Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

A. Ali Tutar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Bakan hanım unutur, arkadaşların dediği gibi herkes fax çeksin, yüklenelim
Şu saatten sonra Bakan Hanım unutsa bile danışmanları hatırlatır çünkü cuma günü konuşalım toplantıda demiş. Kendinizi düşünün Bakan danışmanısınız ve size bir görev veriliyor atlayabilir misiniz?

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
ayssddddsssfg712345qwaszAZX
Altay Bey cektiginiz bir faksin ornegini bizimle paylasirsiniz. hepimiz ayni sekilde hareket edelim.
Onceki mesajlarimda dilekce örneğinin word halini paylasmistim.ordan indirebilirsiniz.

mukavemet

Üye
TÜİSAG Üyesi
Ilk günden beri takip ediyorum merak etmeyin ertelenecek bakanada ilerlediğine göre kafanızı yastığa rahat koyunuz seçim var ertelerler burası türkiye

Moderatör tarafında düzenlendi:

başak can

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Olumsuz şeyler yazmayın diyorsunuz da grupdaki herkes gerçeklerde ortada ! Dün itibariyle bağlı bulunduğum OSGB tehlikeli sınıf atamalarından ( C sınıflarını leri bekletiyordu ben dahil ay sonuna kadar ) ceza puanı yedi ve bugün itibariye ihbar süremiz başlatıldı.

Gerçekleride mi yazmayalım..
Nasıl ceza puanı yedi?
Osgb ye ceza nasıl verildi?
Açıklarsanız iyi olur.

başak can

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Bence bakanligin özel kalem müdürlügüne dilekce fakslarsaniz cok guzel olur arkadaslar

Bende ilk söylediğiniz tarihte fax göndermiştim.
Henüz bana dönüş yapılmadı.

nesrin pul

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Şu saatten sonra Bakan Hanım unutsa bile danışmanları hatırlatır çünkü cuma günü konuşalım toplantıda demiş. Kendinizi düşünün Bakan danışmanısınız ve size bir görev veriliyor atlayabilir misiniz?
Haklısınız ama zaten bu bürokrasi yüzünden bin halde değil miyiz? Duyarlı olsalardı keşke..

Tolga Gök 09

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Onceki mesajlarimda dilekce örneğinin word halini paylasmistim.ordan indirebilirsiniz.

Altay bey, Arkadaşlar; şayet cuma günü toplantı olursa ve bu toplantıda konu gerçekten konuşulacak olursa, uzatılmasın diye rapor hazırlayanlar yardımcı C ataması yapılabileceğini gündeme getireceklerdir. Ama C sınıfı uzmanların çoğunluğu OSGB lerde çalıştığı için böyle bir atama yapılamayacağı ve bu imkandan faydalanamayacağını da dile getirmek faydalı olacaktır. Dilekçeye bu konuda eklenmelidir.

brkkrgz

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaslar merhaba.az önce bakanlık özel kaleminden aradılar. 3 hafta gönderdiğim dilekceyi Bakan hanımin gördüğünü ve ozel kaleme ilgilenin cuma günü toplantida haber verin dedigini aktardilar...aradilar tam olarak ne istiyorsunuz dediler.bende anlattim konuyu. Not aldilar. Özetle ne olmasini istiyorsunuz dediler..6331 in gecici 4. Maddesindeki 1.1.2019 tarihinin revize edilmesini uzatilmasini istiyorum dedim.insaallah bu sefer biseyler olur

Güzel şeylerde oluyor.. :alkış:

Konunun artık bir şekilde bakanın kulağına gitmesi, Özel kalem tarafından aranma, Konu hakkında bir bilgi isteme, ..., güzel gelişmeler. İnşaallah uğraşan bir takım insanın çabaları sonuç bulur. Çıkabilecek sonuç genele hitap edecek olsa da Uzmanlar olarak zaten insanlık yararına çalışıyoruz. ;) :evet: Bu saatten sonra artık gözler Bakan Hanım'da. Hadi bakalım hayırlısı.

Eyüp YILDIZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Yine söylüyorum hep söylüyorum.Türkiyede İş Sağlığı ve Güvenliği mesleğinin ölmesini istemiyorsanız OSGB sisteminin kapanması lazım.O zaman tüm uzmanlar iş bulur ve İş sağlığı ve güvenliği daha doğru ve düzgün yapılır.Yoksa sadece günü kurtarmış olucaksınızki oda en fazla 1 yıl.

OSGB sistemi mutlaka Ülkemizde ele alınmalı ve kapanmalı...

Onurdgn59

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar best fm sabah saat 9 ile 10 arası konuşan türkiye diye program var çok güzel konuklar ağırlıyor geçen hafta iş teftiş kurulu başkanı chp ankara adayını konul aldı yarın ak parti ankara adayını konuk alıcak , ufuk karcı yayıncı ben dün aradım yayına katılıp durumu anlattım güzel gündem oluşturuyor dinleyeni ve cevresi yüksek, sizde yarın 9-10 arasında mesaj twiter ve telefonla bağlanıp durumu dile getirin 80 bin kişi işsiz kalıcak diye vurgulayarak kısaca sistemin hatasını anlatın, yarın siyasilere ulaşabilir en azından

c.g

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Yine söylüyorum hep söylüyorum.Türkiyede İş Sağlığı ve Güvenliği mesleğinin ölmesini istemiyorsanız OSGB sisteminin kapanması lazım.O zaman tüm uzmanlar iş bulur ve İş sağlığı ve güvenliği daha doğru ve düzgün yapılır.Yoksa sadece günü kurtarmış olucaksınızki oda en fazla 1 yıl.

OSGB sistemi mutlaka Ülkemizde ele alınmalı ve kapanmalı...
Haklısınız ancak sadece OSGB nin kapanması ile düzelmesi mümkün değildir.Mevzuat her yönüyle yenilenmeli iş güvenliği uzmanları günah keçisi olmamalıdır.

Yücely

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Haklısınız ancak sadece OSGB nin kapanması ile düzelmesi mümkün değildir.Mevzuat her yönüyle yenilenmeli iş güvenliği uzmanları günah keçisi olmamalıdır.
OSGB sistemi olmazsa sistem sahtekarların eline düşer. İş güvenliği uzmanı olmayan kişiler küçük işletmeleri mağdur eder daha öncede oldu bünyesinde iş güvenliği uzmanı olmayan kişilerde risk analizi yaptı ve eğitimler düzenledi. OSGB sisteminde düzeltmeler gerekli orası bir gerçek bu da bence hekim ve dsp hizmetinin en aza indirilmesiyle gerçekleşebilir yoksa sektör doktorlara çalışır. Tamam doktorlarda sektörde gerekli fakat özellik arz eden yerlerde atama yapılmalı mesela kurşunla vb maddelerle calısan yerler gibi, diğer yerlerde yıllık muayene yapılsın yeterli aslında

özcan dereli

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
OSGB sistemi olmazsa sistem sahtekarların eline düşer. İş güvenliği uzmanı olmayan kişiler küçük işletmeleri mağdur eder daha öncede oldu bünyesinde iş güvenliği uzmanı olmayan kişilerde risk analizi yaptı ve eğitimler düzenledi. OSGB sisteminde düzeltmeler gerekli orası bir gerçek bu da bence hekim ve dsp hizmetinin en aza indirilmesiyle gerçekleşebilir yoksa sektör doktorlara çalışır. Tamam doktorlarda sektörde gerekli fakat özellik arz eden yerlerde atama yapılmalı mesela kurşunla vb maddelerle calısan yerler gibi, diğer yerlerde yıllık muayene yapılsın yeterli aslında
Osgb sahibisiniz galiba isg katip sistemi ile atama yapilan sistemde neyin usulsüzlükler

yasarcan

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
tartışılan konu buralara kadar geldiyse takibi bırakayım.

marilor

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
bunu nerde okudunuz? ben bulamadım da..

Kaliteci

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar ben bir firmada içe görevlendirme olarak C sınıfı isg uzmanıyım. Atamamı iptal etmedim. ihtar puanımda bir ceza falanda görülmüyor. Çalıştığım firma tehlikeli sınıf. sizce ne yapmalıyım. fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

gokaysener

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar ben bir firmada içe görevlendirme olarak C sınıfı isg uzmanıyım. Atamamı iptal etmedim. ihtar puanımda bir ceza falanda görülmüyor. Çalıştığım firma tehlikeli sınıf. sizce ne yapmalıyım. fikirlerinize ihtiyacım var. teşekkürler.
Hoş geldin :)

EZGİ ŞAHİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar forum amacından saptırılmasın. Herkes heyecanla yeni gelişmeleri takip etmek için bu sayfayı kullanıyor. Aslı astarı olmayan bilgiler paylaşmayalım ve konu dışı sohbetleri sürdürmeyelim. Bugün ki toplantı ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.