Değerli ziyaretçimiz,
Sitemiz tamamen ücretsiz hizmet vermektedir ve reklamlarla desteklenmektedir.
Lütfen:
⏳ 30 saniye sonra otomatik kontrol edilecektir
Yeni yasayla birlikte C sınıfı uzmanlar 3 yıl boyunca tehlikeli sınıfa da bakabilecekler. Yani bu durumda belge süresi işleyecek tabi.
sayın murat bey,süreniz çok tehlikeli sınıfta da işler...A sınıfı uzman altında da sözleşme yapabilirsiniz yani...yeterki sözleşme yapıp,bakanlığa bildirim yapın...c sertifikalı uzman tehlikeli sınıfta çalışırsa süresi işlermi?
Seylan hanım bir konuda fikrinizi almak istiyorum,
Tam zamanlı ISG hizmeti vermesek bile 3 sene sonra (Allah ömür verirse tabii) B sınıfı olmak için sınava girebilirmiyiz.
Mesela ben serbest çalışmak istiyorum ve sadece az tehlikeli sınıfta 100 kişilik bir işyeriyle anlaşsam??
Süreniz Bakanlıkta kayıtlı işler durumda olan sözleşmeleriniz olduğu sürece işler. Çalışmadığınız zamanlarda uzmanlık süreniz işlemez.
sayın murat bey,süreniz çok tehlikeli sınıfta da işler...A sınıfı uzman altında da sözleşme yapabilirsiniz yani...yeterki sözleşme yapıp,bakanlığa bildirim yapın...
sayın greatwhite,..sürenizin işlemesi için illaki tam zamanlı şözleşme yapmanıza gerek yoktur...yani mutlaka ayda 180 saat ve üstü doldurulacak diye bir şart yok...sadece sigorta prim günü açısından emeklilik sürenizi etkiler...
Tam zamanlı çalışmasanız bile 3 sene sonra B sınıfı sınavına girebilirsiniz tabi..Önemli olan Cem Bey'in dediği gibi bakanlığa belgenizi işletmeniz..
ilk sorunuzda tehlikeli yerde demişsiniz... çok tehlikeli yerde A sınıfı olmadan çalışamazsınız...bakanlığa bildirdiğinizde onaylanmadan döner... onaylanmayınca da belge işlemez...sanırım ben derdimi anlatamadım.c sertifikamla çok tehlikeli bir yerde çalışıcam bulunduğum yerde a sınıfı yok sözleşmeyi bakanlığa nasıl bildirebilirzki? c sınıfı böyle bir yerde çalışamaz demezler?
Katılıyorum. sadece 3 yıl değil, 3*12*180 olarak yeterli saati doldurmuş olmanız gerekiyor.Cevaplar için çok teşekkürler.
Mevcut sistemde yapılacak olan bu gibi, çünkü herkes için ayrı ayrı 180 saat x 12 ay x 3 yıl'ı hesaplayıp bu süre dolunca B sınıfı olabilirsiniz demeleri zor görünüyor.
Katılıyorum. sadece 3 yıl değil, 3*12*180 olarak yeterli saati doldurmuş olmanız gerekiyor.
Bu konu ile ilgili bir baş iş müfettişine fikir danışmıştım. çok net bir şekilde saate bakılacağını belirtti.sayın murat bey,süreniz çok tehlikeli sınıfta da işler...A sınıfı uzman altında da sözleşme yapabilirsiniz yani...yeterki sözleşme yapıp,bakanlığa bildirim yapın...
sayın greatwhite,..sürenizin işlemesi için illaki tam zamanlı şözleşme yapmanıza gerek yoktur...yani mutlaka ayda 180 saat ve üstü doldurulacak diye bir şart yok...sadece sigorta prim günü açısından emeklilik sürenizi etkiler...
ilk sorunuzda tehlikeli yerde demişsiniz... çok tehlikeli yerde A sınıfı olmadan çalışamazsınız...bakanlığa bildirdiğinizde onaylanmadan döner... onaylanmayınca da belge işlemez...
bakanlığa sözleşme göndermiyorsun. (en azından OSGB ile içe görevlendirme sistemden yapılıyor) çok tehlikeli de cezai bir durum nasıl olacak ki? sözleşmen onaylanmaz. o firma da uzman yokmuş gibi görünür.Merhaba
Ben c sınıfı isg uzmanıyım osgbyle sıozlesme ımzaladım ve bı nusrasını bakanlıga ankaraya gonderdık posta yoluyla işlemiş oluyor degılmı belgem? Ayrıyetten dıger sorum ıse comk tehlıkelı sınıfta sozlesme yapılırsa bunun cezası nedır?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.