Nurdan Hanım, geçen mayıstaki sınavı siz geçmemişmiydiniz.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Nurdan hanım, inşaallah siz daha başarılı olursunuz. Evet haklısınız cevapların yerlerini yanlış yazmışım ,dikkatiniz takdire değer, düzelttim.iyi çalışmalar
eski kanuna göre çoğul gebelik de d.ö=10 d.s=8 hfarkadaslar ben dogumdan once 8 dogumdan sonra da 8 olarak biliyordum ama bu değiştiğini duydum ve cvp da toplam 18 hafta olarak verilmiş tam bi bilgisi olan bilgilendire bilir mı acaba
İş Kanununa göre Kadın işçilerin çoğul gebelikte, doğum öncesi ve doğum sonrasında kullanacağı toplam izin süresi ne kadardır?
Doğru cevap: d
- a. 6 hafta
- b. 12 hafta
- c. 16 hafta
- d. 18 hafta
. Günde 8 saat çalışılan işyerinde iş kazası sayısı 20 dir. Tam gün çalışan her 100 kişi arasında iş kazası sıklık hızı 25 ise PTEGS (Prime tahakkuk edilen gün sayısı) kaç olmalıdır?
a) 9000
b) 45000
c) 90000
d) 22500
bu tarz sorular nasıl cozuluyor acaba?
bu soruda doğru olan yalnız II olcaktıDOĞRU; 55 KG
ILO 'nun taşıma ve kaldırmada maksimum ağırlık R128 no lu karar -07.06.1967 tarihli " Tek Kişinin Kaldırabileceği En Fazla Yük" tavsiyesinde belirtilmektedir.Bu tavsiyede:
Erkek çalışanlar ( 18 yaş üstü ) uygun ortam şartlarında maksimum 55 kg taşıyabilir.
İlgili ILO sözleşmesi, "Tek İşçinin Taşıyabileceği Yükün Azami Ağırlığı hakkında Sözleşme"
Bakanlar Kurulunca kabul edilerek 14.11.1974 tarih ve 15067 sayılı Resmi Gazete yayınlanmıştır.
Mevzuatımızda, kaldırma ve taşımada azami yük konusunda dayanak yapabileceğimiz başka bir limit bulunmamaktadır.
çoğul gebelikte 18 hafta 2 hafta ekleme yapılıyor .arkadaslar ben dogumdan once 8 dogumdan sonra da 8 olarak biliyordum ama bu değiştiğini duydum ve cvp da toplam 18 hafta olarak verilmiş tam bi bilgisi olan bilgilendire bilir mı acaba
İş Kanununa göre Kadın işçilerin çoğul gebelikte, doğum öncesi ve doğum sonrasında kullanacağı toplam izin süresi ne kadardır?
- a. 6 hafta
- b. 12 hafta
- c. 16 hafta
- d. 18 hafta
Doğru cevap: d
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.