Bilgi : Türk Ceza Kanununda İş Sağlığı Ve Güvenliği

gultekin cangul

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Katılım
18 Ağu 2013
Mesajlar
74
Tepki puanı
1,030
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak, ceza kanununda muhatap olduğumuz ya da olabileceğimiz başlıca ilgili maddeler
 

Ekli dosyalar

  • TürkCezaKanunu.pdf
    4.1 MB · Görüntüleme: 321

Ömer GÜLTEKİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Haz 2012
Mesajlar
24
Tepki puanı
25
iş güvenliği uzmanlarını ilgilendiren demişsiniz ama anlayamadım. iş güvenliği uzmanlarının yapmış oldukları bir fiil veya eyleme göre hangi maddelere göre değerlendirilebilirler veya muhatap oluruz? örnek verebilir misiniz?
 

Ömer GÜLTEKİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
1 Haz 2012
Mesajlar
24
Tepki puanı
25
Gültekin bey öncelikle kusuruma bakmayın. Yazdığım şeyler yazdıklarınızı sorgulamak değil. Aslında bir tartışma konusu olarak herkesin katılması gereken ve doğruya ulaşılması gereken hususlar. Öncelikle çoğu iş güvenliği uzmanı meslektaşlarımız iş kazası davalarında bilirkişilik yapmakta ve maalesef bu dosyalarda iş güvenliği uzmanlarını suçlu görmekteler. Burada iş güvenliği uzmanının konu hakkında önerilerinin olup olmadığı da değil aslında asıl konu. Konu TCK ya göre iş güvenliği uzmanın cezai sorumluluğu. Aslında iş güvenliği mevzuatı içinde en doğru yapılan şey iş güvenliği uzmanları ve iş yeri hekimlerinin görev yetki sorumluluklarının yönetmelikle açık şekilde düzenlenmesi. Burada İGU veya İYH lerinin hiç bir yerde cezai sorumluluğu konusunda bir ifadeye rastlamıyoruz. Böyle bir sorumluluk yokken neden biz (İGU) lar kendi mesleğimize böyle bir sorumluluk yüklüyoruz. Bakın bunu mahkeme yapmıyor. Bu suçlar bilirkişi raporlarında yine BİLİRKİŞİ İGU lar yapıyor. Bu yüzden eğer yanlışım varsa düzeltir misiniz? İGU veya İYH cezai sorumlulukları yoktur. İdari ve hukuki (rücudan doğan) sorumlulukları vardır. Aksinin olduğunu düşünüyorsanız veya böyle biri varsa açıklarsa bizde bilgilenmiş oluruz.
Teşekkürler.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.