Ahmet bey bikaç şey sormak istiyorum .. Kafam iyice karıştı açıkcası..Her hareket için ayrı ayrı hareket etmeli, buradaki mantık şudur. Karayoluna hangi şekli çıkacaktır. İlk hareket sizin yönlendirmeniz olacaktır. Dolduran, boşaltan taşıyan, gönderen.. siz hangi harekete başladıysanız o harekete uygun taşıma evrakı düzenleyeceksiniz. Ancak bildirim kısmında; ilk olarak alıcı olarak sorumlusunuz, işletmeye araç girdi. O zaman boşaltan olarak sorumlusunuz, depoya mal girdi, başka araca yükleme yapacaksınız o zaman yükleyen olarak sorumlusunuz, bu liste böyle uzayıp gider. Malı sadece hammadde olarak tedarik ediyorsanız ve adrese teslim mal alıyorsanız, sadece boşaltan olarak sorumlu olacağınız da unutmayınız.
*DOLDURULAN;Dolum tesisinden gelen tankerle (işletmemize aittir) depoya yada diğer tankere aktardığımız tehlikeli madde miktarı..
(pompadan araçlara doldurulanlar dahil mi?)
*YÜKLENEN; Tankere aktarma yapılan,depoya yüklenen.. (İki tankerimiz var işletmede.. Biriyle dolum tesisinden akaryakıt alıyoruz, diğeriyle ticari satış yapıyoruz.. Mal tankerle gelince,diğer tankere boşaltılıyor..Dolayısıyla hem yükleyen,hem boşaltan oluyoruz..
(pompadan araçlara dolum yapılması da yüklenen mal olarak sınıflandırılabilir mi?)
*TAŞINAN; Kendi tankerimizle dolum tesisinden alınıp,işletmeye gelen mal miktarı ve işletmeye gelen tankerle diğer tankere aktarılıp ticari satışı yapılmak üzere taşınan mal miktarı toplamı olarak düşünüyorum..Fakat... Dolum tesisinden 10 ton mal aldığımızı düşünürsek, bunun 2 tonunu diğer tankerle ticari satış için taşıyorsak bizim bu kısıma taşınan olarak gireceğimiz toplam miktar 12 ton mu olacaktır?
*BOŞALTILAN; Bizim boşaltma faaliyetine dahil olduğumuz toplam mal miktarı..
(pompadan araçlara yapılan satışlar da buna dahil edilecek mi?)
Doğru mu anlıyorum acaba.. yardımcı olursanız sevinirim..