Aralık ayında isag facebook sayfasında da online soru çözümlerimiz olacaktır.kaçırmayınız.
www.facebook.com/groups/leventkavlak
İNTERNET PROBLEMİNDEN DOLAYI SIKINTILAR YAŞIYORUM.OZRU DİLERİM YENİ SORULAR AŞAĞIDADIR.CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM
HAKAN ERDOGAN
[email protected]
Emeğe saygı. Soruları kendim hazırlıyorum.
8. DENEME 8.DENEME 8. DENEME
S1. Acil durum elektrik güç kaynağı, açık gemiler hariç, makine dairesinin dışına konulur ve herhangi bir yangın veya ana elektrik ekipmanının çalışmadığı diğer durumlarda, sistemlerin en az üç saat süreyle aynı anda çalışmasını sağlayabilecek şekilde düzenlenir.Hangisi bunlardan değildir?
A) Dahili haberleşme sistemi, yangın dedektörleri ve acil durum sinyalleri,
B) Seyir fenerleri ve acil durum aydınlatması,
C) Telsiz haberleşme ekipmanı,
D) Çalışanların kaldığı yerler
E) Acil durum elektrikli yangın pompası
S2. Kapalı ve daralanlarda yapılan kaynak işlemleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A)Bir kişi dışarıda beklemelidir.
B)Havalandırma yapılmalıdır.
C)Oksijen verilmelidir.
D)Uygun maske ve solunum cihazı kullanmalıdır.
E) Kapali alana giriş çıkışlarda kartlar alınlaı ve kayıtlar yapılmalıdır.
S3. İşyeri merdivenlerinin mukavemet katsayısı 4 olacak ve metrekarede en az kaç kilogram yük taşıyacaktır?
A) 500 B)400 C)300 D)200 E)100
S4. Koğuşlarda tavan yüksekliği ...... santimetreden aşağı olmayacak ve adam başına düşen hava hacmi,en az ..... metreküp olarak hesap edilecektir.
A) 280-10
B) 280-12
C) 300-10
D) 300-12
E) 350-15
S5. Hangisi ortam hava kalitesini etkileyen faktörlerden değildir?
A) Basınç
B) Nem
C) Isı
D) Termal radyasyon
E) Hava akım hızı
S6. Kaldırma işlerinde kullanılan ip halatların güvenlik kat sayısı en az ne olmalıdır?
A) 3 B) 5 C) 6 D) 8 E)10
S7. I- Zincirlerde düğüm ve büküm olmayacaktır.
II- Kırılan bir kaldırma veya bağlama zinciri, telle bağlanmayacak veya cıvatalarla tutturulmayacaktır.
III- Sert ve kesici köşeli yükler kaldırılırken, köşelerle zincirler arası, uygun yastıklarla beslenecektir.
Yüklerin kaldırılmasında kullanılan zincirlerde dikkat edilmesi gereken hususlar yukarıdakilerin hangilerinde doğru olarak sıralanmıştır?
A) Yalnız II
B) Yalnız III
C) II ve III
D) I ve II
E) I, II ve III
S8. Köprü ayaklı gezer vinçlerin geçtiği yol boyu ve raylar en az kaç cm eninde olmalıdır?
A) 55 B) 65 C) 75 D) 85 E) 100
S9. Aşağıda verilen kimyasal madde ve yaptığı kanserden hangisi yanlış verilmiştir?
A) İyonizan radyasyon -Lösemi, akciğer, deri, kemik
B) Ultraviyole ışın -Akciğer
C) Benzen- Lösemi, akciğer
D) Asbest- Akciğer, mezotelyoma, sindirim sistemi
E)Krom - Solunum yolları, sinuslar
S10. İşyerinde bir ya da birkaç kişinin, bir başka kişiyi veya kişileri rahatsız edici, ahlak dışı ve sistematik söz ve davranışlarla taciz ettikleri; kısaca başkalarına karşı psikolojik şiddet uyguladıkları sürece ne denir?
A) Mobbing
B) Kavga
C) Stres
D) Gerilim
E) Karoshi
S11. TS EN 559 Standardına göre; hortum renkleri ile ilgili hangisi yanlıştır?
A) Asetilen.........Kırmızı
B) Oksijen.........mavi
C) LPG, doğal gaz, metan.......yeşil
D) Basınçlı hava, azot, argon……siyah
E) karbondioksit......siyah
S12. Akut arsenik zehirlenmesinde yükümlülük süresi ne kadardır?
A)1 ay B)6 ay C)1 yıl D)2 yıl E)5 yıl
S13. Domino teorisine göre kazaya neden olan olayların dizisindeki faktörlerden hangisi yanlış verilmiştir?
A) Kalıtsal ve sosyal çevre
B) Ölüm
C) Kişinin hatası
D) Güvensiz hareket ve koşullar
E) Kişinin hatası
S14. “Önceden planlanmamış çoğu zaman, kişisel yaralanmalara, makinelerin, araç ve gereçlerin zarara uğramasına, üretimin bir süre durmasına yol açan bir olaya kaza denir” tanımı hangisine aittir?
A) WHO
B) ILO
C) EU-OSHA
D) TS 18001
E)BM
S15.İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre; işverence,asgari sağlık ve güvenlik gereklerinin uygulanmasında çalışanların iş ekipmanı kullanımısırasındaki duruş pozisyonları ve çalışma şekilleri ile birlikte aşağıdakilerden hangisi tam olarak dikkate alınmalıdır?
A)Ergonomi prensipleri
B)Periyodik kontrolü yapan firma
C)İş ekipmanında öngörülen anormal durumlar
D)İş ekipmanını kullanmak üzere görevlendirilmeyen diğer kişiler
E)İş ekipmanında öngörülemeyen anormal durumlar
S16. I- Elektriksel yalıtım hatası nedeniyle çıkan yangınlar
II- Elektriksel yalıtım hatası nedeniyle meydana gelen elektrik çarpmaları
III- Statik elektrik yükleri nedeniyle meydana gelen patlamalar
Toprak kaçan akım şalterleri yukarıdaki risklerden hangilerine karşı doğrudan etkilidir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve II
S17. I- Elektrik akımının/geriliminin kesilmesi
II- İletkenlerin kısa devre edilmesi
III- İletkenlerin topraklanması
Yeraltı kablolarında yapılacak bir çalışmada, yukarıdaki işlemlerden hangilerinin yapılması gereklidir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve II
S18.Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin usul ve esaslarına dair yönetmeliğe göre sağlık konularında verilecek eğitimlerde hangisi yoktur?
A) Hastalıktan korunma prensipleri
B) İlkyardım
C) Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri
D) Meslek hastalıklarının sebepleri
E) İşyeri temizliği ve düzeni
S19. İnsanda ağır hastalıklara neden olan, çalışanlar için ciddi tehlike oluşturan, topluma yayılma riski yüksek olan ancak etkili korunma ve tedavi yöntemi bulunmayan biyolojik etkenler hangisidir?
A)Grup 1
B)Grup 2
C)Grup 3
D)Grup 4
E)Grup 0
S20. Hazırlanan acil durum planının uygulama adımlarının düzenli olarak takip edilebilmesi ve uygulanabilirliğinden emin olmak için iş yerlerinde hangi sıklıkla tatbikat yapılır?
A)6 ayda bir
B)1 yılda bir
C)2 yılda bir
D)Tehlike sınıfına
D) Gerektiğinde
1-D,2-C,3-A,4-B,5-D,6-A,7-E,8-C,9-B,10-A,11-C,12-E,13-B,14-B,15-A,16-B,17-C,18-A,19-D,20-B