- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (B)
Merhabalar arkadaşlar..
Bugün 350 çalışanı olan bir plastik ve sünger fabrikasıyla (tehlikeli sınıf) sözleşme imzaladık. Geçen hafta İş Teftiş Kurulundan denetime gelmişler ve yığınla (33 Madde) eksiklikler bulmuşlar. Eksikliklerin giderilmesi için 1 ay müsaade etmişler ve akabinde çalıştıkları OSGB ile sözleşmeyi iptal edip bizim OSGB ile çalışmaya başladılar..Haziran ayında yapılan risk değerlendirmesinde eksiklikler bulunuyor. Baştan bir risk değerlendirmesi yapılması lazım.
İş Teftiş Kurulunun yaptığı teftişte (yardıma ihtiyacım olduğunu düşündüğüm) şu hususlar var:
1-İş yerinde yeterli sayıda arama kurtarma ve tahliye konusunda eğitim almış çalışanlar bulunmamaktadır.
2-İş yerinde yeterli sayıda ilkyardım eğitimi almış kişiler bulunmamaktadır
>> Bu eğitimleri İGU verebiliyor mu ?
3-İş yerinde patlayıcı ortam oluşması ihtimali olan yerler sınıflandırılmamıştır
>>Sınıflandırmayı nasıl yapmalıyım. Risk analizinde belirtsem yeterli olurmu yoksa ayrı olarak belgelememmi gerekiyor.
4-İş yerinde bulunan asansörlerde taşıma kabini (?) bulunmamaktadır
>>
Ekteki gibi yük asansörleri kullanılıyor. Eksiklik ve yapılması gereken nedir acaba ? Taşıma kabini eksikliği nedir?
5-Panolarda kaçak akım roleleri bulunmamaktadır
>>Panolarda kaçak akım roleleri yok bu acilen giderilebilecek bir konumu ?
6-Kimyasal maddelerle çalışmalarda yapılan risk değerlendirmesinde, birden fazla kimyasal madde ile çalışılan işlerde, bu maddelerin her biri ve birbirleri ile etkileşimlerine yer verilmemiştir
>> Bununla ilgili nasıl bir yol izlemem ne yapmam gerekiyor ?
7-iş yerinde uygun düzenleme ve iş organizasyonu yapılmamıştır
>>Bu konuda neler yapılabilir ?
8-İş yerinde bulunan kimyasal kaplar uygun şekilde işaretlenmemiştir
>>Prosedürü kuralı nedir tam olarak ney yazılıp işaretlenmesi lazım ?
9-İş yerinde matbaa bölümünde ortam ölçümleri yapılmamıştır
>> Ortam ölçümünden kasıt nedir ne gibi ölçümler yapılması gerekiyor ? İGU mı yapıyor ?
10-Kimyasal maddelerin düzenli olarak ölçümü ve analizi yapılmamıştır
>> Ne gibi ölçüm ve analiz yapılması gerekiyor? İGU mı yapıyor ?
Arkadaşlar şimdiye kadar 50+ çalışanı olan biyere bile bakmamıştım birden 400'e yakın çalışanı olan fabrikaya bakmaya başladım
Üstüne denetim olayı olunca iyice bi kolları sıvadım bakalım. Üstesinden gelebilirim umarım.. Yardım ve önerilerinzi bekliyorum.
Bugün 350 çalışanı olan bir plastik ve sünger fabrikasıyla (tehlikeli sınıf) sözleşme imzaladık. Geçen hafta İş Teftiş Kurulundan denetime gelmişler ve yığınla (33 Madde) eksiklikler bulmuşlar. Eksikliklerin giderilmesi için 1 ay müsaade etmişler ve akabinde çalıştıkları OSGB ile sözleşmeyi iptal edip bizim OSGB ile çalışmaya başladılar..Haziran ayında yapılan risk değerlendirmesinde eksiklikler bulunuyor. Baştan bir risk değerlendirmesi yapılması lazım.
İş Teftiş Kurulunun yaptığı teftişte (yardıma ihtiyacım olduğunu düşündüğüm) şu hususlar var:
1-İş yerinde yeterli sayıda arama kurtarma ve tahliye konusunda eğitim almış çalışanlar bulunmamaktadır.
2-İş yerinde yeterli sayıda ilkyardım eğitimi almış kişiler bulunmamaktadır
>> Bu eğitimleri İGU verebiliyor mu ?
3-İş yerinde patlayıcı ortam oluşması ihtimali olan yerler sınıflandırılmamıştır
>>Sınıflandırmayı nasıl yapmalıyım. Risk analizinde belirtsem yeterli olurmu yoksa ayrı olarak belgelememmi gerekiyor.
4-İş yerinde bulunan asansörlerde taşıma kabini (?) bulunmamaktadır
>>
5-Panolarda kaçak akım roleleri bulunmamaktadır
>>Panolarda kaçak akım roleleri yok bu acilen giderilebilecek bir konumu ?
6-Kimyasal maddelerle çalışmalarda yapılan risk değerlendirmesinde, birden fazla kimyasal madde ile çalışılan işlerde, bu maddelerin her biri ve birbirleri ile etkileşimlerine yer verilmemiştir
>> Bununla ilgili nasıl bir yol izlemem ne yapmam gerekiyor ?
7-iş yerinde uygun düzenleme ve iş organizasyonu yapılmamıştır
>>Bu konuda neler yapılabilir ?
8-İş yerinde bulunan kimyasal kaplar uygun şekilde işaretlenmemiştir
>>Prosedürü kuralı nedir tam olarak ney yazılıp işaretlenmesi lazım ?
9-İş yerinde matbaa bölümünde ortam ölçümleri yapılmamıştır
>> Ortam ölçümünden kasıt nedir ne gibi ölçümler yapılması gerekiyor ? İGU mı yapıyor ?
10-Kimyasal maddelerin düzenli olarak ölçümü ve analizi yapılmamıştır
>> Ne gibi ölçüm ve analiz yapılması gerekiyor? İGU mı yapıyor ?
Arkadaşlar şimdiye kadar 50+ çalışanı olan biyere bile bakmamıştım birden 400'e yakın çalışanı olan fabrikaya bakmaya başladım