Kamuda görev yapan DSP grubu arkadaşların özel sektörde çalışamayacaklarını daha önce belitmiştim. Ben de bu kapsamda kamu sektöründe bu işi yapmamız halinde ilgili kanunda belitilen (200) gösterge tutarındaki ödemenin bizi de kapsayıp kapsamadığını (olumsuz geleceğini bildiğim halde) BİMER aracılığı ile Çalışma Bakanlığına sordum. Hayır yanıtı geldi.Biz bu işten ekmek yiyemeyecek miyiz arkadaşlar soruyorum size???Özel yasak, devlette de gel bu işi bedava yap deniyor.Hiçbir işimize yaramayacaksa biz bu sertifikayı niye aldık??O kadar emek, kurs parası, yıllık izin hepsi çöpe mi gitti? Ya ben anlamıyorum 6331 sayılı kanunda işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanına gerekli katsayı tanımlanmış tamam.Onların emeği kabul görüyor da biz niye YOK hükmündeyiz. Kısaca Hemşireler niye İNSAN yerine konulmuyor.Bu iş bu kadar mı zor bize de daha aşagıda 150 veya 175 gibi başka bir gösterge belirlenemezmiydi?Gerçekten bu konuda bir hevesle sertifika alan bütün meslektaşalarım adına çoook üzgünüm.Kime gidelim kime derdimizi anlatalım bir fikri olan var mı?