- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
Çok iyi niyetli bir yaklaşım... Bunca iş katliamları yaşanıyorken isg ve mühendislik kalitesine ancak bu kadar polyannacılıkla yaklaşılabilir... Ayakta alkışlıyorum....kazanamayanlar sertifikalar iptal olsun istiyor,acaba kazansalar ne derlerdi diye insan merak ediyor..madem belgeler iptal edilmeli o halde bu belgeyi alabilmek için ne diye mahkemelere başvurdunuz..benden sonrası tufan anlayışında olan insanlar her yerde var maalesef..çok sevimsiz bir durum kendileri açısından belirtiyim..
Koker anlattı durumu kendisine teşekkür ediyorum..bence yükseltme sınavlarıyla çok kaliteli mühendisler belgeye sahip oldular..mutlaka içlerinde bahsettiği türden olanlar da vardır ama genel olarak tecrübeli mühendislerin bu sınavlarla sisteme sokulduğuna inanıyorum..bu da isg kalitesini mutlaka arttıracaktır..
Tabi yükseltme sınavlarıyla (çıtır çerez sorular ve %92 başarı oranı.....!!!) çok kaliteli muhendis A sınıfı oldu... Çooooook.
Bakın arkadaşlar kimse kimseyi kandırmasın.... Saçma bir sistemin içinde sürüklenmekteyiz... (Ben en başından beri yükseltme sınavlarına karşıydım hala karşıyım) İnsanlar resmen katlediliyor... Ama siz hala yok c yok a kavgası yapıyorsunuz... (3 senelik C sınıfıyım aralıkta B olucam) En çok ölümlü iş kazalarının olduğu sektörümüzde 50 çalışanın olduğu bir inşaatta, çoğalan B ve A sertifikaları nedeni ile aylık 200 ve 300 tl gibi rakamlara hizmet (sorsan inşaatın nerde olduğunu bilmezler) veriliyor...
İşini iyi yapan zaten az.... Ama nedense bir savunma mekanizmasıdır gidiyor... (Meğer herkes 10 numara uzmanmış...)
Burda bu kavga verilirken...... deneyimli umursamaz bi A sınıfı yada yükseltme ile olmuş acemi bir B yada A sınıfı sertifikanın işlediği bir inşatta, madende insanlar ölüyor... Nerde süper mühendis ve uzmanlar ?
Kimse ben iyi uzmanım 10 numara mühendisim demesin.... (tek bir fabrikayla, saçmalıklarla dolu tüzük ve yönetmeliklerle olmuyor bu iş)
İnsana değer verelim... 3 kuruşa 5 kuruşa tamah etmeyelim...
Moderatör tarafında düzenlendi: