- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Şahıs firması açmaksızın Serbst Meslek Makbuzu keserek bu hizmeti verebilir miyim? (tıpkı bir avukat veya doktor gibi)
Oktay Bey,Ben 3 ekimdeki sinava girdim. Kursta çözdüğümüz sorulara göre sınav bana cok kolay geldi. Önemli olan çok soru çözmek almanyada polonyoda sorulan sorular var onlarada ulaşabilirseniz çözün derim gercekten cok yararlı oluyor. Ulaşamazsanız e-posta atabilirim bendede duruyor sanırım.
Tebrik ederim öncelikle, ben de tmgd düşünüyorum ama çok detaylı bilgiye sahip değilim felsefe grubu öğretmenliği mezunuyum bu konuda yardımcı olursanız sevinirimArkadaşlar Merhaba,
İsmim Özgür Barışkan, Tmgd belgemi yeni aldım. Konu ile alakalı bir işte çalışmaktayım. Bu forumda elimden geldiğince sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım. Böyle bir forum ortamının hazırlanmış olması gayet isabetli olmuş, hep beraber sinerji yaratabiliriz.
Esenlikler
Özgür
bu konuyla ilgili olarak muhasebe forumlarında biraz daha fazla bilgi bulabilirsiniz ancak kısaca anlatmaya çalışayım. Serbest meslek makbuzu kesemezsiniz çünkü bu bir meslek olarak geçmemektedir. Bu bir eğitimi alınmış spesifik bir yetenek olarak geçmemektedir. hukuk yada tıp gibi bölüm okusaydınız serbest meslek sahibi olurdunuz. Ancak TMGD için 4 yıllık eğitim almış herhangi birisi sınava girip kazanabilir. Zaten genelde açıkçası işletmeler serbest meslek makbuzunu pek sevmezler çünkü hem kdv öderken hemde gelirin yüzde 20 si kadar stopajı ödemek zorundadırlar. Ben kendi şirketimi kurarken incelemiştik baya detaylı ancak serbest meslek makbuzu kesemeyeceğimiz sonucu çıkmıştı. gene konuyla ilgili sorunuz olursa yanıtlayabilirim. Yada araştırabilirim. Ancak var olan tecrübeme göre şahıs şirketi kurmanız daha mantıklıdırŞahıs firması açmaksızın Serbst Meslek Makbuzu keserek bu hizmeti verebilir miyim? (tıpkı bir avukat veya doktor gibi)
Ben 3 ekimdeki sinava girdim. Kursta çözdüğümüz sorulara göre sınav bana cok kolay geldi. Önemli olan çok soru çözmek almanyada polonyoda sorulan sorular var onlarada ulaşabilirseniz çözün derim gercekten cok yararlı oluyor. Ulaşamazsanız e-posta atabilirim bendede duruyor sanırım.
bu konuyla ilgili olarak muhasebe forumlarında biraz daha fazla bilgi bulabilirsiniz ancak kısaca anlatmaya çalışayım. Serbest meslek makbuzu kesemezsiniz çünkü bu bir meslek olarak geçmemektedir. Bu bir eğitimi alınmış spesifik bir yetenek olarak geçmemektedir. hukuk yada tıp gibi bölüm okusaydınız serbest meslek sahibi olurdunuz. Ancak TMGD için 4 yıllık eğitim almış herhangi birisi sınava girip kazanabilir. Zaten genelde açıkçası işletmeler serbest meslek makbuzunu pek sevmezler çünkü hem kdv öderken hemde gelirin yüzde 20 si kadar stopajı ödemek zorundadırlar. Ben kendi şirketimi kurarken incelemiştik baya detaylı ancak serbest meslek makbuzu kesemeyeceğimiz sonucu çıkmıştı. gene konuyla ilgili sorunuz olursa yanıtlayabilirim. Yada araştırabilirim. Ancak var olan tecrübeme göre şahıs şirketi kurmanız daha mantıklıdır
Takip edemedim başka bir cevap veren arkadaşımız oldu mu? Ben geçen hafta müracaat ettim. Kısaca bilgi vermek istiyorum. Dilekçenize ek olarak;Herkese merhaba,
TMGD sertifikası için gerekli olan belgeler içinde bakanlık sitesinde duyurulan liste
TMGD Sertifikası almak için:
1. Dilekçe (EK-1)
2. Nüfus cüzdanı sureti
3. Lisans Diplomasının noter onaylı sureti
4. Adli Sicil Kaydı Belgesi
5. Yetkili yangın söndürme eğitim merkezlerinden uygulamalı yangın söndürme eğitimine katıldığına dair alınan belgenin aslı veya noter onaylı sureti
6. Sertifika ücretinin yatırıldığına dair makbuz.
ile Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğüne başvurulacaktır.
Ancak dilekçe sayfasında ise Ekler
EKLER:
1-Kimlik Fotokopisi
2-Lisans Belgesi
3-Yangın Sertifikası
4-Adli Sicil Kaydı
5-TMGD Sertifika Ücreti Dekontu
Suret ile fotokopi aynı şey değil! suret ya noterden onaylı yada muhtarlıktan alınıyor. yardımcı olabilir misiniz?
Özel sektörde çalışarakta bu işi yapabilir miyim
Bireysel şirket yeterli olacaktır değilmiEvet bir şirket kurark yapabilirsiniz. Hatta çalıştığınız i.in sigorta masraflarınızda olmayacaktır.
evet şahıs şirketi yeterlidirBireysel şirket yeterli olacaktır değilmi
teşekkürler, zaten belgemi almış bulunuyorumTakip edemedim başka bir cevap veren arkadaşımız oldu mu? Ben geçen hafta müracaat ettim. Kısaca bilgi vermek istiyorum. Dilekçenize ek olarak;
Nüfus cüzdanı fotokopisi, Lisans diploması fotokopisi, yangın söndürme eğitimine ilişkin belgenin fotokopisi, e-devletten alacağınız adli sicil kaydı, Halk Bankasına yatırılan ücretin (602 TL) dekontunu vermeniz gerekiyor. Yanınızda diploma ile yangın eğitimine ilişkin belgenin aslını bulundurursanız yetkili personel tarafından, ilgili fotokopi belgeler "ASLI GİBİDİR" şeklinde onaylanıyor. Yani noter onayına gerek kalmıyor. Saygılarımla.
merhaba size sormak istedigim birsry var yardimci olursaniz sevinirim simdi dediginize gore asli gibidir diye onayliyorlar demissiniz bu onay icin ayrica bi ucret talep ediyorlarmi acaba simdiden tesekkurlerTakip edemedim başka bir cevap veren arkadaşımız oldu mu? Ben geçen hafta müracaat ettim. Kısaca bilgi vermek istiyorum. Dilekçenize ek olarak;
Nüfus cüzdanı fotokopisi, Lisans diploması fotokopisi, yangın söndürme eğitimine ilişkin belgenin fotokopisi, e-devletten alacağınız adli sicil kaydı, Halk Bankasına yatırılan ücretin (602 TL) dekontunu vermeniz gerekiyor. Yanınızda diploma ile yangın eğitimine ilişkin belgenin aslını bulundurursanız yetkili personel tarafından, ilgili fotokopi belgeler "ASLI GİBİDİR" şeklinde onaylanıyor. Yani noter onayına gerek kalmıyor. Saygılarımla.
hayır, ücret alınmıyormerhaba size sormak istedigim birsry var yardimci olursaniz sevinirim simdi dediginize gore asli gibidir diye onayliyorlar demissiniz bu onay icin ayrica bi ucret talep ediyorlarmi acaba simdiden tesekkurler
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.