Bazı arkadaşalrın sırf kendi yaptığı doğrular nedeniyle yanlışın yanında olmalarını ve satır aralarında zaten piramit sorusunu bilmeyenlerin uzmanlıktan anlamadıklarını söylemelerini an hafif ifadeyle iyi niyet dışı buluyorum bir soruya verilen cevap size göre doğru olabilir ama bir başkasının uzmanlığına laf etme gerabetinede kapılmamak gerektiği inancındayım...
yazınızı üstüme alarak cevap verme ihtiyacı duydum.
satır arasında yazmadım. açık ve net ifadeler kullandım. ve ifadelerimde piramit sorusu hakkında kimsenin uzmanlığına laf etmedim. sadece yeni arkadaşlar için acizane öğütte bulundum. gelecekte uzman olacaksınız ve sunumlarınızda bu piramitleri anlatacaksınız dedim. gerçeği bilin dedim acizane. özellikle kimsenin uzmanlığı ile alay etmem, etmedim de. kimi çok iyi uzman vardır, en çömezin göremediği doğruyu göremez, insanlık halidir. Nezdimde itibarı düşmez.
iyi niyet dışı bulmanıza şaşıyorum. lütfen profilime girip geriye dönük mesajlarıma bakın 300 küsür mesajda genelde; (şuan yaptığımın aksine polemiğe girmek yerine) özellikle yeni arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. lüften geriye dönük tüm paylaşımlarıma ve yorumlarıma bakın. umarım iyi niyetli olduğumu ve bu soruya bu kadar kafayı takmamın sebebinin sınavı geçmek-kalmak değilde; doğru yanlış ve diğer arkadaşlara faydalı olma savaşı olduğunu anlarsınız.
bir soruya verilen cevap bana göre doğru olabilir veya olmayabilir: o benim sorunum ancak soru yanlış ise hepimizin sorunu olur. kaldı ki bu soruda sana göre bana göre değil herkese göre cevap b şıkkı yani sektöre göre değişir olacaktır ve bu cevap sana göre bana göre değil evrenseldir.
24 aralıkta çıkan sorulardan birinde uzmanların deprem sel vb durumları önlemesi gerektiği vardı. ve bu soru iptal olmadı. bu piramit sorusu değişmezse (ki 24 aralık travması yaşayanlar bilir ki değişmeyebilir, inancımız kalmadı çünkü) o deprem sorusundan daha garabet bir hal alacaktır. ancak sorunun evrensel cevabı olan b şıkkı olduğu değişmeyecektir.
amacım kimseye sataşmak değil sadece doğru cevabı anlatabilmek. çünkü bu iş sertifika almakla bitmiyor. hatta sertifika almakla başlamıyor da . sertifika sahibi işsiz (malesef) birçok arkadaşım var. şuan herkes sertifika alayım, gerisi tufan derdinde, ancak seritfikadan ve inşallah bir işe girdikten sonra teorinin pratikten farklı olduğunu anlayacaklar. ve buradan (benim de yaptığım gibi) dokuman, not, fikir isteğinde bulunacaklar (bunu aşalamak için demiyorum, bilakis bende çok faydalandım öğrendim forumdan) .
işte bu nedenle bu soruya bu kadar taktım. çünkü yukarda ki aşamalardan sonra sıra, insanlara eğitim vermeye iş güvenliğini anlatmaya gelince bu piramitleri kullanacaksınız. ve piramit mantığının göz göre göre bu kadar bariz yanlış yorumlanmasına dayanamıyorum.
SON OLARAK : Pİramitdeki oranlar SEKTÖRE GÖRE DEĞİŞMEZ Aynıdır.
Sevgi ve Saygı ile kalın
Başınızı ağrıttım. Özür dilerim