Haklısın söylediğine karşı çıkmıyorum ama ben 90 alanın çalıştığını 69 alanın çalışmadığı fikrine katılmıyorum herkes o soruları yapabilecek kadar çalışmıştır ama herkes senin gibi sınavda tam performans gösteremez uykusuzdur dikkati dağılır dalgındır yorgundur dikkat et çoğu insan ankara dışından geldi ve çoğu insan çalışan iş sahibi yani çalışmayan insan benim aralıkta yaptığım gibi olur aralıkta iptal olana sorularla 50 almıştım bence bu kısımda biraz haksızsın ha dersen 50 alan kazanamasın o senin fikrin bence kazansın sonuçta maddi olarak emek harcamış sen sınavın ankarada olması saçmalığını onaylıyormusun düşün bak ben cuma günü ders anlattım öğrencilerime c.tesi yola çıktım pazar sınava girdim p.tesi izmirde öğrencilerime ders anlattım ve 1 hafta gözlerim kıpkırmızı gezdim sence emek sadece kağıtları okumak ya da soru çözmekmidir o ise onu fazlasıyla yaptım ve yapanların çoğunlukta olduğuna inanıyorum biraz insanın üzerinde kısmette olacak sınav merkezinde doğmamak gibi bir şanssızlık var mesela bence bunuda düşün sonra karar ver üniversiitedeyken bir profösörüm tanrı insana 2. şansı vermez derdi dünya kupasında italyan futbolcunun penaltı kaçırmasını ve tekrar kullanamamasını örnek gösterirdi ama sorunu hiç kendisinde aramazdı insanları doğru yönlendireceksiniz çasgem bu sınavı düzenliyormu o zaman hazırladığın notların içinde tüm bilgiler eksiksiz olacak yoksa ben iş güvenliği konu olduktan sonra çerçeveyi çok geniş tutabiilirim yani bu biraz saçmalık bence neyse senin fikrine saygı duyarım ama bence biraz gaddarca bir yargı ha şöyle olsaydı öss sınavı gibi yarıştırılsaydık o zaman hak yeniyor diye itiraz etmemen saçma gelebilirdi ama burada birinin kazanması birinin kaybetmesi ne sana ne bana fayda sağlıyor. neyse kal sağlıcakla bu arada sınavdan geçmişsin tebrik ederim. Allah hayırlı etsin.Şimdi alıntıyı neden kestim derseniz, bu kısım çok önemli. İtiraz nedeni ne olmalı? Birilerini kurtarmak mı? Yoksa yanlışı düzeltmek mi? Bunca şeyin içinde sınavın anlamlı olmasından bahsettiniz ve sonunda sınavı tam manasıyla anlamsız kılacak bir hareketi savunuyorsunuz. Bahsettiğim şey bu işte. Bırakın 69 la kalan kalsın. Siz soru iptal ettikçe mutlaka birileri 69 la kalacaktır zaten. 5 soru iptal edilirse 64+5=69 bakın yine 69 kaldı birisi. Birilerinin faydasını gözetmeye hakkımız yok. O zaman 90 alan adamın hakkını yemiş olmuyor muyuz? Çalışıp, başaranların hakkını neden düşünmüyoruz? Katı gibi görünüyor olabilirim arkadaşlar ama bu bir baraj sınavı ve birileri bu barajı geçer, birileri takılır... Bu kadar basit aslında... İnsanları düzeltemeyiz, yanlışları düzeltebiliriz. Ama biz amiyane tabirle "her hıyarım var diyene tuzu kapıp koşarsak" yaptığımız doğruların bir hükmü kalmaz. Benim itirazım bunadır...