Arkadaşlar; aşağıdaki yazıyı iyi okuyun, sorularınızın çoğuna cevap bulabileceğinizi düşünüyorum.
............................................................................................................
İş Güvenliği'nde Gündem
Adnan Ağır
14 Ekim 2013
YÜKSELME SINAVI İÇİN BAŞVURULARINIZI YAPMAKTA GECİKMEYİNİZ
YÜKSELME SINAVI İÇİN BAŞVURULARINIZI YAPMAKTA GECİKMEYİNİZ
Dr. Adnan AĞIR Ph. D
Devlet ciddiyetinden uzak bir yaklaşımla 21 Aralık 2013 sınavına doğru yol alıyoruz. Önce sınav tarihi açıklanıyor, ardından öteleniyor, yarın ne olacağı belli değil. İşte bu nedenle adayların müracaatlarını son güne bırakmamalarını öneriyorum.
Neden mi? Bir de bakmışsınız ki yeterli müracaat yok o nedenle 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun geçici maddesinden kaynaklanan yetkimi kullanmıyorum diyen birisi olur mu? olur. O nedenle, 12 Kasım 2013 tarihini beklemek yerine derhal, şimdi başvuru yapmakta yarar var. Türk insanı malum, elektrik, su ve doğalgaz parasını son güne bırakır, bankalarda kuyruk olur, sistem kilitlenir, bilgisayarlar arızalanır, derken vatandaş parasını yatıramaz, hem ceza yer hem de evinde elektrik kesilir değil mi?
Prim gün sayısında sorunu olmayanlar< hemen başvuruyu yapsın, sınav listesine adını yazdırsın. Prim borcu olanlar, askerlik ya da doğum borçlanmasını saydıracak olanlar elini çabuk tutsun. Bir de baktınız SGKnın sistemi arızalanır, her şey sizi bulur. Sonra da Adnan hoca bizi uyarmıştı demeyesiniz.
Eğer, 12 Kasım 2013 tarihine kadar prim gün sayısında az bir farkla kaybeden olacaksa başvuru için o tarih beklenebilir, ancak 1500, 1800 ve 3000 gün primleri tamam olanlar sadece bir dilekçe ve ekindeki yazı ile başvuru yapabilirler.
Başvurunuzu elden, kargo, taahhütlü ya da iadeli taahhütlü posta yöntemlerinden birisi ile yapınız. Normal posta yolu ile sakın yapmayınız. Bu ülkede devletle iş yapıyorsanız işinizi sağlama almak zorundasınız. Adi posta kaybolsa derdimi kime anlatacağım? O nedenle işimizi resmi yöntemlerle yapalım.
Dilekçe örneğini de aşağıda veriyorum. Haydi kolay gelsin. 30.000 C sınıfından 15.000 kişinin şartları tutar ve bunların da sınav başarısı % 50 ve üzerinde olursa piyasa belki rahatlayacaktır, aksi halde bu şarkı birkaç sene daha böyle çalınır gider. O zaman da yeni bir kampanya yapar sınıf ayrımlarını ortadan kaldırırız.
Bir kez daha tekrarlıyorum: Yükselme sınavı bir yıl içinde iki sınav hakkını kullanma şeklinde olacaktır. Yani 21 Aralık 2013, Şubat 2014 ve Mayıs 2014 şeklinde önümüzde üç sınav var, bunlardan ikisine girme ve başarma zorunluluğu var. Aralık 2013de C olabilecekler elbette ileriki sınavlarda A olabileceklerdir.
Başarmak sizin elinizde. 14.10.2013
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE
(Yetkilendirme Daire Başkanlığı)
Konu: İş güvenliği uzmanlığı sınavı
Bakanlığınızca verilen
.. sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahibim.
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikin Geçici 2. maddesine göre
. sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavına girmek istiyorum.
21 Aralık 2013 günü yapılacak sınava girebilmem için sınav listesine eklenmem konusunda gereğini arz ederim.
../
/2013
EKLER:
1-Prim dökümü
2-Kamu kurumu yazısı (hizmet süresi) Adı-Soyadı-İmza-T.C. Kimlik No
ADRES: