Arkadaşlar hepinizin fikirlerine saygı duyuyorum. Şu anda işin içerisinde ne kadar arkadaşımız var bilmiyorum. Ben bir OSGB'de çalışıyorum. 100-150 çalışanı olan 4 firmanın sözleşmeli uzmanıyım. Ayrıca danışmanlık verdiğim firmalar var. İGU olarak Bursa'da diğer OSGB'de çalışan çok sayıda arkadaşım var. 3 bin TL maaş alan 1 tek kişi tanımıyorum. Buna rağmen 1000-1500 TL alan bir sürü İGU tanıdığım arkadaşım var. Hepsi halinden şikayetçi, hepsi bu fiyata bu iş yapılmaz diyor, hepsi çok fazla riskin altına girdiğini söylüyor. Peki niye kabul ettiniz diyorum? Hepsinin cevabı iş bulamadıkları için. Aynı parayı alacağım bir iş bulayım hayatta bu işi yapmam diyor. OSGB'de genellikle tecrübeli değil, yeni mezun ilk iş deneyimi olan uzmanları bu yüzden tercih ediyor. Sizin ücret beklentiniz ne kadar büyük olursa olsun, dışarıda bekleyen yığınla uzman var artık. Geçen sene 10 bin olan uzman sayısı şu an 50 binlerde bunu da göz ardı etmeyin. Maaşları geçen senelerde yüksek tutmayı başaramayan bizler, bu dakikadan sonra daha yüksek maaşları ancak rüyamızda görürüz. Yukarıda bazı arkadaşlar çalışan sayısına göre 50 TL fiyat yazmış. Bırakın 50 TL'yi çalışan başına 10 TL alırsanız öpün başınıza koyun. Neden? 150 çalışanı olan tehlikeli sınıfta bir işyerine ayda yaklaşık 40 saat hizmet vermeniz gerekir. yani 4 gün. Bu adamlardan 50 değil 10 TL isteyin 10x150=1500+500= 2000 TL danışmanlık ücreti almanız gerekir. 4 gün için 2000 TL. Firma 1200 TL'ye bir uzman alır ve onun da etinden sütünden istediği şekilde yararlanır, bilmem anlatabildim mi?