Tartışma : Üniversitelerdeki İş Güvenliği Tez Çalışmalarına Eleştiri

İşGüvUzman

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 Ara 2012
Mesajlar
688
Tepki puanı
881
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
merhaba yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı ile ilgili bir teze ihtiyacım var
Yanlış bir yere yazmışsınız. Ancak şöyle özetliyeyim size; Giriş, Gelişme ve sonuç olarak başlıca 3 ana gruba ayırmalısınız. Her aşamada yapılacak işler, kullanılacak hammaddeler ve atıkların bertarafı gibi hayati konular ele alınmalıdır. Yapılacak işlerin detayları belli olmalıdır. Her aşamada ihale veya kendi imkanları ile yapılacak ise işlemler mutlak suretle bir iş akış şeması eşliğinde takibi yapılmalıdır. En büyük yardımcınız ise ''Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği'' olacaktır.
Şimdiden kolay gelsin.
 

Tolga_34

Deneyimli Üye
Vip Üye
Katılım
4 May 2012
Mesajlar
493
Tepki puanı
1,843
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
merhaba yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı ile ilgili bir teze ihtiyacım var

Tez çalışması ya da lisans bitirme projesi hazırlayacak iseniz, Bilimsel Araştırma Metodları üzerine yayınlanmış kitaplar var, bunları evren-örneklem-metod-bulgu değerlendirmesi bakımından incelemenizi tavsiye ederim.

Yapı işleri bir evren, sağlık ve güvenlik planı örneklem kavramları içinde değerlendirdiğinizde :
Evren :
1) Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planı uygulamaları
2) Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planlarının etkinlik değerlendirmesi
3) Yapı işlerinde sağlık ve güvenlik planlarının Risk Değerlendirme Metodları vb.

Fakat örneklemi alan/uygulama belirlemesi yaparak daha da daratlmanızda, çalışmanızı daha kolay yürütmeniz bakımından fayda var. Örneğin,
ÖRNEKLEM :
1) Yapı işlerinde yüksekte çalışmalar esnasında kullanılan sabit ve seyyar iskele donanımlarında kullanıcı hatalarının sağlık ve güvenlik planı çerçevesinde değerlendirilmesi
2) Yapı işlerinde kalıp montaj ve demontajı esnasında karşılaşılan emniyetsiz durumların önlenmesine yönelik saha uygulamalarının sağlık ve güvenlik planı kapsamında değerlendirilmesi
3) Yapı işlerinde kat ve kenar boşluklarının tehlike ve risk değerlendirmesinin .............. risk değerlendirme metodu kullanılarak, sağlık ve güvenlik planının geliştirilmesine yönelik modellemeler
4) Yapı işlerinde çalışanların çok tehlikeli tehlike sınıfına göre işe giriş ve iş başı eğitimlerinin yeterliklerinin değerlendirilmesinin iş yeri sağlık ve güvenlik planı etkinliğinin artışına yönelik ölçümlemeler. gibi, gibi :)

İkinci olarak, yapı işleri ile ilgili Ulusal Tez Merkezinde (UTM) ve üniversitelerin kütüphanelerinde çeşitli konularda örneğin yüksekte çalışma, seyyar iskele kullanımı, kalıp işleri, beton dökümü vb. tezler ve bitirme projeleri mevcut. UTM'yi inceleyin, oradan paylaşıma açık tezler var, indirebiliyorsunuz, tezinizde/lisans bitirme projenizde kaynak gösterebiliyorsunuz. Ayrıca, internet üzerinde açık ve yayınlanmış olan yapı işleri ile ilgili bir çok bilimsel makale var, araştırmanızı tavsiye ederim.
Yukarıda bir link yazmıştım İTÜ kütüphanesine uzaktan erişim üyeliğinin yanı sıra, üye kartı çıkartıp 7/24 bizzat gidip çalışabilir, hatta doküman indirebiliyorsunuz.

Kolay gelsin :)
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.