doğru maalesef geçmiş olsun yönetmeliği bilmediğimizden kaybediyoruzarkadaşlar risk analizini bir şirkete yaptırmak istedim benden 20 daire için 1,000lira civarında ücret istediler neyse yaptırdık fatura kesildi ama şimdi öğrendim ki site yöneticisi olarak risk analizi değerlendirmesini site yönetimi de kendi değerlendirebiliyormuş. bizim paralar boşa mı gitti bir söyleyiverin hele
dandik paylaşımbina türkçe
yorumları bekliyorum...
Evet doğru bina daire içine karışamayız.ortak alanlara risk değ. yapılır.en azından ben öyle yaptımArkadaşlar apartman için risk değerlendirmesinde çalışan sayısını dikkate almamız gerektiğini ( kapıcı, bahçivan vb. ) düşünüyorum yoksa işin içinden çıkmak çok zor. bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırsa faydalı olur
sigorta sicil numarasından öğrenebilirsinarkadaşlar iki tana apartmana risk analizi yapacağım. tüm apartmanlar az tehlikeli grubtamı.
Fazla kafa karışmasına gerek yok.Apartmanlarda uzmanlık hizmetine 2015 haziran ayına kadar gerek yok.Sadece bir seferlik hizmet olan risk değerlendirme-eğitim ve acil durum planı hazırlanması yeterli.Bunun içinde saat hesaplamaya gerek yok.bir seferlik hizmet için ise ücretler yaklaşık400 tlyanlış hatırlamıyorsan 30 haziran 2014 ten sonra başlayacak ve 10 kişi altında çalışanı olan apartman, işyeri...ücretini SGK karşılayacak.
konu karıştı iice her yeni uygulamada olduğu gibi
2014 te başlayacağı söyleniyor ama risk değerlendirmelerini bundan önce tamamlamaları gerekiyor sanırım
birde 2014 öncesi apartmanlar uygulamaya başlayamazlar mı. sonuçta özellikle siteler, yani güvenlik görevlisi, bahçıvan, kapıcı...işçi çalıştırıyorlar. çalışan sayısı 10 a yaklaşan siteler var. az tehlikeli sınıfta çalışan işçi isg hizmeti ile korunması hedefleniyorda apartmanlarda çalışan söz konusu çalışanlar neden 2014 itibariyle yasa kapsamına alnıyorlar o işi çözemedim...
internete sordugunuzda maşallah her site başka bir tarafından alıyor konuyu. uzmanına soralım diyoruz onların zaten kafası mevcutta karışmış kendi kendileri ile çelişiyorlar bir yerden sonra. eee en garantisi kanundur hadi kanuna bakalım diyosunuz ve işte orda sizinde koptuğunuz noktaya varıyosunuz.
en güzeli herkes ne yapıyosa sen de onu yap mantığı olacak galiba en azından bazı şeyler oturana kadar...
Merhabalar değerli hocalarım ben C sınıfı uzmanıyım ilk kez bir binanın risk değerlendirmesini yapacagım tecrubesizim bildiginiz gibi, risk değerlendirmesi az tehlikeli i oldugu için 6 yıl geçerli ama bina yöneticisi değişirse risk değerlendirmesi yenilenmeli acaba ? ve kapıcı ek iş yapıyor bu doğrumu bu konuda ne yapmam gerekiyor ? Risk değerlendirmesinden sonra acil eylem plan da hazırlamam gerekiyor mu tatbikat yaptırmam gerekiyor mu lütfen yardım eder misiniz hocalarımapartman görevlisine verilecek eğitimin içeriğine ilişkin kaynak veya örnek verebilir misiniz?
Sadece risk değerlendirmesi yap yönetici imzalasın senin imzalaman gerekmez.apartmanlaz az tehlikeli 2016 yılında mecburi igu ve ih görevlendirme yapmakMerhabalar değerli hocalarım ben C sınıfı uzmanıyım ilk kez bir binanın risk değerlendirmesini yapacagım tecrubesizim bildiginiz gibi, risk değerlendirmesi az tehlikeli i oldugu için 6 yıl geçerli ama bina yöneticisi değişirse risk değerlendirmesi yenilenmeli acaba ? ve kapıcı ek iş yapıyor bu doğrumu bu konuda ne yapmam gerekiyor ? Risk değerlendirmesinden sonra acil eylem plan da hazırlamam gerekiyor mu tatbikat yaptırmam gerekiyor mu lütfen yardım eder misiniz hocalarım
peki , ödemeyi nasıl belgeleyecek muhasebecisi benim girişimi yapmak zorunda.bu durumda imza gerekmez miSadece risk değerlendirmesi yap yönetici imzalasın senin imzalaman gerekmez.apartmanlaz az tehlikeli 2016 yılında mecburi igu ve ih görevlendirme yapmak
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.