- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
günde 8 saat çalışılan iş yerinde iş kazası sayısı 20 dir.tam gün çalışan her 100 kişi arasında iş kazası sıklık hızı 25 ise PTEGS nedir*
C şıkkı20-Bir iş makinesi park edildiğinde ne yapılmaması gerekir?
a)Basıncı boşaltır
b)Motor stop edilir
c)Boşa alınır
d)Frenleri çekilir
Valla Murat Hocam Oksijen tüplerinin per.kont. 5 yılda bir, bana mantıken çok uzun süre geldi, bi araştıralımoksijen tüplerinin periyodik kontrlleri 5 yılda bir
titreşimli işlerde periyodik kontrol 6 ayda bir,
risk değerlendirme PUKÖ de Uygulamada yapılır,
sağlık muayeneleri Kontrol de yapılır.
bir de Ramazzini.....(onsuz olmaz )
yanlışım yok heralde arkadaşlar
CVardiyalı çalışmalarda gece çalışması en fazla kaç saat olabilir?
A- 4
B- 8
C- 7.5
D- 11
Acil kapıları kesinlikle dışa doğru açılmalıdır. Acil bir durumda kapının içe doğru açılmasıyla kilitli olası bakımından pek bir fark yoktur. Düşününüz bir yangın durumunda alev topu üzerinize gelirken kapıyı içeri doğru açmakla kilitli olması arasında hiç bir fark yoktur. Onun için acil cıkış kapıları dışa doğru açılmalı ve kapıyı açan kolu da yaklaşık olarak yerden bir metre yükseklikte kapının ortasında dışa itme ile çalışan bir durumda olmalıdır.Aşağıdaki işyeri bina ve eklentilerinde acil çıkış yolları ve kapılarının özelliklerinden
hangisi yanlıştır?
a. Acil çıkış kapıları dışarıya doğru açılmalıdır
b. Acil çıkış kapısı olarak raylı ve döner kapılar kullanılmalı
c. Acil çıkış yolları ve kapıları güvenli bir alana açılmalıdır
d. Acil çıkış kapıları kilitli ve bağlı olmamalıdır
Doğru cevap : B .....Fakaattt. o zaman D şıkkında kilitli ve bağlı olmalıdır
1- D şıkkında kapılar kilitli ve bağlı olursa acil durumda herhangi biri nasıl açacak?
2- Anahtar veya ilgili yerin bağlanması kapı üzerinde midir?
3- İçeriden kilitli olan işyeri bina ve eklenti, ne kadar güvenilirdir?
4- Acil Çıkış, kilitli ve bağlı değil ise zaten "güvenilir değil" değil midir
Araştırdım ve siz haklısınız UzmanımValla Murat Hocam Oksijen tüplerinin per.kont. 5 yılda bir, bana mantıken çok uzun süre geldi, bi araştıralım
A sınıfı, B sınıfı, C sınıfı ve D sınıfı olmak üzere 4 çeşit yangın vardır.Yangın talimatnamesine göre kaç çeşit yangın vardır ?
a-1
b-2
c-3
d-4
cvb c olmalı 87 db
Valla Murat Hocam Oksijen tüplerinin per.kont. 5 yılda bir, bana mantıken çok uzun süre geldi, bi araştıralım
128 nolu ILO tavsiye kararına göre bir erkeğin kaldırabileceği yük 55 kg dır..ancak bizim yönetmeliklerimizde bir kişinin kaldırabileceği yük 25 kg dır..Tavsiye kararları bağlayıcı olmadıgından cevap 25 kg olarak düşünülebilir..Böyle çelişkili sorulara dıkkat etmek gerekir diye düşünüyorum..
ilk yardımla ilgili organizasyonu isg uzmanı mı yaparsorunun hatalı olduğunu düşünüyorum, çünkü işveren veya işveren vekili isg uzmanına yaptıracak...diğerleri de görevimiz olduğuna göre???
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.