Soru : Meslek Hastaliklari Niçin Tespit Edilemiyor

kimyacı34

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
24 Ara 2012
Mesajlar
8
Tepki puanı
5
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Meslek hastalıkları niçin tespiti edilemiyor?
Tedavisinde yaşanan zorluklar nelerdir?
 

ethememre

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ara 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
2
Meslek
İşyeri Hekimi
meslek hastalığı tespiti için gerekli olan evraklardan işe giriş muayene belgeleri birçok firmada eksiktir. zamanında sağlık ocağından alınan ve herhangi bir tahlil tetkik yapılmaksızın sağlamdır ibareli raporlarla işbaşı yapılmış. periyodik muayenelerde de işyeri hekimleri arasında bir tutarlılık olmadığından birçok yerde sadece akciğer grafileri ile iktifa edilmiş. oysa hemogram, akciğer grafisi, odyometri, solunum fonksiyon testi, kan şekeri ve EKG rutin olmalı, ayrıca gerekenlere karaciğer ve böbrek fonksiyon tetkikleri yapılmalıdır. ayrıca bunlarda problem çıkanların ilgili uzman doktorlara sevk edilmesi, gerekirse meslek hastanesine yönlendirmeleri gerekmektedir.
periyodik muayeneler ve işe giriş muayenelerinin de en azından yıllık olarak karşılıklı değerlendirilmesi gerekir.
bunun yanında meslek hastanesinde tespit edilen meslek hastalıklarına ait bilgiler sgk.ya gönderiliyor ve sgk ortam ölçümleri, sağlık raporları gibi bir dizi belge istiyor. neticede kesin meslek hastalığı denirse firmaya tebligat yapılıyor ve bildirim isteniyor. yani meslek hastanesinin koyduğu teşhisleri de direkt bildiremiyorsunuz.
bizlerin elinde bu şekilde meslek hastanesi raporları olup da skg.dan tebligat gelmediği için bildiremediğimiz vakalar var. maluliyet olana kadar teşhisler dikkate alınmıyor. işin özeti memleketteki her işte olduğu gibi bu konuda da göstermelik iş yapılıyor. kanunlar uyulması için değil, olay olduğunda suçlusu belirlenebilsin diye çıkarılıyor.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.