6331'de Değişiklik, Isg Hizmetleri 2014 Temmuz'a Kalabilir (50 Kişi Altındaki T.ve Ç.t Işyerleri)

yahel

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
16
Tepki puanı
8
Meslek
Uzman (C)
Ya meclis bunu cuma günü görüşecek diye yaziyo siz neye kime hizmet ediyosunuz anlamiyorum valla milletin kafasi zaten karisik niye yapiyonuz bunu
bunlar sınavı kazanamamış çekemeyen kesim, dikkate almayın sıkmayın canınızı
 

İremss

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
19 Ocak 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
arkadaşlar Kamu kurumları tamamen her tehlike grubu içinde 2016 tarihine
uzatıldı yardımcı olabilirmisiniz??
 

sayram9

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2012
Mesajlar
11
Tepki puanı
7
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar son dakika tasarı komisyonda reddeildi oylamaya bile sunulmadı.sanırım osgb sahibi bazı arkadaşlar böyle bir furya yaratarak ucuza çalıştırdıkları uzmanları kaybetmek istemiyorlar.arkadaşlar bu haberlerin hepsi osgb kaynaklı.ARKADAŞLAR ŞU AN ESKİDEN BERİ ÇALIŞAN OSGBLEREDEN ELEMANLARINI KAYBETMEMEK İÇİN BÖYLE HABERLER ÇIKARIYOR.YALAN KÜLLİYEN YALAN.kanun teklifini 1 milletvekili bile verebiliyor.ancak bunlar genelde komisyonda reddediliyor oylamaya girmeden.SINAVI KAZANMAYAN BAZI ARKADAŞLARIN TEMENNİSİ BUNLAR HERKES RAHAT OLSUN

Arkadaşım bu bilgiyi nerden aldınız. Maden mühendisleri odasıda söyle diyor ,neye inancaz:


Sayın SERKAN ÖZCAN (11625),

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ MEVZUATI YAZBOZ TAHTASI DEĞİLDİR
14.06.2013 tarihinde 20 AKP Milletvekili tarafından TBMM Başkanlığına sunulan "Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" TBMM Komisyonlarında kabul edilmiştir. Değişiklik yakın zamanda TBMM Genel Kurulunda görüşülecektir. Bu torba yasa içinde "20.06.2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 38 inci maddesinin birinci fıkrasının a bendi" değiştirilmek istenmektedir.
Değişiklikle, 30.06.2012 tarihinde Resmi Gazete‘de yayımlanan ve 30.12.2012 tarihinden bu yana yürürlükte olan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yürütümünün ertelenmesi öngörülmektedir. Henüz 6 ay bile uygulaması olmamış bir yasanın erteleme gerekçesi oldukça ilginçtir. Gerekçede "uygulamada yaşanan sorunların giderilmesini teminen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu‘nun yürürlük maddesinde değişiklik yapılmaktadır" denilmektedir.
Bu doğrultuda aşağıdaki soruların yetkililer tarafından yanıtlanmasını kamuoyu adına talep ediyoruz:
-Kanunun uygulanmasının erteleme gerekçesi nedir? 01.07.2013 tarihinden sonra uygulamaya geçecek olan ve henüz uygulamaya geçmemiş olan hükümlerin "uygulamada yaşanan sorunlar" olarak gerekçelendirilmesi ne anlama gelmektedir?
-Geçmişte yaşanan ölümlü iş kazalarının toplumda oluşturduğu tepki sonucu çıkarılan söz konusu yasanın uygulanmasının ertelenmesi iş kazalarını artırabilecektir. Bunun sorumlusu kim/kimler olacaktır ?
-Değişikliğin gerçek nedeni basına yansıdığı gibi, işverenlerin Başbakan ile görüşmesindeki taleplerinde mi kaynaklanmaktadır ?
-Uygulamada yaşanan sorunlar nelerdir ? Bu sorunlar nasıl tespit edilmiştir ?
-Mühendisleri bu alana yönlendirip bir sürü emek ve para harcatıp, sınav sonucu aldıkları belgelerin kullanma olanağını yok etmek ne anlama gelmektedir? Hükümet, binlerce gencin umutlarıyla neden oynamaktadır ?
Halkın temsilcileri olan milletvekillerinin bu değerlendirmeler ışığında karar vermelerini bekliyor, konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
TMMOB
MADEN MÜHENDİSLERİODASI
YÖNETİM KURULU
20 Haziran 2013, Ankara
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Merhabalar,
Yorumumu lütfen hoş görün,
Çok tuhaf yazılar, en ufak bir dayanak göstermeden iş sağlığı ve iş güvenliği profesyonellerine hiç yakışmayacak bildirimler okuyorum. Bu mesleği yapmaya niyetli arkadaşların öncelikle (ister mevzuattan, ister yazılı geçerli ve mümkünse resmi bir kaynak) dayanak noktasını göstererek bu mesleği doğru yapmaları mümkündür. Öyle akıl almaz mantıksız uydurma şeyler yazılıyor ki, bırakın uzmanlığı, nasıl orta öğretimi bitirmiş bu arkadaşlar diye yorumlar yapılıyor.
Olabilir, bazı insanlar vardır ki, uydurma haber yapmaktan zevk alır, hayatı boyunca hep kulaktan dolma şeyleri yayar ama bunun bile bir adabı var, mantıklı uydurun en azından ha bak bu iyi sallamış, mantıklı sallamış diyelim.

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=131563
Yukarıdaki linkten veya Tbmm sitesinden 2/1613 esas numaralı tekliften güncel durumu takip edebilirsiniz. Şuan yürürlüğe giren bir şey yok ve belki yürürlüğe girecek, belki girmeyecek. Size naçizane önerim, takip edin ve alabilirseniz önlemlerinizi buna göre alın.
Saygılarımla.
 

cagatay060606

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
33
Tepki puanı
84
Meslek
Uzman (C)
UMARIM ERTELENİRDE HERKES KAFASINI TOPLAR

Arkadaşlar İş Güvenliği konusuna gerekli hassasiyeti göstermemiz için uzman olmaya da gerek yok. Bu kanun bu haliyle çıkması zaten başlı başına bir yanlış. Kervan yolda düzülür mantığı ile çıkmış ve bir yerde kervan dağılacaktı ve olduda.

Hiç kimse üniversiteye girdiğinde İş Güvenliği Uzmanı olacam diye girmedi iş bulamama kaygısı çoğu insanı bu hale getirdi ve çoğu yeni mezun arkadaşımız buna sarıldı. Siz yine çalıştığınız sektörde çalışanlarınızın hakkını koruyun gerekli önlemlerinizi alın ama ekmek kapısı olarak gören bir zihniyette bu iş yürümez. Bu hayale kapılıp yaklaşık 1,5 senesini veren arkadaşlar kendi mezun oldukları işin peşinden koşsalar belki daha iyi bir başlangıç olacaktı.

Hayatında ağır sanayi görmemiş yeni mezun insanlara bir belge ile Uzman sıfatı veren zihniyet yüzme bilmeyen birine havuzu atıp hadi kendini kurtar demekle eşdeğer ileride oluşabilecek hukuki konular inanın belki daha çok başınızı ağrıtıcak.

Bırakın ertelensin sizlerde kendi mesleklerinize yönelin insan hayatını iş güvenliğini orada ön planda tutun yeter.
 

cagatay060606

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
33
Tepki puanı
84
Meslek
Uzman (C)
ertelenmeyecek o kadar.kazanamayan arkadaşlar geçmiş olsun çalışın ağustosta kazanın kıskançlığın kimseye faydası yok.kuru gürültü yapmayın.

Arkadaşım gerçekler acıdır esas kuru gürültüyü sizler yapmaktasınız olaylara daha objektif bakmalısınız.

Ayrıca bu yazıyı sınavı kazanamadığım için yazdığımı düşünüyorsun ben belgemi yasa çıkmadan aldım.
 

Çağlar Çavdar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Haz 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Meslek
İş Veren
Arkadaşlar bazıları yasanın ertelenmediğini hatta meclis gündemine bile gelmediğini söylemiş.Dehşetle okudum yazılanları..En son dün gene gündemdeydi yasanın ertelenmesi.Lütfen kendinizi kandırmayın.Bu yasa çok büyük ihtimalle ertelenecek.
 

Altar VATANSEVER

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
25
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
tuzun kuru sanırım..iş konusunda eli kolu bağlı olan özellikle benim gibi fizik mezunları için iş kapısıydı..bu işe senin gibi mühendisler daha çok nasıl kazanırım gözüyle yaklaşıyorlar..benim gibi kişiler ise gerçek iş gözüyle bakarak işini ciddiyetle yapacak olan şahışlar bir süre daha işsiz koşturmaya devam edeceğiz.

Serhat Bey merhaba,

Beni sakın yanlış anlamayın ama bu işin tuzu kurululuk ile bir ilgisi yok. Daha önce de bu hususta bir kaç yorumum olmuştu. 6331 Sayılı yasanın çıkması ile birlikte bir çok sorunu da beraberinde getireceği aşikardı. Ciddi anlamda altyapı eksiklikleri var, bir bilinç oluşturmak için yapılan bu kanunun belli başlı maddeleri detay düşünülmeden hazırlandı. Böyle bir kanun gereklilikti olması gerekirdi ancak içeriği bu şekilde olmamalıydı. Kanunun çıkarılması bir çok işverende bir bilinç oluşturdu. Bu konuyu bazı kişilerin gelir kapısı görmesi beni çok üzüyor. Çünkü bu iş gerçekten çok farklı ve vicdanlara hitap eden bir iş. Ben İSG uzmanıyım verdiğim eğitimler sonucunda anlattıklarıma uygun bir çalışan gördüğümde inanın çok mutlu oluyorum. Uymadığında yaşanacak üzüntülerin sanki ben önüne geçmiş gibi oluyor ve inanılmaz bir manevi haz alıyorum. Evet bu mesleği icra ederken tabi ki para kazanılacak insanların hayatlarını idame ettirmesi için bu bir gereklilik ancak bu kadar önemli bir konunun bu kadar basite indirgenmesi de beni huzursuz ediyor. Kaç tane kurulan OSGB biliyorum, hiç bir alt yapısı yok 2 risk analizi yapar paraya para demem diyen. Çok acı değil mi?
 

yahel

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Eyl 2012
Mesajlar
16
Tepki puanı
8
Meslek
Uzman (C)

Hasan Hüseyin Doğan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 May 2013
Mesajlar
31
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/...&bulunan_kayit=2422&metin_arama=&icerik_arama=
arkadaslar bu lınk sızın bahsettıgınız bu yasa teklıfı ıle ılgılı lınk ve gorecegınız uzere boyle bır teklıf sunulmamıstır.nokta!!!


Arkadaşım; Berkay Bey yukarıda linki vermiş zaten.Tıklayın ve 46 maddeden oluşan bir teklif olduğunu, komisyonda olduğunu görün.Ben de sertifika bekliyorum.Ancak bir sürü kavga gürültüden sonra bir gece yarısı oylamasıyla bütün maddelerin onaylanacağını tahmin ediyorum.Aksi olursa ne ala .......
 

Water

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Eyl 2012
Mesajlar
9
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar ben dün ntv de haberlerde izledim değiştirildiğini? Siz ne diyorsunuz şimdi osgb nin yalsn haberleri mi çıkıyor? Biri doru düzgün bi şekilde bişeyler söylesin artık. Hatta haberlerde izleyip öyle siteye girip baktım, burda öyle bi konu konuşulduğundan haberim bile yoktu
 

chemistanbul

Banned
Katılım
16 May 2012
Mesajlar
382
Tepki puanı
429
taleplerimiz var
beklentilerimiz var
umutlarımız var.
ancak
birde gerçekler var.
şuan için gerçekleri görmek için biraz beklememiz gerkiyor.

zira BERKAY BEYin yukarıdaki mesajını takip ederseniz orada gayet açık bir şekilde belirtmiş.konu şuan komisyonda.
peki şimdi ne olacak.
komisyonda görüşüldükten sonra oylanacak.kabul edilirse genel kurula gelip oylanacak(bildiğimiz TBMM nin oturumunda yani) ve resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girecek.(veya genel kurulda kabul edilmeyip reddedilecek.)

(tam emin olmamakla beraber belki cumhurbaşkanının onayı gerekebilir.ama emin değilim.bu şimdilik önemli değil.)

şuanda kabul edilmiş veya reddedilmiş birşey yok.şuanda o aşamaya gelmedi.araştırdığınızda komisyonda kabul edildi gibi cümleler ile karılaşırsınız.bu normaldir.çünkü kabul edilmezse üzerinde görüşülemez.yani bu kanul onaylandığı oylandığı anlamına gelmez.
 

ssseee

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Eki 2012
Mesajlar
32
Tepki puanı
6
Meslek
Uzman (C)
değiştirilmesi gündemde,daha karar ilan edilmedi.yüksek ihtimal kabul olunacak gözüyle bakıldığı için memurlar net bile yasa erteleniyor diye günler öncesinden haber yaptı..
 

Çağlar Çavdar

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Haz 2013
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Meslek
İş Veren
neden dehşete kapılıyorsun ben sizi dehşetle izliyorum amacınız nedir.


Neden biliyor musun?Çünkü yasanın erteleneceğini bilenler bilmemezlikten geliyor.Burada insanları yanlış yönlendiriyor.Teklif yok diyenler bile var.Ne demek teklif yok?TBMM nin sitesinden bakın; NİĞDE MV. ALPASLAN KAVAKLIOĞLU VE ARKADAŞLARININ BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ.
 

hüseynbay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
6
Tepki puanı
3
Meslek
Uzman Adayı (C)

Paqe

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 May 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
19
Meslek
Uzman Adayı (C)
Osgb kurduk cevremiz var diye uzmanim ....ama cevremizdeki firmalarin hepsi 50 nin altinda bu bizim 50 bin tl den fazla harcadigimiz osgb yi kapatmamiz anlamina geliyo ilk darbeyi biz yedik sanirim allah hayirlisini versin

Hala allah hayırlısını versin diyorsunuz ya. Bu kadar kaderci bir millet olamaz. Bunları başa getiren allah değil sanki inanışınıza göre.
 

umittt

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Eyl 2012
Mesajlar
19
Tepki puanı
28
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar kanun ertelenirse iyi olur. en azından iş güvenliği kültürü oluşumu için biraz daha zaman geçmiş olur. böylecede piyasada uzman adı altında iş yapmadan para kazanmayı düşünenler ve osgb açan kuyumcu galerici vsler biraz olsun sektörden uzak dururlar.
Kervan yolda düzelir.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.