Risk D. Restoranlarda Risk Analizi

gokaysener

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Ara 2012
Mesajlar
45
Tepki puanı
14
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Merhaba arkadaşlar restoranlarda risk analizi yaparken dikkat etmemiz gereken konular nelerdir her bölüm için ayrı ayrı risk analizi yapmamıza gerek var mı? Elinde bunun için örnek risk analizi olan arkadaş varsa paylaşımda bulunursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkese iyi çalışmalar
 
Numeko Safety İş Güvenliği Ekipmanları

mustafa_ özkan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
47
Tepki puanı
40
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Yardımcı olacak arkadaş yok galiba..
 

denizdeniz

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Eyl 2012
Mesajlar
66
Tepki puanı
72
Meslek
Uzman (C)
Yardımcı olacak arkadaş yok galiba..
Risk değerlendirmesi, kontrol, ölçüm ve araştırma
MADDE 10 (1) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. Risk değerlendirmesi yapılırken aşağıdaki hususlar dikkate alınır:
a) Belirli risklerden etkilenecek çalışanların durumu.
b) Kullanılacak iş ekipmanı ile kimyasal madde ve müstahzarların seçimi.
c) İşyerinin tertip ve düzeni.
ç) Genç, yaşlı, engelli, gebe veya emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanların durumu.
(2) İşveren, yapılacak risk değerlendirmesi sonucu alınacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile kullanılmasıgereken koruyucu donanım veya ekipmanı belirler.
(3) İşyerinde uygulanacak iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, çalışma şekilleri ve üretim yöntemleri; çalışanların sağlık ve güvenlik yönünden korunma düzeyini yükseltecek ve işyerinin idari yapılanmasının her kademesinde uygulanabilir nitelikte olmalıdır.
(4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden çalışma ortamına ve çalışanların bu ortamda maruz kaldığı risklerin belirlenmesine yönelik gerekli kontrol, ölçüm, inceleme ve araştırmaların yapılmasını sağlar.
 

mustafa_ özkan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
47
Tepki puanı
40
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
arkadaş ben değişik risk analizleri ile kendimizi geliştirmemiz için o şekilde bir yazı yazdım. yoksa yönetmelik çıkmadan zaten ben risk değerlendirmesini o şekilde yapıyorum. bir arkadaş cafe ve resturant için yazı yazmış kimse cevap vermemiş demek ki kimse bu işyerlerinde faaliyet göstermiyor. biz şirket olarak yaklaşık 15 tane cafe ve resturanta hizmet verdik veriyoruz.
 

Abdullah Güldoğan

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 May 2012
Mesajlar
137
Tepki puanı
101
Meslek
Uzman (C)
arkadaş ben değişik risk analizleri ile kendimizi geliştirmemiz için o şekilde bir yazı yazdım. yoksa yönetmelik çıkmadan zaten ben risk değerlendirmesini o şekilde yapıyorum. bir arkadaş cafe ve resturant için yazı yazmış kimse cevap vermemiş demek ki kimse bu işyerlerinde faaliyet göstermiyor. biz şirket olarak yaklaşık 15 tane cafe ve resturanta hizmet verdik veriyoruz.
Böyle yerler için yaptığınız hizmetleri paylaşırsanız herkesin ilave edeceği yada düzeltme yapacağı yerler olacaktır.
 

krmbz

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Tem 2012
Mesajlar
217
Tepki puanı
408
Meslek
Uzman (C)
arkadaş ben değişik risk analizleri ile kendimizi geliştirmemiz için o şekilde bir yazı yazdım. yoksa yönetmelik çıkmadan zaten ben risk değerlendirmesini o şekilde yapıyorum. bir arkadaş cafe ve resturant için yazı yazmış kimse cevap vermemiş demek ki kimse bu işyerlerinde faaliyet göstermiyor. biz şirket olarak yaklaşık 15 tane cafe ve resturanta hizmet verdik veriyoruz.
Bu durumda sizden daha iyi kimse yardımcı olamaz. Neden yardımcı olmak için tecrübelerinizi paylaşmıyorsunuz? Tecrübelerinizi paylaşırsanız, hem soru soran arkadaşa yardımcı olan biri olmuş olur, hemde bizlerde sizin tecrübenizden faydalanır, kendimizi bu sektör konusunda geliştirme şansı elde ederiz.
 

Ahmet mehmet devam

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Kas 2012
Mesajlar
25
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (C)
arkadaş ben değişik risk analizleri ile kendimizi geliştirmemiz için o şekilde bir yazı yazdım. yoksa yönetmelik çıkmadan zaten ben risk değerlendirmesini o şekilde yapıyorum. bir arkadaş cafe ve resturant için yazı yazmış kimse cevap vermemiş demek ki kimse bu işyerlerinde faaliyet göstermiyor. biz şirket olarak yaklaşık 15 tane cafe ve resturanta hizmet verdik veriyoruz.
yapmış olduğunuz risk analiz örneklerini heyecanla bekliyoruz
 

mustafa_ özkan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Ara 2011
Mesajlar
47
Tepki puanı
40
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
yapmış olduğunuz risk analiz örneklerini heyecanla bekliyoruz
Örnek formatı yeni yönetmeliğe revize ederek kullanabilirsiniz. başka firmalar için yapılmış bir risk analizi kopyala değiştir yapıştır olmaz. herkez temel eğitimleri almış olarak bu format üzerinden riskleri azaltabilir.
 

Ekli dosyalar

samet19

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Kas 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (C)
Sayın Savaşçı,
İŞ GÜVENLİĞİ açısından Türkiye olarak çok geride kaldık.Yeni yapılandırmalarla Türkiye iş güvenliğe her geçen gün ceza söz konusu olduğu için verdiği ön plana çıkıyor.Biz iş güvenliği uzmanları olarak bu yapılandırmanın içine dahil olduk.Fakat ben ve benim gibi yeni başlayan uzman arkadaşların teorik dışında tecrübesi olmadığı kanaatindeyim.Sizin gibi tecrübeli arkadaşların paylaştığı bilgiler sayesinde bizimde iş güvenliği sayesinde yetişmemizi kolaylaştıracağını düşünüyorum.Sizde kendinizce haklı olabilirsiniz.Emek harcayıp hazırladığınız çalışmalarınızı bizimle paylaşmak istememenizle.Fakat şunu unutmayın ki bilgiler paylaşıldıkça doğruluğu onaylanır.
Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim.Selametle.
 

Hakan FIRAT

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
70
Tepki puanı
818
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Her türlü evrağın paylaşılmasında hemfikirim ama konu rik analizi oldumu fark lı düşünüyorum. evet şimdiye kadar bir çok risk analizi paylaştım. Arkadaşlar lütfen artık işin iyice cıvkı çıktı. apartman, lokum fabrikası, şeker fabrikası, market, restorant................................................ sonu gelmiyor. Lütfen biraz üretici olalım . deneyein yapın paylaşın yorumlayalım hazır balık isterseniz, balık tutmasını çok geç öğrenirsiniz.
 

samet19

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
11 Kas 2012
Mesajlar
10
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (C)
Sayın HKNFRT,
''Hazır balık isterseniz,balık tutmasını çok geç öğrenirsiniz.'' lafınıza katılıyorum.Fakat balık tutmasını öğreninceye kadar geçen zaman riskli zaman değildir.İsterse 1 yılda öğrenilsin.Fakat konu İSG olduğu için öğrenme zamanı ve öğrendiğini uygulama zamanının gecikmesi bizim aleyhimizedir.Paylaşılan formatları olduğu gibi uygulamaktansa üzerinde çalışmalar yapmak bizi birazda olsa bir öne götüreceği düşüncesindeyim.Kazasız günler diliyorum
 

Mustafa ULUSOY

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
450
Tepki puanı
602
Meslek
Uzman (C)
lütfen kimse diğerinin dürüstlüğünü sorgulamasın arkadaşlar hem de burada ve bu şekilde.
 
Üst

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.