- Meslek
- İşyeri Hekimi
arkadaşlar yönetmelik ortadan kalkınca periyodik muayeneler için hangi maddeyi değerlendireceğiz.3 yılda 1 ile yılda 1 arasında çelişkiler ortaya çıktı
1-3-5 yılda bir "İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK"arkadaşlar yönetmelik ortadan kalkınca periyodik muayeneler için hangi maddeyi değerlendireceğiz.3 yılda 1 ile yılda 1 arasında çelişkiler ortaya çıktı
öncelikle ağır ve tehlikeli işler ibaresi kaldırıldı...arkadaşlar merhaba;
tehlikeli işler ile ilgili mesleki eğitim verilir de ne gibi sağlık kontrollerinin yapılması gerekiyor?
bir gıda fabrikası için mesela? (dolum işleri yapılmakta) (işi bölümleri makina bakım teknisyeni, elektrik teknisyenleri, formenler, işçi..vb olarak farklılık göstermektedir)
bu tetkikleri sadece iş yeri hekimin,n yapması yeterli olur mu?öncelikle ağır ve tehlikeli işler ibaresi kaldırıldı...
Risk değerlendirmesi yapıp ortam ölçümleri yaptırıldaktan sonra çalışanların görev tanımlarına göre kimyasal biyolojik fiziksel vb risklere göre uygun tetkikler yapılır
Raporlar düzenleme konusunda İş Yeri Hekimi tamamdır ancak Devlet Hastanesi ve Aile Hekimlerinin düzenleyebileceği konusunda emin misiniz?bu tetkikleri herhangibir hastaneden yaptırabilirsiniz. ancak raporları devlet hastanesi , aile hekimleri veya işyeri hekimleri düzenleyebilir.
6331 madde 15'den alıntı yapıyorum:yönetmelik gayet açık
6331 madde 15'den alıntı yapıyorum:
"(3) Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları, işyeri sağlık ve güvenlik biriminde veya hizmet alınan ortak sağlık ve güvenlik biriminde görevli olan işyeri hekiminden alınır. Raporlara itirazlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hakem hastanelere yapılır, verilen kararlar kesindir."
Aile hekimi veya hastanelerin bu konuda herhangi bir yetkisi olduğunu sanmıyorum. 08.02.2013 itibariyle muhakkak iş yeri hekiminden alınması gerekiyor şeklinde yorumladım.
Kaçırdığım bir nokta varsa belirtin lütfen.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.