3000 prim günü olan bir insan zaten yeterli sayıda tecrübeye sahip ve çalıştığı alanlarda güvenlik önlemlerini görmüş kişilerdir. Ancak bence garip olan, acil ihtiyaçla kişilerin sadece prim gün sayısına bakılması. Yani 3000 gün mühendis olarak çalışmış biri bu aciliyette belki belgeyi alsın diyeceğim ama kişiler; örneğin 10 yıllık sigortacıyken hiç üretim görmemişken bir anda A sınıfı oluyorlar ve "çok tehlikeli" sınıfta çalışıyorlar. Bu durum ayrıca fiyatların çok düşmesine yol açıyor. Maddiyatı şu nedenden söylüyorum. Maddiyat düştükçe, işi çok afedersiniz insanların gözünde tam tabiriyle dandikçi gösteriyor. Çalışılan OSGB ler deli gibi indirim yaptıklarından insanlardan belki hizmet vermeden çalışmalarını istiyorlar yada çok iş alıp hepsine yetişmeni bekliyorlar. Sistem saat olarak izin versede insanın fiziki ve psikolojik yapısı izin vermediğği kesin. Riayet eden-etmeyen olur ancak bu işede şuanda "piyasa" diye seslenilmesi olayın geldiği noktayı gösteriyor bence. 10 yıllık sigortacmız çok tehlikeli sınıfta bir de bu şartlarda uzmanlık yapacak.
Bu arada şu yakın zamanlarda dakika hesabına geçeceğimizi de unutmayalım.
Birde yasanın uydurulamadığı kısım farklı lokasyonlarda çalışılan şirketler. Kişiler 1000 lokasyona gidiyor alt işverende olsalar onların güvenliğinden 2. derecede sorumluyuz. Yetiş bakalım, tutabilene aşk olsun

Ancak insanları bilinçlendirmek ve onlara haklarını söylemek (belki birgün kullanacaklar yada diğer işlerinde) ve onların belki hayatını kurtarmak herşeye rağmen güzel.
Bu arada bu şekilde sistemin sürekli değişmesi hernekadar oturacak olsada;
özellikle bu başlıkta tartışılan tezgahtan cd alır gibi gel 3000 gün A yı al gibi yaklaşımlar sonucunda beni bu meslekte devam etmemeye karar verdi. Yeni katılanları sağladığı gibi eski insanları belkide silecek bu iş.
Hepinize saygılar ve sevgiler