Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Her taşeron için aynı şey söylenemez. Bankacı bir arkadaşınız var ise firma adını verip araştırmanızda fayda var. Yoksa bile bunları yüz yüze konuşun. Asıl işveren firma nasıl bir firma. Buna da bakın.
Sondaj sahasındaki tehlikeler neler biliyor musunuz? Karot örnek alımlarında ne gibi sıkıntılar olur.. Ekskavatörlerle çalışmalarda ne gibi önlemler alınır.. Bunları firmanın jeoloji mühendisi ile konuşabilirsiniz. Fiyata gelince, bu fiyatın içinde sabah öğle akşam yemeği kalacak ev (konteynır değil) telefon masrafı ve aylık yol harcırahı ve ya araç dahil mi? Daha önce şantiye tecrübeniz olmuştur sanırım, dolayısıyla şantiyelerde nasıl bir hayat ve imkanlar var biliyorsunuzdur.

Maden çalışmalarında özellikle sondajlarda ve yol belirlemede ciddi bir ağaç yıkımı söz konusudur. Turgutlu Çaldağ'da da sıkıntılar yaşanmış ve nihayetinde o kadar ağaç yıkımı olduktan sonra çalışmalar durdurulmuştu. Ama yakında kendi tarafındakilere işletmeyi verecekler diye duyumlar var, ne kadar doğru bilinmez.

Bunlar bir yana Kaz dağlarının durumu bu altın madenleriyle belli olacak. Bildiğim kadarıyla oradaki altın işletmesi Halilağa Altın Bakır İşletmesi. Asıl işveren ise Pilotgold adında Kanadalı bir firma. Bu firmadan başka bir firma daha orada olduğunu sanmıyorum. İzmir ve Uşaktaki altın madenleri de gene başka bir Kanadalı firmaya ait. Ciddi kurumlar bunlar. Bir şekilde de devletle aralarını çok iyi tutuyorlar. Halilağa için de bir şekilde de ÇED'i almışlar. Kapalı ocak da değil sanırım. İş görüşmesinde Kaz dağlarından konuşacak değilsiniz ama bunun da bir parçası olup olmamak sizin elinizde. Yani eğer bir yerde çalışıyorsanız bir kere daha düşünün derim.

Siz, tahmin ettiğim firma olan Pilotgold'un çalışanı mı olacaksınız yoksa taşeron firmanın mı? Yarın birgün çevreciler ve ya sivil toplum örgütleri madeni bir şekilde durdurursa bu projenin bitimi demek olabilir. Pilotgold'a bağlı iseniz sizi bir şekilde yurtdışında da değerlendirebilirler.
Kaz dağları medya tarafından dikkatle inceleniyor. Kışladağ, Efemçukuru, Çaldağ gibi değil, sorsanız İstanbul medyasına hiç biri bilmez, ama Kaz Dağlarını hepsi bilir. Açıkçası Kaz Dağlarındaki projelerin süresi belli olmayabilir. Bunları da göz önüne alıp öyle bir iş görüşmesinde bulunmanızda da yararlı olabilir.

Sizlere hayırlısı olsun dileklerimle.
Syg.
 

volkans

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
34
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Mesele bu işi çok yüksek fiyatlara yapmakta değil, mesele ne kadar yüksek risk o kadar yüksek maaş da değil... (Ramiz dayı repliği gibi oldu) Ne yani " ben bu riski 4000 tlden aşağı kabul etmem" derken aslında ne demek istiyoruz? 4000 tlye herşeyi göze alıyoruz demek mi oluyor, hapis yatarım gibi.

Yüksek maaş alırsak daha çok gayret sarfedeceğiz, az maaşa çalışanlar işini umursamayacak mı?
Benim tecrübem yok onun için 1250 tlye razıyım derken hem tecrübesizim az maaşa razıyım hem de aslında herkes (işçi, işveren ve ben) risk altında olabilir demek mi bu?

Sayfalarca süren bu tartışmanın piyasa ile ilgili bir kuralı var arkadaşlar. Hepimizin bildiği arz talep. Binlerce uzman varken bu işin ücretinin düşmesi çok normal.

Kimseyi düşük ücretle çalışıyor diye yakışıksız ihtamlarla suçlayamazsınız. Ne zaman suçlarsınız : İşini umursamız, canları hiçe sayar, işverenin çıkarları için işçinin hayatı tehlikeye girerse işte o zaman suçlarsınız. Hatta işveren gözüyle bakın lütfen, aynı işi aynı hassasiyetle yapan iki kişi arasında neden fazla isteyeni çalıştırayım.

Çözüm odalar da değil, tabipler birliğinin ücret tarifesi yayınlanmış ama kaç işveren-işyeri hekimi buna uygun çalışıyor? Bizlere birleşip taban fiyat belirsek aynısı olmayacak mı?

Öyleyse bu işe atılırken riskinin yüksek olduğunu bildiğimiz gibi ücret seviyelerini de kabul ederek çalışmamız gerekiyor.

1-) maaş belirlenirken birçok arkadaş gibi sizde yanlış düşünüyorsunuz. Hatta benim sınıf arkadaşlarım arıyor ne yapalım bu maaş nasıl diye. Siz kendinizi küçük görmeyiniz. "MÜHENDİS"SİNİZ. Alacağınız maaş genel hayat standardına uygun olmalı kaldıki uzmanlık begeniz var ve bu belge olmadan çalıştığınız işyeri hiçbiryere kıpırdayamaz.. şuan hiçbir konuda tecrübesi olmayan bir mühendisin bile en az 1750 tl alması gerekiyor. kaldıki uzmansanız bence bu rakam 2000 ve üstü olmalı.
2-) İsg uzmanı bir osgb de tam zamanlığı çalıştığında o şirkete en az 10000 tl kazandırır. İnsafı şerefi kalmayan yüzünüze karşı yalan söyleyen insanlar olduklarından 1250 tl yi hak görüyorlar. Ben öğrenciliğimdeyken bile sağda solda çalışarak özel ders vererek gelirimin 1500 tl ye geldiği oluyordu.
3-) Arkadaşlar çalışacağınız şirketi iyi seçin. Şöyle bir durum olabilir evinize yakın osgb olur maddi olarak 3-5 ay idare edebilirsiniz sırf işi ögrenmek için osgb de düşük fiyata çalışabilirsiniz fakat bunu çok kısa tutun. Sadece iş ortamını öğrenecek kadar. Tecrübe edindikten sonra hemen kaliteli bir şirkete vın..... :) İyi bir firma her yönüyle belli olur zaten. Yemekmiş yol parasıymış muhabbeti bile geçmez. Ayrıca maaş olarakda iyi firmaların 2000 den aşağı maaş verdiğini görmedim..

Uzun lafın kısası kaliteli bir firma bulun arkadaşlar. Osgb de ömür bitmez. ( İstisnalar olabilir.)
 

Ufuk SAĞLAM

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
39
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar bi iş teklifi daha olucak ... metal sekderü tehlikeli sınıfa giriyo(B) bizde yeni çıkan yasaya göre tehlikeli sınıflara bakabiliyoz ... cnc tezgahlarda otomotiv yedek parçası işliyolar... firmada 50 tane CNC var 80 kişi civarı da çalışanı var ... tam zamanlı isg uzmanı bulunduracaklar ... görüşme olucak sanırım ama ilk başlangıç için ne kadar isteyeceğimi tam bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz..şimdiden teşekkür ederim.
 

volkans

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
34
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
eğer gerçekten işe ihtiyacın varsa tecrübene göre 1800-2500 de. yok biraz tecrübem var diyorsam ve firmada ciddi bir firma ise 2000-2500 tl.
ama şunu gördüm genelde söylediğin rakamın en altını veriyorlar yani 1800-2500 dediysen 1800 :D ihtiyacına göre cevap ver bu soruya
 

ihsancan bicer

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
63
Tepki puanı
9
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
fiyt hesaplmasını bilmem ama o tezgahta çalışırken göz koydur yoksa çok parmk gider , baştan dişini göster ekskleri hazırla , bi de çalışan sayı ve sınıfı yüksek gibi fiyatı en az 3000 iste bence ( ben yeni açıln osgb ile 2000 civarıyla antlştm sölym )
 

ihsancan bicer

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
63
Tepki puanı
9
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
pardn yazdklarmı deiştiremiyrm , b sınıfı diyo 80 kişi 1800 az deilmi??
 

Ersin

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
14 Şub 2012
Mesajlar
364
Tepki puanı
356
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
mühendis maaşlarından bahsederken hatırlatayım makina mühendisleri odasının belirlediği şu andaki mühendis maaş asgari 2300 TL dir.
 

volkans

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
34
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar yurtdışında afganistan ve benzeri yerlerde iş sağlığı ve güvenliği uzman maaşı ne olmalıdır. oraki şartları ve iç olaylarıda düşünürsek
 

ÇevMüh.İSG

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Haz 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
2
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar tekrarlamak istiyorum. Mühendislik asgari ücreti odalar tarafından belirlenerek 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2.300 TL olarak belirlenmiştir. Siz mühendisliğinizin üzerine artı para vererek bir kursa gittiyseniz ve bir emek harcayarak sınavı kazandıysanız, bu asgari ücretin üzerine minimum 500 TL ekleyerek İş Güvenliği Uzmanı olarak asgari ücretinizi 2.800 TL olarak belirleyebilirsiniz. Naçizane bu benim görüşüm olup, doğru bulabilir ya da bana 1.200 TL yetiyor diyebilirsiniz. Kazasız günler dileğiyle, saygı ile.

Peki hocam odanın belirlediği bu fiyatları nasıl uygulamayı dusunuyorsun. Neden ben bunu goremıyorum hic bir yerde. Bu durumu bende odama yazdım bana da senın yazdıgın gibi bir cevap verdi. Bende onlara bu yazdıgınıza siz inanıyormusunuz dedim. Çünkü özel sektörde yeni başlayanların böyle bir para aldığını sanmıyorum.

Yanlış biliyorsam düzeltin size sorum şu ; Bu durumu uygulamak için ne yapılabilir yada nasıl bir yol izlenilıyor ? Açıklarsanız sevinirim.
 

Volkan ERDEM

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Nis 2012
Mesajlar
45
Tepki puanı
70
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Değerli arkadaşım, internette bir ilan ver, haftalık 100 lira ile vasıfsız eleman aranıyor diye. Altına da telefon numaranı yaz. Telefonunu 24 saat açık tut ve saatleri ile birlikte duyacağın lafları bir yere not et :) İnan ki bu tecrübeden sonra bizim yeni mezun arkadaşların haklarını nasıl savunması gerektiğini anlayacaksındır. İşveren tabiki de işine geldiği gibi davranacak ve 1-1,5 maaş verecektir. Ama sgk primini 2300 den yatıracaktır. Almadığınız paraların altına imza atmayın bordrolara. Yeni mezun arkadaşlarımızın, artık part time öğrenci işi değil bir meslek icra ettiğinin farkına vararak haklarını savunması ile mühendislik mesleği layık olduğu yere gelecektir.
 

1olgllu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Eyl 2012
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
Değerli Abilerim Ben seneye İş Sağlığı ve Güvenliği okumak istiyorum. Burdan mezun olup ankarada iş bulma ihtimalim ne ortalama
maaşım ne kadar olur ve yeni bir kanun çıkmış belgesi olana 1200 tl ek gelir diye bu özel şirketlerde de geçerli midir?
 

kimyagelf

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Nis 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
17
Değerli arkadaşım, internette bir ilan ver, haftalık 100 lira ile vasıfsız eleman aranıyor diye. Altına da telefon numaranı yaz. Telefonunu 24 saat açık tut ve saatleri ile birlikte duyacağın lafları bir yere not et :) İnan ki bu tecrübeden sonra bizim yeni mezun arkadaşların haklarını nasıl savunması gerektiğini anlayacaksındır. İşveren tabiki de işine geldiği gibi davranacak ve 1-1,5 maaş verecektir. Ama sgk primini 2300 den yatıracaktır. Almadığınız paraların altına imza atmayın bordrolara. Yeni mezun arkadaşlarımızın, artık part time öğrenci işi değil bir meslek icra ettiğinin farkına vararak haklarını savunması ile mühendislik mesleği layık olduğu yere gelecektir.
 

kimyagelf

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Nis 2012
Mesajlar
6
Tepki puanı
17
değerli arkadaşlar dün bir osgb ile görüşmeye gittim ismi lazım değil istanbulda bir osgb kurucuları bakıldığında okumuş aydın insanlar diye tabir ettiğimiz kesimden lakin ne kadar aydın olduklarını yazımın sonunda öğreneceksiniz. neyse görüşmeye gittim. yeni bir laf daha öğrendim. PİYASA ARAŞTIRMASI!!! konuştular konuştular. ortada ne daha bir kurulan osgb var nede henüz bakanlıkla yapılan bir sözleşme ve nede müşteri. söz döndü dolandı maaş konusuna geldi. biz bu işin piyasasını araştırdık. c sınıfı bir iş güvenliği uzmanının maaşı tecrübesi ve deneyimi yoksa ortalama 1500 tl bakın ortalama diyorum yani bu tam 1500 tl olduğu anlamına gelmiyor. tecrübe deneyimi varsa 2500 tl ye kadar çıkıyormuş. piyasa böyleymiş. ne piyasasıysa bu tövbe yarabbim! ancak bu aydın insanlar vibrasyon ( titreşimli ) cihazlarla çalışan insanların cihazın yaydığı titreşimden vücuttaki bütün organların etkilenebileceğini birbirlerine anlatıp sanki ilk defa böyle bir durum varmış gibi hayret cümleleriyle anlattıklarını gördüm. bu sistemle çalışan bir insanın çalıştığı saatin 2 katı kadar dinlenme süresi olduğunu etkin maruziyet ve sınır değerlerinin ne olması gerektiğini de ben ilave ettim. düşünün artık. 6331 sayılı kanundan bir haber olan ama iş bilmişliğe gelince( ben bir işletmeye girdiğimde yarım saatte eksikleri görür risk analinizi yapar çıkarım ben süper bir insanım üstüme tanımam) diyen şahıslar bunlar.risk analizi için aylarca uğraşan insanlarda aptal çok özürdiliyorum onların gözüyle bakarsak iş bu duruma gidiyor. neyse ben 1500 tl yi kendime yakıştıramadım.geçen yolda yürürken bir konuşmaya şahit oldum. vasıfsız bir kişi ertesi gün bir markatte işe başlayacakmış. 1300 tl de maaş alacakmış. nasıl ? iyi değilmi ben şimdi o adamı bulup benide o markete aldırmasını rica edicem. torpilde torpil buluruz biryerlerden. tecrübesi olmayan arkadaşlara sesleniyorum. tecrübe yediğimiz kazıkların bileşkesi olduğuna göre daha çok kazık yememiz gerekiyor (buna bende dahil) 9 senelik özel sektör tecrübem buna üretimde dahil bir kalemde çöpe atılıyor. çünki isg uzmanı işyeri hekimi olan türkiyede hiiç bir işletmede hele hele bunlar maksimum tecrübeliyse ölümcül yada ramak kala iş kazası yada meslek hastalığı yaşanmıyor. ben bu işi yada başkalarının iş olarak gördüğü bu işi yapmama kararı aldım .o belgeyi aldığım ,sabahlara kadar o tüzük senin bu yönetmelik benim diye çalıştığım( ama başkaları tarafından tecrübesiz ilan edildiğim, çalışma hayatımı saymıyorum bile ) ve o belgeyi( ismini bile telavuz etmeye utanıyorum ) aldığım güne yazıklar olsun diyecek başkada hiç bir lafım yoktur tüm tecrübesiz arkadaşlara çıktıkları bu çetin yolda başarılar diliyorum. bu arada osgb sahipleri DOKTORDU.
 

Emre DEDE

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
213
Tepki puanı
914
Değerli Abilerim Ben seneye İş Sağlığı ve Güvenliği okumak istiyorum. Burdan mezun olup ankarada iş bulma ihtimalim ne ortalama
maaşım ne kadar olur ve yeni bir kanun çıkmış belgesi olana 1200 tl ek gelir diye bu özel şirketlerde de geçerli midir?


Saygı değer arkadaşım aslında yazında haklılık payı var ama okumayı düşündüğün bölüm ve devamında yapacağın iş hakkında nacizane bir kaç cümle yazmak istiyorum.
Öncelikle yapacağımız bu meslek tamamen özverili bir çalışmayı benimsemektedir senin çalışma alanlarında aldığın mesuliyet tamamen insan hayatı. Yani Önemi çok büyük öncelik ile buna karar vermen lazım sonra maaşı düşün iş bulmakta sıkıntı çekeceğini zannetmiyorum kendini bir il ilede sınırlama gelişen bir iş imkanı. O 1200 TL olayı da kesinlik kazanan bir iş değil ve kamu için geçerliliği üzerinde duruyorlar ve bence +1200 TL bu işin risklerini karşılamaz.
 

Abdulkadir SARIALTIN

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
51
Tepki puanı
43
Kamu için geçerli. Kamu özel sektörü her yönüyle geçti... Özel sektör herkesin kanını emiyor malesef. İş başladım tünel kontrol müh. olarak cv de isg belgem olduğu bulunuyordu. Tamam sen İSG ye de bak dediler çaktılar... Bende hakkım olarak bu paraya 2 sini yapmam dedim karşılıklı restleşmeden sonra... Artı 1.000 TL verecekler işine gelirseye geldi iş yoksa eldeki iştende olacağız... Zorunlu kabul ettim ama kesinlikle artı bu paralara yapılmaz bu işler kamu bile daha fazla veriyor birde yaptığımız iş şantiyecilik :))) Allah iş verenlerin eline düşünmesin :)))
 

volkans

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Nis 2012
Mesajlar
34
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Bu iş yavaştan yalama olmaya başladı arkadaşlar kim ne derse desin. Yakında (1-2 yıl içinde ) öğretmenlik gibi olacak nasıl her yerde öğretmen ihtiyacı var ama öğretmenleri 800 tl ye çalıştırıyorlar bu işte aynı olacak. Bence gündem yaratıldı. Şimdi çalışıyorum ama cv attığım ilanların çok çok azından cevap geldi gelmedi. Osgb ler zaten işin iyici suyunu çıkardılar parasal olarak. Bilmiyorum işimizi iyi yapabiliriz ama bu şartlar altında sanmıyorumki bu işin popülerliği fazla sürsün. Ücretler birkaç sınav sonra iyice düşecektir. İş olayında da uzman olan arkadaşlarım yine iş bulamadılar yani buldukları işlerde kendi mesleğini yaparak alacağı ücret kadar genelde. Bilmiyorum insanlar neye göre hemen iş bulursun diyorlar anlamadım. makine mühendisi olan birçok arkadaşım kendi işlerini yaparak daha iyi işler buluyor fabrikalarda.
 

replican

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
59
Tepki puanı
31
Meslek
Uzman (C)
şuanda üzülerek söylüyorum osgb lerde maaş 1200-1500 civarı ekim sınavından sonra bu rakam 1000 tl nin altına inecek gibi gözüküyor bu fiyatları biz yapıyoruz bu ücretleri biz kabul ediyoruz kendi kendimizi dibe çekiyoruz gelecek için çok iyimser maaş tahminleri beklemeyin
 

1olgllu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Eyl 2012
Mesajlar
5
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman Adayı (C)
ünv de iş güvenliği bölümü okusam bu bölümden başka bi bölüme daha geçme imkanı var mı ?
 

ISG-isg

ISGfrm Çalışma Birimi
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
919
Tepki puanı
4,435
Meslek
Uzman (C)
ünv de iş güvenliği bölümü okusam bu bölümden başkabibölüme daha geçme imkanı var mı ?
sosyal hizmetler bölümüne dikey geçiş bunun dışında açıköğretimden devam edebilirsiniz
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Mrblar,
Sosyal Hizmetler bölümü de enteresan bir bölüm. Yanlış anımsamıyorsam Sosyolog Emre Kongar'ın kurucularından olduğu ve sosyologların sinir olduğu bir bölüm. Sosyologların kabul edilmediği yerlere KPSS'den 40 puan ile bir çok yere atanabildikleri için olsa gerek. Ama zamanla ne olur bilinmez. Sizler için hayırlısı olsun.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.