- Meslek
- Uzman (C)
Bir işyerinin iş güvencesi kapsamında yer alabilmesi için İş Kanunu’na göre o işyerinde en az 30 işçi çalışması gerekir cevap a şıkkı
Bir işyerinin iş güvencesi kapsamında yer alabilmesi için İş Kanunu’na göre o işyerinde en az 30 işçi çalışması gerekir cevap a şıkkı
ILO'nun 127 no'lu sözleşmesi 55 kg. olarak kabul ediyor bildiğim kadarıyla Azami yük Miktarını...tek başına bir kişinin kaldırabileceği yük yönetmeliğe göre 25 kg dır.
. Aşağıdakilerden hangisi iş kazası sınıfında değildir?
a) Sigortasız çalıştırılan işçinin işyerinde kaza geçirmesi
b) İşçinin işyerinde intihar etmesi
c) İşyerinde kule vincin devrilmesi
d)İşveren tarafından sağlanan servis aracı ile işçilerin topluca götürülüp getirilmeleri sırasında meydana gelen kaza sonucu işçinin yaralanması
DOĞRU CEVAP SİZCE NEDİR??
doğru söylüyosun..Çok tehlikeli sınıfta yer alan 500 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 500 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.Tehlikeli sınıfta yer alan 750 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 750 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.Az tehlikeli sınıfta yer alan 1000 ve daha fazla işçisi olan işyerlerinde her 1000 işçi için tam gün çalışacak en az bir iş güvenliği uzmanı görevlendirilir.yalnız o soruda iş yeri hekimi demiş ve çok tehlikeli dediği için iş güvenliği uzmanı gibi düşünecek olursa doğru cevap 500.yoksa ben mi yanılıyorum
İşyeri hekimi için de aynı rakamlar geçerlidir..
12.Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği kurulunun kurulması gereken işyerlerinden
biridir?
a. Bilimsel araştırma merkezleri ve laboratuarlarda yapılan işler
b. Demiryolu nakliyatı işleri
c. Süt ve süt ürünlerinin üretilmesi işleri
d. Her türlü iş ve gelir hayvanlarının yetiştirilmesi
CEVABI NEDENİYLE YAZARMISINIZ BENDE BİLMİYORUM
selam arkadaşlar bir kaç sorum olucaktı sizlere ?
1-petrol sondaj kule yangınlarında en etkin söndürme maddesi hangisidir?
a)köpük
b)kuru kimyevi toz
c)halo karbonlar
d)nitrogliserin
2-kömür ile çalışan buhar kazanını söndürme amaçlı aşağıdaki hangi işlev kullanılmaz?
a)kum dökmek
b)toprak dökmek
c)su dökmek
d)çimento dökmek
3-aşağıdakilerden hangisi titreşimden kaynaklanan bir hastalıktır?
a)lösemi
b)kanser
c)beyaz el sendromu
d)fibilite (cevap d demiş fakat c olması gerekmiyor mu?)
4-aşağıdakilerden hangisi iş güvenliği uzmanı görevleri arasında yer almaz?
a)periyodik bakım,kontrol ve ölçümleri planlamak
b)acil durum planını hazırlamak
c)ilk yardım ve acil müdahale organizasyonunu yapmak
d)iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini planlamak ve uygulamak
5-aşağıdakilerden hangisi biyolojik faktörlere bağlı meslek hastalığı sayılmaz?
a)şarbon b)brusellosiz c)tübeklüloz d)silikozis (burdada c şıkkı doğru demiş ama d olması gerekmiyor mu?
şimdiden çok teşekkür ederim.
d şıkkıDaire testere koruyucuları hangi tip koruyucudur? (alıntı)
a) Otomatik koruyucular
b) Yaklaşma koruyular
c) Ayarlanabilir koruyucular
d) Kendi kendine ayarlanan koruyucular
1-d
3.c
4-a
5-bilemedim
bence 1-d
2-c
3-c
4-b
5-d
tüberküloz bakteriyel bir rahatsızlıktır.bu yüzden biyolojik etkenlerle meydana gelir.silokozis ise kimyasal tozlardan
işveren veya işveren vekili değilmidir?yanlışsam düzeltim lütfenpeki 4.soruda acil durum planını kim yapar?
işveren veya işveren vekili değilmidir?yanlışsam düzeltim lütfen
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.