mustafa bey bişey sorucam şimdi biz riskdeğerlendirmesini yaparken iş yerinin özelliklerine göre yöntem seçicez değil mi şimdi 2 kişi çalıştıran birkırtasiyeye rd yaparken bu kadar teferruatlı bir rd ye gerek var mı mesela matris metodu gibi çsgb nin yayınlanan rehberlerini örnek alabilir miyiz yani küçükişletmeler için tehlike risk mevcut önlemler alınacak önlemler sorumlu ve tarih gibi yazsak yeterli olur mu ben birine böyle yaptım da.Arkadaşlar,
Bir örnek teşkil etmesi adına ekteki 2 dokümanı sizlerle paylaşıyorum.
Risk değerlendirme örneğini sitemiz aktif üyelerinde sayın Berkay Yalçın hazırlamıştır. Daha önce kendisi bu dokümanı sitemizde bizzat paylaştığı için tekrar paylaşmakta sorun görmedim. Bu vesileyle de, tamamen Risk Değerlendirme Yönetmeliğine tam uygun böyle harika bir çalışmayı yapıp bizlerle de paylaştığı için özel teşekkür etmek isterim.
Ayrıca benim düzenlemeye çalıştığım bir rapor örneğini paylaşıyorum. Aslında biraz da ham, ancak örnek teşkil etmesi adına istifade edeceğinizi düşünüyorum.
Siz de geliştirilmesini sağlayabilirseniz, burada bizlerle paylaşabilirsiniz.
Değerli arkadaşlarımızın katkılarından dolayı da teşekkür ediyorum. Bir noktaya ben de ekleme yapmak istersem; önemli olan mevzuattaki standartlara tam uygun, o işletmedeki olası riskleri mümkünse tamamen ortadan kaldıracak veya en aza indirebilecek şekilde değerlendirilmelerin yapılmasıdır arkadaşlar. Tabii ki diğer konular da çok önemli, ancak en önemlisi en doğru ve uygun "Risk Değerlendirmesidir". Herşeyin başlangıcı orasıdır....
Saygı ve sevgilerimle