- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
dostum bu sorulardan ben bir mana çıkaramadım..
burada A sınfıı yada B sınıfı hak edip etmeme durumu mu tartışılmalı, yoksa torba yasa ile C sınıfı olanların sınıf atlama şartlarımı?
burada yasayı çıkaranlara söylemek lazım.. ama onlarda 7 sene beklemek zorundalar mı yasa çıkarmak için? yani 7 seneyi bekleyelim de hak yerini bulsun millet hakkınan A sınıfı olsun? Öylemi olmalı sence?
PEki o arada iş kazasından ölen yada yaralananlar nolacak?
Hadi onu geçtim, A sınıfı olan varsın işi yapsın.. zaten şi layıkı ile yapmazsa emekli olunca bile içeri girme, mahkemelerde sürüne riski olduğu aşikardır.. bunu bilmiyorsa zaten A sınıfı olamamış demektir, o zaman hak yerini bulur..
yasanın ve diğer şartların oluşumundaki eksiklikleri zaten bilen biriyim ve kusurlu bir düzenleme olarak görüyorum 6331'i. özellikle kanunun yürürlük tarihleri ile ilgili kısmı zaten yanlış. elindeki uzman sayısını bildiği halde, uzmanlığının sınıfını yükseltecek kişi sayısının hangi tarihte B olacağını bildiği halde yürürlük tarihlerinde çuvallamıştır bakanlık.
ancak haklardan bahsediyorsak, hakkın nasıl edinileceğini de bilmemiz açısından bir yönetmelik vardır zaten. kişiler bu mesleğe girerken torbadan tombala çekilişi yapılacağını bilmiyordu.
insanlar iş güvenliği uzmanlığı mesleğinden önce de sonra da ölümlü kazalara maruz kalıyordu. elbette kimsenin ölmesini istemek gibi bir sadist yanım yok!
o arada ölecek insan derken , zaten türkiye'de sgk tarafından açıklanan rakamlar uzmanlık mesleğinden sonra da artış göstermiştir. bunun içerisinde istihdamın kayıtlı ve kayıtsız çalışan olarak düşünürsek, sadece iş kazalarındaki artış aşikardır. bunu uzmanlar da engelleyemez.
herkes layıkı ile iş yapsın bu konuda da herhangi bir sıkıntı yok.
sorularımla genel düşünce yapısını merak ettiğim için bir yazı yazdım. burada kayıtlı 55binden fazla kişi var.
iyi günler