Tespit Ve Öneri Defteri

ceren123

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Tem 2012
Mesajlar
55
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
herkese kolay gelsin;

kurul toplantılarında yaptığım risk analizinde çok riskli olarak belirlenen konuları gündeme getiriyor, yapılması gereken çalışamaları yazıyorum.

yapıldıktan sonra yapıldığına dair belge ve kanıtları da yine bu deftere mi yazmalıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
B

BİLGİN OSGB

Guest
evet sayın ceren123 bu deftere yazmalı ve kurul üyelerince imzalatmanız gerek ki işinizi yapmış olasınız. sonuç itibari ile siz gördüğünüz riski angaje edecek olanın alınması veya yapılması için işverene söylemek durumundasınız yetkiniz dışında olanı işveren yapmak durumunda velev ki bazı işverenler yapmayabiliyor bu durumda karşınıza yapılmadığı için bir iş kazası çıkarsa siz sorumlu olursunuz ama tespit ve öneri defterine, tutanak babında bu riski ve buna karşı yapılması gerekeni yazarsanız işveren suçlu konumuna düşer. yani tespit ve öneri defteri isg uzmanı olarak sizi korur. tabi her kurul toplantısında bu defterde yazılanların takibatı konusunda da size yardımcı olur ve belirttiğiniz gibi sonuçlandı ise belge ve kanıtlarınızı ekleyip gerekli notları alıp düzenli şekilde takip edersiniz yine bu defterle.
 

nokia6270

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2012
Mesajlar
31
Tepki puanı
28
Meslek
Uzman (C)
zor bu işler çok zor
 

barisbuyukterzi

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Haz 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
147
Meslek
Uzman (C)
Öncelikle şunu ayırmak lazım, tespit ve öneri defteri kurul defteri değildir, kurul kararları bu deftere yazılmaz, isg kurul toplantı formatı vardır ve toplantıda alınan kararlar bu formatta yazılır ve kurul üyelerine imzalatılır. Kurulda yapılan işlerde toplantının konusuna dahil edilebilir. Tespit ve öneri defteri iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekiminin defteridir, noter veya çalışma ve işkur il müdürlüklerin birinde onaylatılır. Buraya isg uzm. ve işyeri hek. yaşanan sorunları ve tespit ettiği eksiklikleri yazar işverene imzalatır. Daha sonra bir nüshasını uzm. bir nüshasını hekim saklar.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.