özür dilerim dilek hanım demek istemiştimelinize sağlık Neşe Hanım, teşekkürler
özür dilerim dilek hanım demek istemiştimelinize sağlık Neşe Hanım, teşekkürler
deniz hanım merhaba ben sitede ılk defa onlıne durumdayım.anlaşılan o ki siz derya biz damlaymışız.bütün yazışmaları taradım tarafınızdan paylaşılan tüm dökümanları incelemek üzere indirdim.sizden ricam yarın bir süpermarkete risk analizi düzenlemem gerek varsa elinizde örnek bir çalışma paylaşırsanız sevinirim mehmetarslan@ilkposta.com şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşlar bir sorum olaca,şirkette personelin taşımasının dışardan hizmet alınarak yapılması durumunda,şirket personelin taşınması sırasında oluşabilecek kaza(allah korusun) da sorumlu kim olur?gerekli önlemleri almak hizmet sağlayan kurumun mu görevidir?Benim r.değerlendirmesinde servis kısımını bu durumda eklemem gerekirmi?
Elinize sağlık çok güzel bir risk analizi olmuş.
Eksik demeyelim, ilave edilebilecek bir iki husus yazmak istedim.
Sürücünün Sağlık Yeterliliği/Durumu ( periyodik sağlık kontrollerini yaptırmış olması)
Araç kullanırken alkolü olmaması, konsantrasyon bozukluklarına neden olabilecek ilaç kullanmıyor olması,
Araç içinde yolcular ile birlikte eşya taşınmaması (özellikle sabitlenmemiş eşyalar, ani fren durumunda yolculara zarar verebilir)
Araç park usulleri (Trafiği engellemeyecek şekilde yol üzeri parklar, iş yeri otopark sahasına giriş-çıkış usulleri)
Aktif yollarda yolcu indirme/bindirme emniyet usulleri
Araç geri park ikaz sistemi (Araç Donanım Eksikliği bölümüne yazılabilir)
Konu hakkında doküman arayışı içerisindeydim. Soru işaretlerimi yanıtladı. Teşekkür ederim...Eksik olduğunu düşündüğünüz noktaları paylaşırsanız sevinirim.
Arkadaşlar bir sorum olaca,şirkette personelin taşımasının dışardan hizmet alınarak yapılması durumunda,şirket personelin taşınması sırasında oluşabilecek kaza(allah korusun) da sorumlu kim olur?gerekli önlemleri almak hizmet sağlayan kurumun mu görevidir?Benim r.değerlendirmesinde servis kısımını bu durumda eklemem gerekirmi?
Şoförün sağlık durumu çok önemli. Şirketimiz 200-300 kişilik filo ile çalışıyor. Filo şoförlerinin muayeneleri sırasında tüm vücudunun jilet izleriyle kaplı olduğu, uyuşturucu ve alkol bağımlısı şoförler bile gördüm. Üstelik 10 gün önce kaza yapmış alkollü araç kullanmaktan. İşvereni filo sahibi işe devam ettiriyor. Direkt çalışamaz da diyemiyorsun. Dersen işten atılıyor, peşine düşüyor, al başına belayı. Yönetimle el ele verip heyet raporudur, psikiyatridir işten uzaklaştırıyorsun. Böyle birinin uyduruk (kendi yazmaya çalışmış) psikiyatri raporu getirmeye çalıştığını da gördüm. "hasta söz verdi, bir daha yapmayacak" gibi abuk subuk bişeyler vardı. Her sabah alkol muayenesinden geçirilmeli şoförler. Şartnameye konmalı bu. Şoförler ve şantiyede konaklayan işçiler arasında alkol tüketimi çok yaygınmış.
taşeron çalışmalarıyla ilgili olarak sorumluluğun sizde olduğunu düşünmüyorum. taşeron firmalar kendi risk analizlerini kendileri oluşturmalıdırlar.zira siz onların müşterilerisiniz. Bakımlarla ilgili olarak,, yetki belgesi bulunan kişi veya servisler olarak değerlendirebilirsiniz. bu durumda yetkili personeliniz mevcut ise yapacakları bakımlar geçerli olacaktır kanaatindeyim. 10.000 km üst limit olmak üzere en az 6 ayda bir bakım ve kontrollerin yapılması, bu bakım kontrollerin defter tutularak kayıt altında alınması faydalı olacaktır.Merhaba, biz servisler için dışarıdan hizmet alıyoruz ve alt taşeronlarımız için 6 ayda bir denetim belgeleri oluşturuyoruz. Şu an servisler için hazırlıyorum. Takıldığım bir nokta oldu, servis bakımları yetkili servisten mi yapılmalı yoksa, firmanın kendi tamirhanesinde yapılan uygun olacak mıdır? Bir de bakım periyotları ne olmalı? 6 ayda 1, 10.000, 5.000? Mevcut bilgiler de çok yardımcı oldu.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.