapılması gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler...
Bu risk analizi yayınlayan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.Bir site yöneticisi olarak bu raporu nasıl hazırlayacağımı bir türlü bilemiyordu.Benim sitemde kapıcı yok,çalışan yok sanırım sadece risk analiz raporlarını hazırlayıp dosyada tutup denetlemeye gelen ekiplere göstereceğiz.Bir nevi siteler ve apartmanlar devlet dairesi statüsüne sokacaklar!...
sığınaklar risk değerlendirmesine eklenecek mi,
mesela apartmanda sığınağı 2 ye ayırmışlar, bir bölüm depo bir bolum sığınak!!
bu depo bölümüne "sığınakta eşyalar konulmuştur. yangın riski oluşturmaktadır" yazmamız iş güvenliğinin konusu mudur?
yoksa yapı denetim denetçilerinin işi midir?
bunu açıkca belirtmek gerekiyor.ben öyle yapıyorum.sonuçta amacı dışında bir kullanım söz konusu.ayrıca belirttiğiniz gibi yangın vb tehlikelerede neden olabilir bu durum.evet çok buyuk sorun,
"sığınaklar bölünmüş bir kısmı depo bir kısmı sığınak olarak kullanılmaktadır. Yangın riskine karşı sürekli kontrol edilmektedir" olabilir mi mesela...??
evet çok buyuk sorun,
"sığınaklar bölünmüş bir kısmı depo bir kısmı sığınak olarak kullanılmaktadır. Yangın riskine karşı sürekli kontrol edilmektedir" olabilir mi mesela...??
Arkadaşlar Acil durumlarla ilgili çalışmalarda bazı alıntılar yaptım. İlk paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
İstediğiniz gibi kopyala yapıştır yapabilirsiniz.
Bazı arkadaşlar sanki işlerini ellerinden alacakmışız gibi paylaşım yapmıyorlar.
Benim yaptığım analiz burada, eksikleri varsa lütfen düzeltme için uyarılarda bulunun.
Şimdiden teşekkürler[/qu
GÜZEL OLMUŞ emeğine sağlık ihtiyacım olursa diye formları kopyaladım.
arkadaşım hazırladığım risk analizi yüzdeyüz kendime aittir. Arkadaşların paylaşımla ilgili hep hazırcı olmayın kendiniz yapın, kopyala yapıştır yapmayan gibi bahanelerle bilgilerini paylaşmadığını gördüm. buna tepki olsun diye olduğu gibi sitede paylaştım ve isteyen istediği gibi kopyala yapıştır yapabilir diye belirttim. Risk analizinden önce paylaştığım boş risk sablonu ile apartman için hazırladığım bir iki ekleme çıkarma haricinde şablon aynıdır. Formül renkelndirme ve koşullu biçimlendirme kendime aittir. Teyid edebilirsin arkadaşım. Risk analizini bilgisayara dökmeden önce defterime karalama çalışması yaparım. İsteyen olursa karalama kısmını da paylaşabilirim. İşine yarayacak olursa istediği gibi kopyala yapıştır yapabilir. Değerlendirmenin 2. maddesi yüksekte çalışma ile ilgili bölümde sondan ikinci önlemde EKSİK KORKULUKLAR TAMAMLANMALI (ARITMA ODASININ GİRİŞ YOLUNA KORKULUK YAPILMALI) ibaresi vardır. İsteyen gidip Uşak Dolunay Sitesine kontrol edebilir. Resimleri de ekliyorum. Bunları yazmamdaki amaç kimseye bir şey ispatlama gayesi değildir. Alıntı olan kısmına alıntı diye belirttim zaten. Amacım kimseye bir şey ispatlamak falanda değildir. Sadece bu şekilde yazmış olduğunuz mesaj çok canımı sıktı. İsteyen istediği gibi kopyala yapıştır yapabilir demiştim, biri alıp başka bir siteye, hatta sitelere koymuş olabilir. Şunu belirteyim, belki hakan65800 yada başka arkadaşların umrunda olmayabilir ama bundan sonra çalışmalarımı paylaşmayacağım. Bu şekilde itamlar moralimi bozuyor. Sinek küçük ama maalesef mide bulandırıyor. Yazdıklarımda kusurlu hatalı sözcükler varsa herkesten özür dilerim.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.