Eğer iyi bir şekilde uygulamaya geçilirse bu taslağın yararlı olacağı kanısındayım. Piyasada gözünü para bürümüş Osgb ve A Sınıfı Uzmanları için hezimet olacaktır bu tebliğ. Şuan ki yasal şartlar içerisinde bir makina mühendisinin gidip bir maden şirketinde kısmı süreli isg uzmanı olması gayet normal. Sınava hazırlanırken bile herkes kendi mesleğiyle ilgili konuya daha çok ilgi göstermiyor muydu? Ben bakanlığın bu çalışmasını yerinde bir çalışma olarak görüyorum. Fakat belli Nace kodlarında yığılmalar olabilir. Mesela 71 koduyla başlayan mühendislik faaliyetleri burdaki birçok uzmanın alanını oluşturmakta. Kısaca herkes kendine en uygun çalışma alanını seçmeli ve o alanda tecrübe kazanmalı.
Şuanda metal sektörüne ISG hizmeti veren bir uzman aynı anda tekstil sektöründe de hizmet veriyor. Birbiriyle alakasız iki sektör. Bunun önüne geçmek için güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Fakat her Nace kodu için 3 yılın sonunda bir sınav hakkı tanınıp sadece 7 yıl için değil daimi bir A Sınıfı Uzmanlık hakkı tanınabilir.
Benim çıkardığım sonuca göre belgenin alınma tarihinden itibaren geçerli olacak bir 750 günden bahsedilmekte değil mi?
Şuanda metal sektörüne ISG hizmeti veren bir uzman aynı anda tekstil sektöründe de hizmet veriyor. Birbiriyle alakasız iki sektör. Bunun önüne geçmek için güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Fakat her Nace kodu için 3 yılın sonunda bir sınav hakkı tanınıp sadece 7 yıl için değil daimi bir A Sınıfı Uzmanlık hakkı tanınabilir.
Benim çıkardığım sonuca göre belgenin alınma tarihinden itibaren geçerli olacak bir 750 günden bahsedilmekte değil mi?