Duyuru : Yetkili Firmalar Açıklandı - İş Sağlığı Ve Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi

Kemal Karataş

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Mar 2012
Mesajlar
4
Tepki puanı
7
Değerli İSG Profesyonelleri ve OSGB Yetkilileri;

DRUZ Şirketler Grubu olarak; 2010 yılından itibaren özel ekibimizle birlikte geliştirmiş olduğumuz DruzOnline İSG Yazılım Programımız; en büyük veri tabanına sahip, kullanımı en kolay olmasının yanısıra, mevzuata en uygun olması yönüyle de öne çıkarak, gerekli tüm yetkinliklere ilk olarak sahip olmuştur.

İBYS:

DRUZ-İBYS Yazılımı; son olarak, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin yetkili mercii olan ÇSGB-İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı; 27.02.2018 tarihli Genelge çerçevesinde; yetkili Entegratör Firma olarak ilan edilmiştir:
https://ibys.csgb.gov.tr/pages.aspx?id=3

İBYS ile ilgili “Eylem Planı” takvimine göre (https://ibys.csgb.gov.tr/) İSG profesyonellerinin yapacakları çalışmalar şöyle sıralanmaktadır;
  • 01/10/2017 : İşyeri Hekimleri İçin E-Reçete Uygulamasının Başlaması
  • 27/02/2018 : İBYS Genelgesinin Yayınlanması
  • 01/04/2018 : Eğitim Kayıtlarının Girilmesi
  • 01/06/2018 : İşe Giriş/Periyodik Muayene Kayıtlarının Girilmesi
  • 01/09/2018 : Tehlike Kaynaklarının Alınmaya Başlanması
  • 03/11/2018 : İBYS 2018 Değerlendirme Toplantısı Yapılması
Eğitimlerle ilgili verilerin İSG yazılımları aracılığıyla gönderimi yükümlülüğü, 01.07.2018 tarihinde başlayacaktır.

Druz-İBYS olarak; yazılım kullanımı konusunda yeni geliştirdiğimiz iki inovasyon, İSG sektörüne damgasını vurdu:

1) Elektronik İmza Taşıma Zorunluluğunu Ortadan Kaldırdık: İSG Profesyonellerinin elektronik imzalarını yanlarında taşıma yükünü, buna bağlı kaybolma, unutulma, kısacası elektronik imzaya bağımlı olma durumunu ortadan kaldırma imkânı sunuyoruz. Kullanıcının kendisinin belirlediği herhangi bir yerde -açık durumda ve internete bağlı- bilgisayarında e-imzası takılı halde olan İSG Profesyonelleri, Druz-İBYS programını gittiği tüm farklı lokasyonlarda kullanabileceklerdir. E-İmza cihazınız ile ilgili gerekli tüm bağlantıyı; Druz Yazılım, sizin için güvenli bir şekilde sağlayacaktır.

2) Cep telefonundan İBYS kullanımını (E-Reçete yazımı ve Eğitim Kayıt Girişi) Sağladık: “Druz E-İmza Okuyucu” mini programını (kurulum dahi gerektirmez), evde, işyerinde, Osgb’de vb. bir bilgisayarda, çalışır halde tutmak koşuluyla; Druz-İBYS sistemi, uzaktaki başka her türlü Masaüstü Bilgisayarlarda, Laptop, Mac, Tablet ve Akıllı Telefonlarda (Windows, Android, İOS) kullanılabilmektedir.

Druz-İBYS sistemine; https://ibys.druzyazilim.com.tr/ adresinden giriş yapılmaktadır.

NOT 1:ÇSGB, daha önce 01.06.2018 tarihinde veri gönderimlerinin başlayacağını duyurmuş olmasına ve entegratör firmaların hazırlıkları tamamlanmış olmasına rağmen, Bakanlığın İBYS sisteminden gönderilen verileri kabul etme konusunda, kısa bir süre de olsa hazırlık zamanına ihtiyaç duyabileceği öngörülmektedir. Dolayısıyla; veri gönderme işlemi henüz yapılmamaktadır. İBYS Sistemi, ÇSGB tarafından aktif hale getirildiğinde veri gönderimi yapılabilecektir.

NOT 2: Druz e-Reçete programını halihazırda kullananlar, Druz-İBYS programını kullanmak istediklerinde, tüm verileri yeni programa aktarılabilmektedir.

NOT 3: 2017 sonu itibarıyla, e-reçete uygulamasını da ÇSGB ile kullanıma ilk olarak süren Yazılımımız, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın İşyeri Hekimliği Bilgi Sistemi’nde de tescillenmiştir:
http://kayittescil.saglik.gov.tr/TR,30991/aktif-isbs-listesi.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ygtr hoca

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
28 Ocak 2012
Mesajlar
249
Tepki puanı
405
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
ÖNERİLER:

Arkadaşlar Entegratör firmanın bulunduğu şehir önemli değil.
TeamWiewer üzerinden bilgisayar ekranınıza girip size canlı interaktif hizmet veriyorlar.
Teknik destek ekibi sizin işyerinize gelip yardımcı olmayacak.
Teknik destek istediğinizde mümkünse hızlı bir internetiniz ve iyi bir telefon bağlantınız olsun.

Entegratör firmalar bakanlığın önerdiği Veriseti baz alınan bir sitem üzerinden yazılımını oluşturacaktır, dolayısı ile yazılımlar birbirine benzer olacaktır.

Bakanlık sorun olduğunda biz entegratör firmanın garantörü, sigortası değiliz diyecektir. Ancak bakanlık bir liste yayınladığına göre bu firmaların yazılımını uygun görmüş demektir. (Okuyan varsa) Bakanlık ilgilileri yazılımları mutlaka denemelidir. Hukuki durumda arada kalıp sıkıntı yaşayacaklardır.

Birkaç yazılıma göz attım ulaşamadığım bir kaç firma dışında çoğundan teklif aldım, hemen hepsi -ilk anda yaşanacak yoğunluk hariç- yazılımları sorun çıkarmaz.

Bu yazılımların çoğu OSGB hizmetlerinin tamamını kapsayan e-reçete dahil kapsamlı yazılımlar. Bizim İBYS için kullanacağımız yazılımın küçük bir bölümü, satın alırken sadece İBYS için de program alınabilir, tüm sistem için de.

Ben yazılım şirketlerinin tüm OSGB işlemlerini kapsayan yazılıma yönlendirmelerini öneririm. Böylece ISG hizmetleri yüm işyerlerinde bir standarda kavuşur. (Biz de denetimcilerin "Bu böyle olmayacaktı !" uyarılarına çevap vermek zorunda kalmayız, Bakanlığın onayladığı bir veri sistemini kullanacağız.)

Enteğratör firmalar yazılımlarını şimdiden gelecekteki büyük yüklenmeye hazırlanması, ilk aylarda, telefon ve internetten teknik destek isteyecek uzmanlara hazırlanması lazım. Saatlerce sürecek sorular cevaplar olacak.
Bakanlık ta sıkışmayı önlemek için iş yerlerini ve entegratör firmaları belli bir zamanlama ile yüklemeyi önerebilir , Veya başka bir çözüm.

Her durumda bir tarih verip tüm işyerlerini buna bağlı tutmak uygun değil.
Erteleme olacaksa da , yeni başlama tarihi tümü için değil;
örnek A, sektörü 01.08.2018, B sektörü 15.08.2018, C sektörü 20.08.2018 vb. bir zamanlama önerilebilir.

Entegratör firmaların DEMO yazılımlarını indirip denemek hepimiz için iyi bir hazırlık olacaktır.
 
Son düzenleme:

Cüneyt Günay

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Mar 2016
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
İşyeri Hekimi
Merhabalar,

Bir osgb firmasında çalışıyorum. Piyasadaki tüm listede bulunan firmalarla ve birçok listede olmayan firma ile görüşme sağladım.

Şimdi mevcut durum şu:

1) şu anda mevzuat gereği yazılım zorunlu fakat herhangi bir cezai yaptırım yok, ceza maddesi yok çünkü. dolayısıyla 1 temmuz sonrasında kullanım başlamasa bile ceza/ihtar/ yaptırım alınmayacak şu durumda.
2) 1 ocağa kadarki geçmiş tarihli eğitimler sisteme girilebilir. yani 1 temmuzda zorunluluk başladı fakat siz yazılımı ayın 10'unda temin edebildiniz. ayın 10da da giriş yapsanız sorun yok gibi görünüyor.
3) henüz eğitimlerin bildirilmesi konusunda e-imza zorunluluğu yok. yazılımlarda e-imza alanı yok. yok çünkü devlet bu konuda herhangi bir veri seti vs yayınlamadı henüz.
4) yayınlanan veri setleri ie ilgili birçok açık ve eksiklik bulunmakta, zaten yayınlanan firmaların birçoğunun (hepsi demedim) sahadan gelecek yüzlerce telefonu ve kullanıcı talebini karşılama kapasitesi yok.

hangi firmayla konuştuysam ertelenme olasılığını yüksek buluyorlar. dolayısıyla bu gibi sebeplerden 1 temmuzdan sonraya da ertelenme olasılığı söz konusu.

kişisel fikrim yukarıdaki şartlar altında 1 temmuza yazılım ile girme zorunluluğu gözükmemektedir.

Yanlışsam lütfen düzeltin.

Saygılarımla

Sinan bey, çok açıklayıcı ve gerçekçi bir bilgilendirme olmuş. Teşekkürler.
Kazasız günler, iyi çalışmalar.
 

Barış GÖKTAŞ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Şub 2015
Mesajlar
43
Tepki puanı
31
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Bilgileri girmeye başlayanlar var mı acaba ?
 

Sinan Cüce

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 May 2018
Mesajlar
7
Tepki puanı
15
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhabalar,

Bir arkadaşım dün çalıştığı yazılım firmasıyla beraber ÇSGB ye gidip kendi İBYS yazılımlarını Bakanlığa tanıttılar -ki entegratör firma olmanın aşamalarından biridir bu yazılımı bakanlığa gösterme işi. Yani Entegratör firma listesindeki tüm firmalar bir ara gidip bakanlığa yazılımlarını göstermişlerdir (zorunlu olarak.)

Yazılımları inceleyen ekibin bizzat "aynen" arkadaşıma söylediği şey şu:

"Firmalar bu konuda gereksiz bir pimpirik yapma durumu içerisindeler. Zaten bu konu ile ilgili zorunluluk olsa bile herhangi bir yaptırım bulunmamakta. Burada amacımız zaten bu aşamada denetim vs değildir. Biz bu aşamada sadece ileride verilerin gönderileceği tablolar konusunda firmaları uyumluluk bakımından incelemekteyiz. Daha test sunucusunu dahi açıklamış değiliz. Dolayısıyla öyle gerilecek bir durum yok, firmalar bu konuda hızlıca ilerleyebilir. Yeter ki yazılımınız bizim yönlendirmelerimize uygun geliştirmeler yapsın."

Özetle daha önce de dediğim gibi bu aşamada gerilecek bir durum yok, yazılım alma zorunlulu olsa dahi olmazsa da herhangi bir yaptırım yok. Zaten yazılım alıp şimdilerde veri girişi yapsanız dahi verileri şimdi devlete gönderemiyorsunuz ve 1 temmuzda da gönderemeyeceksiniz çünkü yukarıda da dediğim gibi bırakın e-imza ile veri göndermeyi daha test sunucu adresi bile belli değil, yani devletin sistemiyle bu entegratör sistemlerin konuşup konuşmadığı henüz test edilmedi bile. Bu tüm entegratör firmalar için geçerli.

Bu aşamada isterseniz yazılım almazsınız ve böyle devam edersiniz. Müfettiş geldiğinde en fazla size yazılıma geçtiniz mi diye sorabilir, cezai bir durum olamaz. Diğer taraftan ileride bir yaptırım durumu ortaya çıkarsa ve çok kısa süre içerisinde bu verileri hemen gönderin derlerse sıkışırsınız.

Diğer yol ise, isterseniz yazılım alırsınız işinizi son dakikaya bırakmadan eğitim verdikçe, muayene yaptıkça şimdiden girersiniz bilgilrinizi aldığınız yazılımlara ve verileriniz birikir. devlet bize, "artık veriler gönderilebilir durumdadır, gönderin" dediğinde ise hemen gönderirsiniz.

Saygılarımla
 

Sinan Cüce

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 May 2018
Mesajlar
7
Tepki puanı
15
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Bu arada arkadaş dün yazılımı inceleyen bakanlık yetkililerine yaptırım ne zaman gelecek diye sormuş, kendileri de bu soruyu geçiştirmiş ve duymazdan gelmişler. Arkadaş duyulmadı herhalde deyip soruyu tekrar sormuş. Yetkili, "daha test sunucusunu yayınlamadık" demekle yetinmiş.

Özetle her ne kadar açıkça belirtmek istemeseler de, daha test sunucusu bile belli olmadığından yakın zamanda bir yaptırım uygulaması da gözükmemektedir.

Saygılarımla
 

Murat Bayık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2017
Mesajlar
43
Tepki puanı
42
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Sinan Bey yazdıklarını dediğiniz gibi kulaktan dolma ve eksik. Zira test web servisleri açıldı ve şuan listedeki bazı firmalar test işlemlerini sürdürüyorlar.
Sizin bakanlıktakilerin ne dediğinden çok 01.06.2018 tarihinde yürürlüğe giren yazılım kullanma zorunluluğuna odaklanmanız daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.
Askerlik kısalacak mı söylentileri ve bu söylentileri farklı açıdan bu platformlarda yansıtmak kimseye yarar sağlamaz. Bugün servis var ve test işlemleri devam ediyor. Nereden biliyorum çünkü biz şuan resmi entegratör firmayız. Nereden biliyorum çünkü diğer entegratör bazı firmalar ile ONLINE iletişim halindeyiz.
Bu arada Sinan Bey, Sağlık bakanlığı 2007 yılında sağlık.net projesini başlattı ve yıl oldu 2018 halen devam ediyor yıllarca da devam edecek ve bu alanda Dünya lideri şuan Türkiye. ÇSGB tarafında da buna benzer bir proje olan İBYS projesi 01.01.2018 tarihinde başladı resmen. Bundan 6 ay öncesinde de biz ve bizim gibi komple İSG yazılımı yapan profesyonel firmalar ile ÇSGB de toplantılar çalıştaylar yaptık ve yapılmaya devam edecek. Dolayısı ile proje süresi olmayan sürekli gelişecek ve sürekli yeni verilerin isteneceği, 2.3. fazlarda mevcut istenenlerin daha da detaylandırılacağı bir yola girdik ve yılbaşından bu yana devam ediyor. Genelgenin yayınlanması ve yetkilendirmelerin gecikmesi ne bu projenin işlemediği anlamına gelir ne de sizlerin bir şeylerin yapmamanızı gerektirmez. Zira yazılım kullanmazsanız NE OLUR'un cevabı zaten yasanın içinde yazıyor. Bunu illa "YAZILIM" demelerine gerek yok.
Sağlıcakla kalınız.
 

Sinan Cüce

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 May 2018
Mesajlar
7
Tepki puanı
15
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Sinan Bey yazdıklarını dediğiniz gibi kulaktan dolma ve eksik. Zira test web servisleri açıldı ve şuan listedeki bazı firmalar test işlemlerini sürdürüyorlar.
Sizin bakanlıktakilerin ne dediğinden çok 01.06.2018 tarihinde yürürlüğe giren yazılım kullanma zorunluluğuna odaklanmanız daha faydalı olacaktır kanaatindeyim.
Askerlik kısalacak mı söylentileri ve bu söylentileri farklı açıdan bu platformlarda yansıtmak kimseye yarar sağlamaz. Bugün servis var ve test işlemleri devam ediyor. Nereden biliyorum çünkü biz şuan resmi entegratör firmayız. Nereden biliyorum çünkü diğer entegratör bazı firmalar ile ONLINE iletişim halindeyiz.
Bu arada Sinan Bey, Sağlık bakanlığı 2007 yılında sağlık.net projesini başlattı ve yıl oldu 2018 halen devam ediyor yıllarca da devam edecek ve bu alanda Dünya lideri şuan Türkiye. ÇSGB tarafında da buna benzer bir proje olan İBYS projesi 01.01.2018 tarihinde başladı resmen. Bundan 6 ay öncesinde de biz ve bizim gibi komple İSG yazılımı yapan profesyonel firmalar ile ÇSGB de toplantılar çalıştaylar yaptık ve yapılmaya devam edecek. Dolayısı ile proje süresi olmayan sürekli gelişecek ve sürekli yeni verilerin isteneceği, 2.3. fazlarda mevcut istenenlerin daha da detaylandırılacağı bir yola girdik ve yılbaşından bu yana devam ediyor. Genelgenin yayınlanması ve yetkilendirmelerin gecikmesi ne bu projenin işlemediği anlamına gelir ne de sizlerin bir şeylerin yapmamanızı gerektirmez. Zira yazılım kullanmazsanız NE OLUR'un cevabı zaten yasanın içinde yazıyor. Bunu illa "YAZILIM" demelerine gerek yok.
Sağlıcakla kalınız.

Merhaba Murat Bey,

yazışma dilinizi biraz agresif ve küçük görür bir tonda buldum, buna gerek yok. Yazışma üzerinden iletişim kurduğumuzdan sanırım bazı noktalarda yanlış anlaşılma var.

2. paragrafta bahsettiğiniz süreçlere bende hakimim zira 2010'dan bu yana piyasadaki 6 farklı isgç yazılım firmasında çalışmışlığım vardır. geçen yaz başlayan İBYS sürecini'de gerek çeşitli yazılım ve OSGB firmaları gerekse bakanlık düzeyinde yakinen takip etmekteyim. Yönettiğiniz İSGSİS yazılım firması ve Bayraklı OSGB'yi de bilmekteyim, çeşitli kereler sizle farklı platformlarda görüşmüştük.

Geçen hafta ÇSGB' nin bizzat İBYS yazılımlarını denetleyen ekipten açık bir şekilde arkadaşıma söylenen şey henüz bir yaptırım olmadığı dolayısıyla da bu kadar gerilecek bir durum olmadığı yönündedir. Tekrar ediyorum İBYS denetimini yapan kişiler tarafından söylenen cümledir bu.

Dolayısıyla size sorun olmayacaksa deneyiminizden faydalanmak ve herkesin bilmesi amacıyla bazı sorularım olacak:

1) "Bugün servis var ve test işlemleri devam ediyor" demişsiniz. Test sunucu ile ilgili bilgilerin https://ibys.csgb.gov.tr/ adresinde herkese yayınlanması gerekmez mi? kaldı ki tüm entegratör firmalar ve yeni baş vuracaklar bu site üzerinden ibys ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuyor. Tek resmi kanal burası diye biliyorum.

2) Belkide en önemlisi bu: 1 Temmuz'da veri gönderebileceğimiz bir resmi sunucu adresi olacak mı?

3) Yazınızın son cümlesini biraz daha açabilirseniz sevinirim. Neye/ hangi maddeye dayanarak nasıl bir yaptırım geleceğini öngörüyorsunuz? Yazılım için bir yaptırım maddesi olmadan nasıl yaptırım uygulanacak? 2 sorumda bahsettiğim resmi sunucu olmadan nasıl yaptırım uygulanacak?

4) E-imza entegrasyonu ile ilgili konular ne durumda ? Ör: E-imza ile ilgili bir veri seti yayınlanmadı diye biliyorum. Kaldı ki e-imza ile gönderilmeyen verilerin resmiyeti/doğruluğu nasıl sağlanacak?


Kolaylıklar dilerim.

Saygılarımla
 

Murat Bayık

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Eyl 2017
Mesajlar
43
Tepki puanı
42
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Sinan kardeşim selam ve sevgilerimle,

Sana karşı kötü bir söylemde bulunmadığım kanaatindeyim. Yazılarımı şahsına karşı kötü yönde algılamanı istemem zira aramızda 20 yaş fark var. Bu konuda heyecanını anlayabiliyorum.

Senin algıladığının tam tersine bende kimsenin telaşe yapmaması ve gerilmemesi, zaten işleyen bir sürece yavaş yavaş gerektiği gibi dahil olmalarından yana olduğumu ifade etmeye çalıştım. Sen "yok öyle bir şey, ertelenecek, vb" şeyler yazarsan bir başkası senin algıladığın şekilde değil farklı olarak algılar. Sen buradan bir cümlen ile beni ve bizim gibi İBYS entegratörlerinin tamamını yalancı konumuna sokmuş oluyorsun. Çünkü biz gün içerisinde onlarca firma ve İSG profesyoneli ve işverene görüşmeler yapıyoruz ve mevcut süreçleri konuşuyoruz. Bizim konuştuğumuz süreçlerin aksi yönde bir söylem yaydığında bu hoş olmuyor yakışık almıyor. Bu noktada durup tekrar düşünmeni rica ederim senden.

Öte yandan sorduğun soruların muhatabı ben değilim ancak bildiğim kadarı ile dilimin döndüğünce sohbet amaçlı yazmaya çalışayım.

Birinci sorunda işaret ettiğin bilgiyi herkes ile paylaşmak zorunda değil İBYS yetkilileri. entegratör firma ile paylaşılıyor ve bununla da kalmayıp bakanlık ve bizim firma ve ürünümüz arasında başka yasal işlemler de yapılıyor. Bu sağlık bakanlığında da benzer şekilde yürüyor.
Haaa ilerleyen süreçte sırasıyla test web servisleri tam olarak oturup sorunsuz işler hale geldiğinde 1. veya diğer versiyonlarında publik yayınlayabilirler.
Derler ki ey güzel entegratör firma adayları başvuru yapmadan önce bu test servsilerini kullan ürününü test et. ondan sonra gel başvuru yap. Bu olabilir de olmayabilir de bilemeyiz. Dediğim gibi bakanlık uygulamalarına veri gönderme sayfada yayınlanan bir web servsi adresi ile olmuyor sadece. Bir çok yasal dijital ve matbu protokolden geçiyorsun. Sözleşmeler taahhütler gizlilik veri güvenliği vs vs..
artı bu sen test web servisini ne yapacaksın ki şuan? Bireysel olarak? veya firma olarak? Hımm? hiç bir işine yaramayacak bir konu...


İkinci soruna gelirsek 1 Temmuzda olur veya olmaz bunda niye bu kadar takılmış durumdasın sıkıntın, telaşen, merakın neden?

De ki 1 Temmuzda olmadı ne yapacaksın? Ne olmasını istiyorsun? Deki 3 Temmuzda oldu veya 20 Temmuzda oldu veya 10 Temmuzda oldu.
Ne olacak? Benim anlamadığım konu nokta burası. Sonuçta olacak mı Sinan kardeşim olacak. Anamızın karnında bile 9 küsur ay kaldık. Biraz sabır daa. ;)
Oradaki insanlar robot değil, parmak şıklatınca her şey olmuyor. Bak İSG-KATİP yenilendi revize edildi bu bildiğimiz bir de bilmediğimiz neler oluyor. Bırak oradaki insanlar işlerini yapsınlar, yapıyorlar zaten.
Nisanda Eğitim başlayacaktı Haziranda da Muayene. N'oldu? *** kesildi ***
Az sabır....

Üçüncü soruna şuan ben ne anlatsam boş. *** kesildi ***

ayrıca CEZA HUKUKU da çok ama çok farklı bir branş ve konu...

*** kesildi ***

Abicim, son ve 4. soruna gelince bu tarz teknik konulara çok hakim olmadığını veya konuları karıştırdığını anlıyorum.
Neden mi? E-imza entegrasyonlarımız (isgsis adına söylüyorum) Aralık 2017 de bitti.Tamamlandı. Diğer firmalar da tamamladı. ve o vakitten bu güne kadar da sorunsuz biçimde çalışıyor. İSGSİS içinden düzenlenen reçeteler e-imzalı olarak MEDULA'ya gönderiliyor.
E-imza onayı ile ilgili gönderimlerin tamamında bizim sistem içindeki entegre imza sistemi çalışacak.
Gönderilen verilerin resmiyeti ve doğruluğu konusunda büyüklerimiz ilgili çalışmaları yapmışlar ve yapıyorlar. Bunları düşünmene gerek yok. Sen normal isg işlemlerini yapıp gönder yeter.

*** kesildi ***

Ne ÇSGB ne bir başkası senin göndereceğin veri doğru mu yanlış mı diye S O G U L A M A Z....
aa nedey yahu dediğini duyar gibiyim. Sorgulamaz çünkü sen e-imzanla bu bilgiyi gönderdin. Doğru veya yanlış..
doğru mu doğru.. E abicim sen bu bilgiyi bakanlığın resmi görevlisi olarak bakanlığın sana verdiği yetki ile sana verdiği sicil numarası ile bakanlığın yetkilendirdiği yetkili yazılım üzerinden TÜRKAK'ın akredite ettiği e-imza firmasının e-imzası ile bakanlığın resmi uygulamalarının veritabanlarına yolladınnnnn. Geçmiş olsun... (haa yanlış mı gönderdin, belli bir süre içinde, dur gönderdiğimi sil, yanlış göndermişim, düzelt yeniden gönder yapabiliyorsun. Korkma.)

Yalan yanlış bilgi Y O L L A M A Y A C A Ğ I Z. değil mi. Yollarsak o bilgi karşısı için doğru dur. Neden çünkü öyle beyan ettik. Öyle beyan ettin.

Hukukta BEYAN asıldır. Bunu unutma. Sen o beyan ettiğin bilgi ile beraber yürüyeceksin.

Öpüyorum gözlerinden.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

murom

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Kas 2017
Mesajlar
24
Tepki puanı
4
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
merhaba;
Yazılım alanlar varsa programların/firmaların artı ve eksilerini kendilerince buraya yazabilir mi? Böylece alacak kişilere nelere dikkat edecek veya firmaların durumları hakkında fikir vermiş olur.

Yine konuyla ilgili çalışma yapıyorsanız genel olarak ne durumda olduğunuzu paylaşabilir misiniz. Ben kendi şu an beklemedeyim. Çünkü süreç çok yeni ve herkesten birşey çıkıyor. Biraz daha ortalığın durulmasını açıkçası bekliyorum.
İyi çalışmalar
 

Erkan FINDIKLI

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 May 2016
Mesajlar
270
Tepki puanı
375
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
merhaba;
Yazılım alanlar varsa programların/firmaların artı ve eksilerini kendilerince buraya yazabilir mi? Böylece alacak kişilere nelere dikkat edecek veya firmaların durumları hakkında fikir vermiş olur.

Yine konuyla ilgili çalışma yapıyorsanız genel olarak ne durumda olduğunuzu paylaşabilir misiniz. Ben kendi şu an beklemedeyim. Çünkü süreç çok yeni ve herkesten birşey çıkıyor. Biraz daha ortalığın durulmasını açıkçası bekliyorum.
İyi çalışmalar
Merhaba,
Bu kısımda firma önerisinde bulunamıyoruz, firma ismi kullanamıyoruz. Forumda bütün firmalar için ayrı bir bölüm oluşturulmuştur.
https://isgfrm.com/forums/yetkili-ibys-programlari-ve-kullanimlari.719/
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.