Nurdan DAHİ
Banned
- Katılım
- 29 Mar 2012
- Mesajlar
- 618
- Tepki puanı
- 508
- Meslek
- Uzman (C)
Olur mu öyle şey yaaa. Artık öküz altında buzağı arar olduk. Ne farkı varmış ki???sanırım ACİL DURUM PLANI ile ACİL EYLEM PLANI aynı şey değil..
Olur mu öyle şey yaaa. Artık öküz altında buzağı arar olduk. Ne farkı varmış ki???sanırım ACİL DURUM PLANI ile ACİL EYLEM PLANI aynı şey değil..
yani risk kabuledilebilir seviyeye düştüyse neden çalışma yöntemi, makina ve diğer ekipman değiştirilsin dimi? Ama acil eylem planına da gerek yokmuş mevzuatta o da yazıyo!! çelişkili bir soru daha ......
Tebrik ediyorum Nurdan hanım, başarılarınızın devamını diliyorum.Rekorunuzu egale etmenize fırsat sağlamak için bir kaç test daha hazırlayacağım.83 aldım
Çok teşekkür ederim Yücel bey, dört gözle bekliyorumTebrik ediyorum Nurdan hanım, başarılarınızın devamını diliyorum.Rekorunuzu egale etmenize fırsat sağlamak için bir kaç test daha hazırlayacağım.
Genel Önlemler9.madde de acil eylem planları
açasgemde sınav komisyonunda olan bir hocanın verdiği sorular
1.3. KAYNAK IŞINLARININ SAĞLIĞA ETKİLERİbu soru için bişey söylemek istiyorum kaynak ışınlarının %60 ını kızılötesi ısınlar olusturyor diye biliyordum ben o yüzden kızıl ötesini işaretledim yanlıs mı acaba yardımcı olur msunuz????
tesekkürler nurdan hanım1.3. KAYNAK IŞINLARININ SAĞLIĞA ETKİLERİ
Kaynaklı imalat atölyelerinde ortaya çıkan metal dumanı,gaz ve buharlar dışında ikinci önemli risk grubu ise kaynak ve kesme işlemleri sırasında oluşanışınlardır. Genel olarak kaynak işleminde oluşan ark enerjisinin yaklaşık % 15'i ışınşeklinde çalışma ortamına yayılmaktadır. Bu ışınların yaklaşık % 60'ı kızılötesi, % 30'u parlak ve % 10'u ise morötesi ışınlardır. Söz konusu ışınlar dalga boyuna göre sınıflandırılmakta ve her birinin çalışanlar üzerindeki etkisi değişik sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
Kaynak ve kesme işlemlerinde ortaya çıkan ışınlardan çalışanların en çok etkilenen organları gözleridir. Daha sonra ise örtülmemiş deri kısımları söz konusu ışınların tehlikelerine maruz kalmaktadır. Işınların dalga boyu çalışanların göz sağlığı açısından özellikle önem taşımaktadır. Söz konusu ışınlardan morötesi ışınlar çalışanların gözlerinde en fazla hasara neden olmaktadır. Çünkü, 4.000-8.000 Angströmlük (Ao=10-7 mm) dalga boyu aralığının üst tarafında yer alan parlak ışınlar, görünen ışın sınıfına girmekte ve bu ışınlara maruz kalan çalışanlar gözlerini kapamak ve kısmak gibi reflekslerle, bu ışınların etkilerinden kaçınabilmektedirler.
Ancak, 100-4.000 Angströmlük kısa dalga boyu ile görünen ışık bandının üst tarafında yer alan morötesi ışınlar;yüksek enerjili, sert karakterli ve çalışanların gözleri üzerindeki hasar etkileri fazla olan ışınlardır. Ayrıca bu ışınlar görülemediğinden göz refleksleri ile korunabilme olasılığı da bulunmamaktadır. 8.000-10.000.000 Angströmlük dalga boyu ile görünen ışık bandının alt tarafında yer alan kızılötesi ışınlar ise, düşük enerjili olduklarından çalışanların gözleri üzerindeki etkileri ve zararları, morötesi ışınlara göre daha azdır.
Çoğul gebelikte 18 hafta normalde 16 haftaarkadaslar ben dogumdan once 8 dogumdan sonra da 8 olarak biliyordum ama bu değiştiğini duydum ve cvp da toplam 18 hafta olarak verilmiş tam bi bilgisi olan bilgilendire bilir mı acaba
İş Kanununa göre Kadın işçilerin çoğul gebelikte, doğum öncesi ve doğum sonrasında kullanacağı toplam izin süresi ne kadardır?
- a. 6 hafta
- b. 12 hafta
- c. 16 hafta
- d. 18 hafta
Doğru cevap: d
yaylı devre kesicileri basılı olmadığında devre açık olur, kapalı olması için sürekli basmak gerekir, yani B şıkkı doğru, C şıkkı yanlışcem bey b şıkkıda yanlış devre kapalı olursa akım akışı devam eder devre açık olması gerekir.yaylı devre kesiciler(enterüptör)devrenin açık tutulmasını sağlar...
benim bildigim coklu gebeliklerde 18 hafta cevabın c olması lazımarkadaslar ben dogumdan once 8 dogumdan sonra da 8 olarak biliyordum ama bu değiştiğini duydum ve cvp da toplam 18 hafta olarak verilmiş tam bi bilgisi olan bilgilendire bilir mı acaba
İş Kanununa göre Kadın işçilerin çoğul gebelikte, doğum öncesi ve doğum sonrasında kullanacağı toplam izin süresi ne kadardır?
- a. 6 hafta
- b. 12 hafta
- c. 16 hafta
- d. 18 hafta
Doğru cevap: d
8 + 8 tek gebelik için, çoğul gebelikte 2 hafta daha ekleniyor.arkadaslar ben dogumdan once 8 dogumdan sonra da 8 olarak biliyordum ama bu değiştiğini duydum ve cvp da toplam 18 hafta olarak verilmiş tam bi bilgisi olan bilgilendire bilir mı acaba
İş Kanununa göre Kadın işçilerin çoğul gebelikte, doğum öncesi ve doğum sonrasında kullanacağı toplam izin süresi ne kadardır?
- a. 6 hafta
- b. 12 hafta
- c. 16 hafta
- d. 18 hafta
Doğru cevap: d
patlayıcı madde tehlike işareti E21-
Patlayıcı maddeler için tehlike iĢareti aĢağıdakilerden hangisidir?
A) F B) C C) E D) Xn
8 + 8 tek gebelik için, çoğul gebelikte 2 hafta daha ekleniyor.
önce kullanmak için veriliyor ama önce kullanmadığınız günleri doğum sonrasına ekletebiliyorsunuz.....bu iki haftayı doğumdan önce mi kullanmak gerekli? Sonra mı? böyle bir ayrım var mı?
teşekkür ederim...
bende indirdim soruları fakat ne altı çizili nede koyu renkli neden acaba? cevapları göremiyorumkoyu renkli ve altı cizili şıklar dogru cvp
çasgemde sınav komisyonunda olan bir hocanın verdiği sorular
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.