- Meslek
- Uzman (C)
dg/dt değerini nasıl elde ediyorsunuz?
dg/dt değeri 1 olarak alabilirsiniz. formülü var ama şuan bulamadım. 1 alınmasının sebebi ise max. 1 olan doğalgaz ile eşit olmasıdır.son olarak f(kalite faktörü) ile ilgili bilgi veriri misiniz?
Funda hanım dg/dt =1 alınırsa butun değerler standart değerler olmazmı? bu durumda her gaza ait standart bir Vz değeri olurki bu durum ne kadar sağlıklı olur? ,kaçağın yapıldığı noktanın kesit alanının herhangi bir önemi yok mu?dg/dt değeri 1 olarak alabilirsiniz. formülü var ama şuan bulamadım. 1 alınmasının sebebi ise max. 1 olan doğalgaz ile eşit olmasıdır.
f ise havalandırma kalite faktörüdür. 1-5 arası bir değer alabilirsiniz. ortam ölçümlerinde hava akım hızınız ve diğer değerler bu konuda size fikir verecektir.
tekrar kontrol ettim dökümanımı ama hayır aynı çıkmamış. k ve lelm değerleri ve T değerini atlamayın.Funda hanım dg/dt =1 alınırsa butun değerler standart değerler olmazmı? bu durumda her gaza ait standart bir Vz değeri olurki bu durum ne kadar sağlıklı olur? ,kaçağın yapıldığı noktanın kesit alanının herhangi bir önemi yok mu?
gerçekten beğendim elinize sağlık bende uğraşıyorum bir tane yapayım diye bakalım yaparsam paylaşacağım iyi çalışmalarPatlamadan Korunma Dokümanı TS EN 60079 Standardına veya ilgi diğer standartlara uygun olmalıdır. Bir metodu olmalı, haplamalarla zone ve patlayıcı ortamın hacmi gibi değerler bulunmalıdır. Yapılan hesaplamalar sonucu önlemler belirlenmelidir.Ekteki rehber dokuman P.K.D'nın nasıl olması gerektiğini anlatmaktadır.
Saygılarımla,
Pv denen kabın içinde izin verilen maksimum basınç yani emniyet valfinin açma basıncı (formulle bulunmuyor üretici bu değerde emniyet valfi koymuş ekipman üzerinden okunacak)Merhabalar, değerli paylaşımlarınızı gördüm ve bana yardımcı olabilceğinizi umuyorum.
Patlamadan korunma hesabı yaparken çeşitli formuller var örneğin en basitinden standarttan örnek vereyim..
ekteki resme bakarsanız
Boşalma hızı, (dG/dt)max değerini soruda vermiştir.
Bizim bunu kendimiz bulmamız gerekiyor.
Buna örnek de başka bir kaynakta şu şekildedir.
Patlamadan korunma dökumanı yapanlar bunu nasıl hesaplıyor? Bulamadım..
Ürün :Aseton
Geometri : 3 metre boyunda tank
Emniyet : Gaz tahliye vanası
Yayılma noktası :Tank dibindeki bağlantı flanşında sızıntı.
Yayılma Kesiti :1mm2 =10-6 m2
Ƥ(yoğunluk) :790 kg/m3
g (yer çekimi ivmesi ) :9.81 m/sn2
Basınç farkı : Pv=5X103 pa (maksimum basınç, kap içi )
P= Pv + Ƥgh = 5X103 + 790 X 9,81 X 3 =2,8 X 104 Pa
Yayılma Oranı: Sıvı için daha önce paylaşılan sıvı yayınım dosyasındaki bağıntıya göre;
dG/dt=S.(2. Ƥ. P)1/2 = 10-6 . ( 2. 790 . 2,8X 10000 )1/2 = 6,7 X 10-3 kg/s
Ben bu formülde verilen basınç farkı olarak geçen Pv nin nasıl bulunduğunu anlamak istiyorum.
Ancak o zaman bu işlemlere devam edebileceğim.
Hesaplamaları ekleyeceksiniz sanırım.pkd için ekte bulunan döküman işe yararlı mıdır? acil cevap verin lütfen!
Hesaplamaları ekleyeceksiniz sanırım.
Eklemeniz gerekli 3.7 ' ye ekleme yaparsanız uygun olur.hesaplamalar formun formatında yok. acaba sıkıntı olur mu?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.