Kesinlikle her yazdığınıza katılıyorum.Esasında yüksekte çalışma en ölümcül ve haliyle en önemli konu olmasın rağmen yapı işleri yön. İçinde ekte yer alan bir iki madde olması, isggm için tamamen fiyasko mutlaka yönetmelik olmalıydı.
Diğer taraftan yapı işleri Yönetmeliğinde 7 konuda "ehil kişi gözetimi" istiyor. Birincisi yüksekte çalışma işleri,...... İskele kurulumu, kontrolu vb. için. Bu "EHİL OLMA" kavramı yoruma açık bırakılmış insan bi standart koyar akreditasyon ister..
Neyseki iskele ile ilgili MYK Tebliği ile belirlenmiş ancak diğer ehiller kimler "sarı çizmeli isg uzmanı mı?" bari yüksekte çalışma içinde bir mesleki yeterlilik yayınlasalar da adı konsa yoksa yerden 50 cm yüksekte çalışan düştüğünde zarar görür mantığıyla yüksekte çalışma, eğitim derken CAN SAĞLIĞI KORUMA sulandırılıyor, İSG uzmanı da paranoyak boş kalmış saçmalayan adam olarak görülüyor...
1)Ehil kişi konusundaki belirsizlik.
(Bu da bizi cengaver uzmanlar ve ya hiç bir işe karışmayan uzmanlar diye bölüyor.)
2)Eğitimlerin formaliteleşmesi ve tek düzeliği.
(Malesef acemilik dönemlerimde ben de yaptım ve hala görüyorum ki temel isg konusunda 1 şablon var kim hazırladıysa artık. Pekçoğumuz onun üzerinden gidiyoruz ve ciddi anlamda sulandırıyor işleri. Eğitimler o kadar çok gereksiz ve teorik bilgilerle dolu ki bazen dinleyenlere acıyorum. Genelden özele indirgemeliyiz eğitimlerimizi. Ama biliyorum ki bunun da sebebi bizi paranoyaklaştırmaları. Ya ondan bahsetmezsem, ya bişey olduğunda beni bunla yargılarlarsa diye düşünmekten, insanlara algılayamayacağı kadar şey verip ben nasıl olsa verdim kendimi kurtardım. O anlasaydı noktasına getirmeleri. Gerçekten bu durum çok can sıkıcı)