nasıl memnunmusunuz peki.kullanımı nasıl.fiyat olarak nasıl?Biz 2 senedir Akare kullanıyoruz.
01.07Arkadaşlar zorunluluk 01.06. mı? 01.07. miydi?
Veri setinde belirtilen verileri entegratör firma tarafından temin ettiği uygulama yazılımı aracılığı ile en geç 01.06.2018 tarihine kadar Bakanlığa bildirmek,
"Yetkili Firmalar" listesinin altında yetkilendirme işleminin devam ettiği ve yeni firmaların açıklanacağı yazıyor. İlk yayınlanan genelgede sizin de belirttiğiniz gibi 1 Haziran tarihi son tarih olarak verilmiş fakat veri girişleri için verilen tarih de 1 Temmuz. Ayrıca 1 Haziran için son tarih deyip de 1 Haziran'dan sonra da yetkili firmalara ilaveler yapılacağının açıklanması bize mantıksız geldiği için bakanlık yetkililerinden bununla ilgili bilgi istedik ve son tarihin 1 Temmuz olduğu yanıtını aldık.. Verdiğim cevabım sebebi budur. ( Tarihi o kadar büyük yazmanıza gerek yoktu, miyop olsam da lens kullandığım için görme problemi yaşamıyorum.)Veri setinde belirtilen verileri entegratör firma tarafından temin ettiği uygulama yazılımı aracılığı ile en geç 01.06.2018 tarihine kadar Bakanlığa bildirmek,
Merhabalar,
Bir osgb firmasında çalışıyorum. Piyasadaki tüm listede bulunan firmalarla ve birçok listede olmayan firma ile görüşme sağladım.
Şimdi mevcut durum şu:
1) şu anda mevzuat gereği yazılım zorunlu fakat herhangi bir cezai yaptırım yok, ceza maddesi yok çünkü. dolayısıyla 1 temmuz sonrasında kullanım başlamasa bile ceza/ihtar/ yaptırım alınmayacak şu durumda.
2) 1 ocağa kadarki geçmiş tarihli eğitimler sisteme girilebilir. yani 1 temmuzda zorunluluk başladı fakat siz yazılımı ayın 10'unda temin edebildiniz. ayın 10da da giriş yapsanız sorun yok gibi görünüyor.
3) henüz eğitimlerin bildirilmesi konusunda e-imza zorunluluğu yok. yazılımlarda e-imza alanı yok. yok çünkü devlet bu konuda herhangi bir veri seti vs yayınlamadı henüz.
4) yayınlanan veri setleri ie ilgili birçok açık ve eksiklik bulunmakta, zaten yayınlanan firmaların birçoğunun (hepsi demedim) sahadan gelecek yüzlerce telefonu ve kullanıcı talebini karşılama kapasitesi yok.
hangi firmayla konuştuysam ertelenme olasılığını yüksek buluyorlar. dolayısıyla bu gibi sebeplerden 1 temmuzdan sonraya da ertelenme olasılığı söz konusu.
kişisel fikrim yukarıdaki şartlar altında 1 temmuza yazılım ile girme zorunluluğu gözükmemektedir.
Yanlışsam lütfen düzeltin.
Saygılarımla
merhaba yazınıza göre 01 temmuzdan itibaren geriye dönük 01.01.2018 den beri olan eğitimleri girebilecekmiyiz ? yoksa sadece 01.07.2018 tarihinden itibaren olan eğitimlerimi girsek yeterli olur mu ? birde veri setlerine göre önce personel kayıt ve eğitimlerin girilmesi isteniyor sanırım diğer girişlerle ilgili süreç sarkmış diyebilirmiyiz ? bilginiz mevcut ise paylaşırsanız sevinirimMerhabalar,
Bir osgb firmasında çalışıyorum. Piyasadaki tüm listede bulunan firmalarla ve birçok listede olmayan firma ile görüşme sağladım.
Şimdi mevcut durum şu:
1) şu anda mevzuat gereği yazılım zorunlu fakat herhangi bir cezai yaptırım yok, ceza maddesi yok çünkü. dolayısıyla 1 temmuz sonrasında kullanım başlamasa bile ceza/ihtar/ yaptırım alınmayacak şu durumda.
2) 1 ocağa kadarki geçmiş tarihli eğitimler sisteme girilebilir. yani 1 temmuzda zorunluluk başladı fakat siz yazılımı ayın 10'unda temin edebildiniz. ayın 10da da giriş yapsanız sorun yok gibi görünüyor.
3) henüz eğitimlerin bildirilmesi konusunda e-imza zorunluluğu yok. yazılımlarda e-imza alanı yok. yok çünkü devlet bu konuda herhangi bir veri seti vs yayınlamadı henüz.
4) yayınlanan veri setleri ie ilgili birçok açık ve eksiklik bulunmakta, zaten yayınlanan firmaların birçoğunun (hepsi demedim) sahadan gelecek yüzlerce telefonu ve kullanıcı talebini karşılama kapasitesi yok.
hangi firmayla konuştuysam ertelenme olasılığını yüksek buluyorlar. dolayısıyla bu gibi sebeplerden 1 temmuzdan sonraya da ertelenme olasılığı söz konusu.
kişisel fikrim yukarıdaki şartlar altında 1 temmuza yazılım ile girme zorunluluğu gözükmemektedir.
Saygılarımla
merhaba yazınıza göre 01 temmuzdan itibaren geriye dönük 01.01.2018 den beri olan eğitimleri girebilecekmiyiz ? yoksa sadece 01.07.2018 tarihinden itibaren olan eğitimlerimi girsek yeterli olur mu ? birde veri setlerine göre önce personel kayıt ve eğitimlerin girilmesi isteniyor sanırım diğer girişlerle ilgili süreç sarkmış diyebilirmiyiz ? bilginiz mevcut ise paylaşırsanız sevinirim
Merhaba,
Şu anda 1.7.2018 den itibaren-ki eğitimlere ait verilerin girilmesi bekleniyor. Öte yandan 1.1.2018 tarihine kadarki eğitimleri isterseniz şimdiden girebilirsiniz. Şimdiden dedim çünkü ileride, 1.1.2018 tarihine kadarki eğitimlerin de girilmesi istenecek gibi duruyor. 1.1.2018 tarihine kadar geriye gidebilmenizin nedeni bu bence.
Diğer süreçlerle ilgili sarkma konusunda herhangi bir yorumda bulunamayız çünkü şu anda sadece eğitimleri ilgilendiren dönemdeyiz. eğer sarkma olmazsa eylül ayında muayeneler e-reçete bağlantılı olarak istenmeye başlanacak. dediğim gibi sonraki aşamalar için yorum yapmak doğru değil bence.
Biz 2 senedir Akare kullanıyoruz.
Merhabalar,
Şimdi mevcut durum şu:
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.