Proje Öncesi Belge ve İşlem Aşamaları

Kaan SAKA

TÜİSAG Kurucusu
Admin
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
3,013
Tepki puanı
3,507
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Proje Öncesi Belge ve İşlem Aşamaları
İnşaat'a başlamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar
İlgili belediye'den inşaat istikamet rölevesi alınması,Gerekiyorsa;İfraz yapılması (Yetkin, Harita Müh; varsa yola terk işlemleri gibi), Gerekiyorsa; Tevhid yapılması (Yetkin,Harita Müh; varsa diğer parsellerle birleşme işlemleri gibi), İfraz veya tevhid yapılmışsa; İfraz ve tevhide göre yeni tapu çıkarılması, Zemin etüdü yapılması ve jeolojik raporun hazırlanması (Yetkin, Jeoloji, jeofizik müh)

Kaynak : http://www.cobanli.com.tr
 

mühendis85

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
186
Tepki puanı
274
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar merhaba,
Yapı kontrol müdürlüğünden şantiyemize bir yazı geldi.
"İstanbul İmar Yönetmeliği'nin yapı işlerinde alınacak güvenlik tedbirleri başlıklı 14.01.2. maddesi ve 3194 sayılı imar kanununun inşaat, tamirat ve bahçe tanzimi ile ilgili tedbirler ve mükellefiyetler başlıklı 34. maddesine göre gerekli emniyet tedbirleri ve önlemlerin tarafınızca alınması gerekmektedir. Aksi takdirde hakkınızda 3194 sayılı imar kanunu ve İstanbul imar yönetmeliği 'nin ilgili maddeleri uyarınca işlem yapılacağını bilgilerinize rica ederiz."
Bu maddelerde belirtilen tedbirler zaten şantiyemizde mevcut yani bir eksiğimiz yok, neden böyle bir yazı geldi ve ne yapmamız gerekiyor bu konuda tecrübeli arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Bu tedbirlerin şantiyemizde mevcut olduğuna dair bir dilekçe ile cevap vermemiz yeterli olur mu?
İyi çalışmalar...
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.