- Meslek
- Uzman (C)
Fatih Bey, üst katlarda kurulamaz diye mi düşünüyorsunu?. Ben üst katlatda kurulabileceğini zannediyorum. Nitekim bir doktor ticari+mesken gecen bir yerde ust katta kurmustu. Bugun ben bır yer baktım 1. kattı ticari+mesken diye kayıtlı olmasına ragmen ısyerı olarak kayıtlı degıldı aynı katta emlak ofısı vardı ısyerı olarak calısıyordu. ama bizde sıkıntı cıkar degıl mı?
"(9) OSGB’ler tapu kütüğüne işyeri olarak kayıtlı bölümleri hariç mesken olarak kullanılan çok katlı binalarda ve işyeri olarak kayıtlı olsa dahi bodrum katlarda kurulamaz. OSGB’lerin zemin katta veya müstakil binalarda kurulması esastır."
Yukarıda ifade edilenlere bakarsak;
1. OSGB'ler tapu kütüğüne işyeri olarak kayıtlı bölümleri hariç mesken olarak kullanılan çok katlı binalardakurulamaz.
2. İşyeri olarak kayıtlı dahi olsa bodrum katlarda kurulamaz.
3. OSGB'lerin zemin katta veya müstakil binalarda kurulması esastır.
4. OSGB'ler mesken olarak kullanılan çok katlı binaların tapu kütüğüne işyeri olarak kayıtlı bölümlerinde kurulabilir. (Bunun şartı, bodrum katta ve üst katlarda olmaması, zemin katta olmasıdır. Çünkü "zemin katta veya müstakil binalarda kurulması esastır" denilmiş.)
5. OSGB'ler iş merkezi, iş hanı, alışveriş merkezlerinin de zemin katında kurulabilir.
sonuçları çıkıyor.
Eski yönetmeliğe göre mesken olarak kullanılan çok katlı binaların istenilen katında, şartlar yerine getirilirse, kurulabiliyordu.
Birkaç gün önce yürürlüğe giren, konuştuğumuz yeni yönetmeliğe göre yapılan tariften ben yukarıdaki maddelerde yazdıklarımı anlıyorum.
Selam ve saygılarımla,