merhaba arkadaşlar,
mayıs sınavı geçti ve baya çelişkili sorular var.
bıraz gozum korktu ve calısmaya baslamaya karar verdım
yonetmelıklerı tek tek okumam mı faydalı olur yoksa spot bılgıler mı faydalı olur?
çalışma yontemı onerecek olan arkadaslar var mı?
merhabalar mete bey öncelikle veriş olduğunuz değerli bilgiler gerçektende tamda sınavda çıkacak olan bilgilerdir ancak benim size sorum olacak 32 yönetmelik demişsiniz bunlar nedir diye sorsam??
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler, açıkçası hangi yönetmelik daha önemli ve ağırlıkta hangi yönetmelikler sınavda çıkıyor? diye sorsam.32 Sayısı o an için verilmiş bir sayıdır, sayı sürekli artmaktadır;
http://www.csgb.gov.tr/csgbPortal/csgb.portal?page=mevzuat&id=2
Yukarıda ilgili yönetmelikler var, bunların hepsi şu aşamada öğrenmeniz gereken yönetmelikler değil. Hangi yönetmelikler önemli diye ısrarla sorarsanız veya sormayaaçıkçası devam ederseniz müsait bir zamanda tek tek yazarım
bu arada yasada ertelendi.işsizler ordusu geliyor SÜPER İŞ GÜVENLİĞİ UZ MAN ' LARI
hayırlı olsun demek 50 kişinin altındaki tehlkeli ve çok tehlikeli şirketler 2014 temmuzda isg uzmanı ve doktorla anlaşacak. yani 1 sene daha ötelendianlamadım.
tam olarak ne demek bu.
öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler, açıkçası hangi yönetmelik daha önemli ve ağırlıkta hangi yönetmelikler sınavda çıkıyor? diye sorsam.
mete bey teşekkürler ancak bu yönetmeliklerin çoğu 4857 ye göre ...ancak 18 ağustosta 6331 den sorumluyuz nasıl olcak?
Aşağıya çıkarmaya ve yıldız vermeye çalıştım.
Kolay gelsin.
- Kadın İşçilerin Gece Postalarında Çalıştırılma Koşulları Hakkında Yönetmelik **
- Kanserojen ve Mutajen Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik **
- Patlayıcı Ortamların Tehlikelerinden Çalışanların Korunması Hakkında Yönetmelik **
- Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmelerinde Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği
- İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ***
- İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği *****
- İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği *****
- Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
- Alt İşverenlik Yönetmeliği
- Asbestle Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
- Ağır ve Tehlikeli İşler Yön değişiklik işlenmiş ****
- Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi Hakkında Yönetmelik ***
- Elle Taşıma İşleri Yönetmeliği **
- Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik **
- Grizulu Ocaklarda Elektrik Enerjisi Kullanılması Hakkında Yönetmelik
- Gürültü Yönetmeliği ***
- Güvenlik ve Sağlık İşaretleri Yönetmeliği *
- Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik ***
- Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği **
- Kişisel Koruyucu Donanımların İşyerlerinde Kullanılması Hakkında Yönetmelik
- Maden ve Taşocakları İşletmelerinde ve Tünel Yapımında Tozla Mücadeleyle İlgili Yönetmelik *
- Sanayi, Ticaret, Tarım ve Orman İşlerinden Sayılan İşlere İlişkin Yönetmelik *
- Sağlık Kuralları Bakımından Günde Ancak Yedibuçuk Saat Veya Daha Az Çalışılması Gereken İşler Hakkında Yönetmelik **
- Titreşim Yönetmeliği **
- Yapı İşlerinde Sağlık ve Güvenlik Yönetmeliği ****
- Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik *
- Çocuk ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik *
- Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik *
- İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği
- İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği **
- İş Kanununa İlişkin Çalışma Süreleri Yönetmeliği **
- İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmelik ***
- İşletme Belgesi Hakkında Yönetmelik
- İşyeri Bina ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik **
- İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik ****
- İşyerlerinde İşin Durdurulmasına veya İşyerlerinin Kapatılmasına Dair Yönetmelik **
Aşağıdakilerden hangisi İş Güvenliği Uzmanının görevlerinden değildir.
a) Meydana gelen işkazalarını incelemek
b) Acil Durum Planının hazırlanmasını sağlamak
c) İşyerinde, gece postaları da dahil olmak üzere çalışma ortamının gözetimini yapmak,
d) Makine ve tezgahların periyodik kontrollerini yapmak.
arkadaşlar bu sorunun cevabı size göre nedir?cevap anahtarında D diyor ama ben aynı fikirde değilim yardımcı olursanız sevinirim.yönetmelikte okuyorum d şıkkından bahsediyor ama ben mi yanlış yorumluyorum acaba???
Aşağıdakilerden hangisi İş Güvenliği Uzmanının görevlerinden değildir.
a) Meydana gelen işkazalarını incelemek
b) Acil Durum Planının hazırlanmasını sağlamak
c) İşyerinde, gece postaları da dahil olmak üzere çalışma ortamının gözetimini yapmak,
d) Makine ve tezgahların periyodik kontrollerini yapmak.
arkadaşlar bu sorunun cevabı size göre nedir?cevap anahtarında D diyor ama ben aynı fikirde değilim yardımcı olursanız sevinirim.yönetmelikte okuyorum d şıkkından bahsediyor ama ben mi yanlış yorumluyorum acaba???[/quot
İSG uzmanı periyodik bakım yapmaz, periyodik bakımlar yetkili kişiler tarafından yapılır. İSG uzmanı sadece bu bakımların hangi aralıklarla yapılacağı, yapılıp yapılmadığı gibi işleri rapor eder. Bakımın yapılması gerektiğini bildirir. felan filan
mete bey teşekkürler ancak bu yönetmeliklerin çoğu 4857 ye göre ...ancak 18 ağustosta 6331 den sorumluyuz nasıl olcak?
metebey teşekkürler emeğinize.gayet başarılı bir çalışma olmuş. şimdi bize düşün ufak ufak dip notlar almaya başlamak son olarak bütün geçmiş sınavların hatalı soruları toplu bir şekilde sizde varmıdır desem??ilginize teşekkürler
sayın murcelikel anladığım kadarı ile bu yönetmelikler sınav tarihine kadar değiştirilmez ise bunlardan sorumluyuz ben bir çoğunu indirdim bazılarında 6331 sayılı yasaya göre derken bazılarında ise 4857 sayılı yasaya göre demekte bu sebeple bu yönetmelikler değiştirilmediği sürece yürürlüktedir.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.