Merhaba arkadaşlar. Ben sertifikami yeni aldım. Sahada çalışan arkadaşlar, vereceğimiz danışmanlık ücreti hakkinda fikir verebilir misiniz? Aylık ücret olarak ne teklif etmemiz gerekiyor?
hangi firmalarla görüşüyorsunuz?Merhaba arkadaşlar. Ben sertifikami yeni aldım. Sahada çalışan arkadaşlar, vereceğimiz danışmanlık ücreti hakkinda fikir verebilir misiniz? Aylık ücret olarak ne teklif etmemiz gerekiyor?
sınav kurs veren işletmelrin anlattıgı gıbı gercekten zormu .
ilginiz icin tesekkur ederım şimdiden ..
Firmalara gidip aktif pazarlama yapmak gerekiyor. Oturduğu yerden telefon alan olduğunu sanmıyorum, varsa da istisnadır. Danışmanların listesi, bakanlık sayfasında var, firmalar o listeyi de kullanabilirler.
Emek piyasası arz ve talep ile oluşuyor. Alan ve veren memnun (ya da çaresiz) olunca, adaletsiz de olsa denge oturuyor.
Bir firma düşünün, işini gayet iyi yaptığı kanaatinde. Mevzuat zorunluluğu nedeni ile (eğer cezalar yüksekse), zor durumda kalmamak için formalite gereği danışmana ihtiyacı var. Uğrasa da olur uğramasa da, önemli olan masrafın en düşüğü olması.
Bir danışman düşünün, tehlikeli maddeler ve lojistik hakkında fikri yok, ama akıllı ve çalışkan olduğu için belgeyi almış. Beklentisi kurs parasını çıkartıp, bu işsizlik ortamında iyi kötü bir gelir sahibi olmak.
Bu ikisi bir araya gelince, piyasa da ona göre düşükten açılmış oluyor. 2,000 TL vererek meslek sahibi olmaktan bahsediyoruz. Bence kimsenin işi kolay değil, ne piyasa yeni girecek olan arkadaşların, ne de piyasanın içinde olanların. Umarım bir süre sonra kurumsal hizmet veren danışmanlık firmaları oluşur ve çıtayı yukarı çekerler. İlk dalgada bazı büyük müşterilerle anlaşma yapabilenler bir kenara koyuyorum. Onlar en azından bir sene daha iddialı faturalar kesebilirler. Daha iddialı ve daha ihtiyaç sahibi rakipler gelene kadar
Benim tek sıkıntım iş konusu özgür beyi yoksa sınavı dert etmiyorum o benlik bişey çalışırsam yaparım. Ama iş konusu onu muamma. Çünkü ben şimdi bu eğitim için bankadan kredi çekicem bir yükün altına giricem sonucunda bişey olsun isterim.
Birde Özgür bey bahsettiğiniz dökümanları diğer başlıkların altında bulamadım eğer sizin içinde uygunsa müsait bir vaktinizde hazırlamış olduğunuz o dökümanları bana gönderebilir misiniz?
TMGD
Özgür Bey 'den özür dileyerek cevaplamak istiyorum. Semih Bey TMGD olduktan sonra ilanlara başvururum diyorsanız, iş bulmanız zor. Ben de iki hafta evvel sınavı itirazla verdiğimi öğrendim. TMGD olalı iki hafta oluyor açıkçası.Yine de durum bariz. Oturmamak gerekiyor. Danışmanlık firmaları TMGD alıyor ama enteresan kriterler koyuyorlar. Kariyer sitelerine ilan veren ''Lojistik mezunu olma şartı koyan'' lojistik firması da var. Kimyager veya çevre mühendisi arayan danışmanlık firması da... Hatta İSG uzmanı ve TMGD bir arada arayan var. Yani iki işi üç işi bir arada yap diyor firma. Benim iki haftalık zaman diliminde gördüğüm şu; danışmanlık firmanızı kuracaksınız ya da danışmanlık sektöründeyseniz pazarlama birimini bu işe yönlendireceksiniz. Çıkıp iş arayacaksınız. Patronunuz varsa iyi huylu danışmanlık firması olan ikna da edebilirsiniz kredibilite açısından vs...vs...vs...
TMGD
Özgür Bey 'den özür dileyerek cevaplamak istiyorum. Semih Bey TMGD olduktan sonra ilanlara başvururum diyorsanız, iş bulmanız zor. Ben de iki hafta evvel sınavı itirazla verdiğimi öğrendim. TMGD olalı iki hafta oluyor açıkçası.Yine de durum bariz. Oturmamak gerekiyor. Danışmanlık firmaları TMGD alıyor ama enteresan kriterler koyuyorlar. Kariyer sitelerine ilan veren ''Lojistik mezunu olma şartı koyan'' lojistik firması da var. Kimyager veya çevre mühendisi arayan danışmanlık firması da... Hatta İSG uzmanı ve TMGD bir arada arayan var. Yani iki işi üç işi bir arada yap diyor firma. Benim iki haftalık zaman diliminde gördüğüm şu; danışmanlık firmanızı kuracaksınız ya da danışmanlık sektöründeyseniz pazarlama birimini bu işe yönlendireceksiniz. Çıkıp iş arayacaksınız. Patronunuz varsa iyi huylu danışmanlık firması olan ikna da edebilirsiniz kredibilite açısından vs...vs...vs...
Öncelikle hayırlı olsun. Bişey sormak istiyorum danışmanlık firsmaları TMGD İişe alıyor sonra tmfb olan firmalar için mi çalıştırıyor? Hangi amaçla alıyor yani ?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.