Duyuru : Yıllık Faaliyet Raporu İle İlgili Bakanlık Duyurusu

P_Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Her hareket için ayrı ayrı hareket etmeli, buradaki mantık şudur. Karayoluna hangi şekli çıkacaktır. İlk hareket sizin yönlendirmeniz olacaktır. Dolduran, boşaltan taşıyan, gönderen.. siz hangi harekete başladıysanız o harekete uygun taşıma evrakı düzenleyeceksiniz. Ancak bildirim kısmında; ilk olarak alıcı olarak sorumlusunuz, işletmeye araç girdi. O zaman boşaltan olarak sorumlusunuz, depoya mal girdi, başka araca yükleme yapacaksınız o zaman yükleyen olarak sorumlusunuz, bu liste böyle uzayıp gider. Malı sadece hammadde olarak tedarik ediyorsanız ve adrese teslim mal alıyorsanız, sadece boşaltan olarak sorumlu olacağınız da unutmayınız.
Ahmet bey bikaç şey sormak istiyorum .. Kafam iyice karıştı açıkcası..

*DOLDURULAN;Dolum tesisinden gelen tankerle (işletmemize aittir) depoya yada diğer tankere aktardığımız tehlikeli madde miktarı..
(pompadan araçlara doldurulanlar dahil mi?)

*YÜKLENEN; Tankere aktarma yapılan,depoya yüklenen.. (İki tankerimiz var işletmede.. Biriyle dolum tesisinden akaryakıt alıyoruz, diğeriyle ticari satış yapıyoruz.. Mal tankerle gelince,diğer tankere boşaltılıyor..Dolayısıyla hem yükleyen,hem boşaltan oluyoruz..
(pompadan araçlara dolum yapılması da yüklenen mal olarak sınıflandırılabilir mi?)

*TAŞINAN; Kendi tankerimizle dolum tesisinden alınıp,işletmeye gelen mal miktarı ve işletmeye gelen tankerle diğer tankere aktarılıp ticari satışı yapılmak üzere taşınan mal miktarı toplamı olarak düşünüyorum..Fakat... Dolum tesisinden 10 ton mal aldığımızı düşünürsek, bunun 2 tonunu diğer tankerle ticari satış için taşıyorsak bizim bu kısıma taşınan olarak gireceğimiz toplam miktar 12 ton mu olacaktır?

*BOŞALTILAN; Bizim boşaltma faaliyetine dahil olduğumuz toplam mal miktarı..
(pompadan araçlara yapılan satışlar da buna dahil edilecek mi?)

Doğru mu anlıyorum acaba.. yardımcı olursanız sevinirim..

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
her tehlikeli madde için ayrı ayrı mı doldurulan,paketlenen,yüklenen,taşınan,boşaltılan hesaplancak hepsi bir mi hesaplanacak ?

P_Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Bakanlıkla görüştüm istasyonlarda sadece ticari satışlar raporlanacakmış..perekende olan maddeler eklenmeyecekmiş rapora..

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
kurşunsuz 95 oktan,kurşunsuz 97 bunlar ayrı ayrı mı girilcek yoksa bir kabul edilip benzin olarak tek sefer de mi girilcek ?

Son düzenleme:

P_Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
kurşunsuz 95 oktan,kurşunsuz 97 bunlar ayrı ayrı girilcek bir kabul edilip benzin olarak tek sefer de mi girilcek ?
Bu konu benimde kafama takıldı fakat msds lere baktığımda herşey aynı.. Dolayısıyla farklı olarak sınıflandırılacağını sanmıyorum.. Ama net de olamıyorum..

MEHMET ALİ YILMAZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Yıllık Faaliyet Raporunu e-devlet den giren var mı?
Benim girmem gereken kimyasal listesi biraz uzun olduğu için ve sistem en fazla 5 dakika süre verdiği için giremiyorum. Bununla ilgili sorun yaşayan veya çözüm bulan varmı arkadaşlar?

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
net bilgisi olan var mı ?

EMEL SAHİN

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman (C)
Merhabalar, sistemde tüm rolleri ayırmışlar
Örneğin Ben 306 ton için hem pakeyleyen hemde yükleyenim yada
2.16 ton için hem paketleyen,hem yükleyen hem de taşıyanım

Şimdi burada her rol için rakamları ayrı ayrı gireceğiz gibi görünüyor

yanlışmı anladım bilen varsa lütfen söylesin

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Raporu girerken faaliyet türlerine göre toplam miktarı ton olarak istiyor her maddenin yoğunluğunu bilip ona göre mi hesaplanacak ? Birde kalorifer yakıtı tehlikeli madde midir tehlikeli madde ise UN numarası nedir ?

Son düzenleme:

P_Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Petrol istasyonunda faaliyet belgesi girişi yapan var mı?

P_Şahin

Üye
TÜİSAG Üyesi
Merhabalar, sistemde tüm rolleri ayırmışlar
Örneğin Ben 306 ton için hem pakeyleyen hemde yükleyenim yada
2.16 ton için hem paketleyen,hem yükleyen hem de taşıyanım

Şimdi burada her rol için rakamları ayrı ayrı gireceğiz gibi görünüyor
BENDE AYNI KONUYA TAKILDIM.BAKANLIĞI ARIYORUM AMA KİMSE CEVAP VERMİYOR..GÖRÜŞTÜĞÜM BİKAÇ TMGD ARKADAŞIM SADECE BİR DEFA GİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR..BENDE KARARSIZ KALDIM.
yanlışmı anladım bilen varsa lütfen söylesin

yasarcan

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Raporu girerken faaliyet türlerine göre toplam miktarı ton olarak istiyor her maddenin yoğunluğunu bilip ona göre mi hesaplanacak ? Birde kalorifer yakıtı tehlikeli madde midir tehlikeli madde ise UN numarası nedir ?
Ne tur bir yakit?

Abdurrahman Soycak

Üye
TÜİSAG Üyesi
Kemal bey Kalorifer yakıtı Tehlikeli madde ise Tesisten alan kişiye Taşıma evrakı verilmiştir. O kişiden temin edebilirsiniz.

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Yıllık faaliyet raporuna toplam miktarı ton bazında girerken maddenin yoğunluğu bilinip ona göre mi hesaplanacak ?

ÖZGEHAN ÖZÇETİN1

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Merhabalar tenekelere sadece overpack yapılıyorsa, yıllık faaliyet raporunda paketlenen bölümüne yazıyor muyuz?

Abdurrahman Soycak

Üye
TÜİSAG Üyesi
Kalorifer yakıtındaki durumu bilmiyorum ancak akaryakıtta fatura da toplam miktar ve brüt miktar ayrı ayrı yazıyor. Taşıma evrakında ise NET miktar yazıyor.

kemal çarık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
peki yıllık faaliyet raporunu girerken akaryakıt istasyonlarında sadece toptan satışı yapılan ürün mü girilecek yoksa bütün ürünler benzin,motorin,lpg toptan satış olsun olmasın hepsimi girilecek eğer bütün tehlikeli maddeler girilecekse motor yağı,direksiyon yağı vb akaryakıt istasyonlarında satılan ürünler var bu ürünlere de bakılıp onlarda tehlikeli madde olup olmadığı belirlenip onlarda girilecek mi bu konuda fikri olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

yasarcan

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
peki yıllık faaliyet raporunu girerken akaryakıt istasyonlarında sadece toptan satışı yapılan ürün mü girilecek yoksa bütün ürünler benzin,motorin,lpg toptan satış olsun olmasın hepsimi girilecek eğer bütün tehlikeli maddeler girilecekse motor yağı,direksiyon yağı vb akaryakıt istasyonlarında satılan ürünler var bu ürünlere de bakılıp onlarda tehlikeli madde olup olmadığı belirlenip onlarda girilecek mi bu konuda fikri olan arkadaşlarımız varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Akaryakit istasyonu ile calisiyor iseniz sadece toptan koduyla antlasma yaptiysaniz tasinan ne ise onu bildirin. Parakende satis yapan istasyon ile antlastiysaniz farkli durum. Ne satiliyorsa un atamaniz ve kontrolunuz dahilinde olmasi gerekiyor

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.