arkadaşlar 14.soruda ;
İşverenin iş kazaları ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sorumluluğu hangi yasada
düzenlenmiştir?
a. Umumi Hıfzısıhha Yasası
b. Sosyal Sigortalar Yasası
c. Borçlar Yasası
d. Çalışma Bakanlığı Kuruluş Yasası
ben B sıkkı dedim . kaynak olarak da; 506 sayılı ssk kanunu Madde 26 - (Değişik fıkra: 20/06/1987 - 3395/2 md.) İş kazası ve meslek hastalığı, işverenin kastı veya işçilerin sağlığını koruma ve işgüvenliği ile ilgili mevzuat hükümlerine aykırı
hareketi veyahut suç sayılabilir bir hareketi sonucu olmuşsa, Kurumca sigortalıya veya
haksahibi kimselerine yapılan veya ileride yapılması gerekli bulunan her türlü giderlerin
tutarları ile gelir bağlanırsa bu gelirlerinin 22nci maddede belirtilen tarifeye göre
hesaplanacak sermaye değerleri toplamı sigortalı veya haksahibi kimselerin işverenden
isteyebilecekleri miktarlarla sınırlı olmak üzere Kurumca işverene ödettirilir. İş kazası veya meslek hastalığı, 3 üncü birkişinin kasıt veya kusuru yüzünden olmuşsa,
Kurumca bütün sigorta yardımları yapılmakla beraber zarara sebep olan 3 üncü kişilere ve
şayet kusuru varsa bunları çalıştıranlara Borçlar Kanunu hükümlerine göre rücu edilir.
benim burdan anladığım hukuki olarak ssk kanunu , mali olarak borçlar kanunu yanlış mı anlamışım? sizler ne dersiniz???