- Meslek
- İş Veren
Risk değerlendirmesi yükümlülüğü tüm işletmeler için 01.01.2013 itibariyle başladı.Ancak risk değerlendirmesini yapacak olan ve altına imza atması gereken iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu henüz başlamamış olan ve bulundurma yükümlülüğü 30.06.2013 günü itibariyle başlayacak olan 50çalışan ve altı tehlikeli-çok tehlikeli olan işyerleri ve yine 30.06.2014 günü 50 altı çalışanı olan az tehlikeli işyerleri ile kamu işyerleri için şu an için kim veya kimler yapacak...Bu konuda Bakanlığın etkin bir denetimi işletmesi gerekir ki sözkonusu işletmeler bu risk değerlendirmelerini yaptırsın.Zira bu işletmeler henüz İSG ile yeni tanışacak olan işletmeler ve ciddi bir zaafiyet içerisindeler.Bu işletmeler şimdilik bu hizmetleri dışarıdan almak durumunda kalacaklar veya zamanını bekleyecekler.
SAYIN ULAŞ BEY, ben mart ayında muhasebecimin isteğiyle uzman bir kişinin risk analizi yapacağını bunun için 400 tl alacağını söyledi bende bu ücreti ödedim. Belgeler elime gelmezse paramı geri gönderin dendikten sonra 8 haziranda elime geldi ama ben bu belgeleri hazırlıyan kişiyi tanımıyorum ve bana bu belgelerle ilgili hiçbir konuşma yapılmadı, ve hiçbir belgede imza yok. Ben bu ücreti o arkadaşa yolladıysam bu kişinin beni bilgilendirip o belgeler imza atması gerekmiyormuydu.. işaretlenecek bir sürü evrak var ve ne olduğunu bilmiyorum.. muhasebecimden o kişinin tel istiyorum ama vermiyor... Bu evrakları düzenleyen kişi buraya gelip bize bilgi vermesi gerekmiyormuydu ve bu belgeler onun uzmanlığı altında imzalanmıycakmı, şuan kafam karmakaraşık.. ACİLLLL cevap..