kesinlikle katılmıyorum... bilgiyle alakası olmayan bir sınavdı... bende biliyorum yönetmelik ve tüzükleri...ancak 34 soru hatalıydı..burda hangi bilgiyi ölçebiliriz... ben 68 aldım... siz kaç puanla geçtiniz... bu sınav sebebiyle gerçekten hala çok sinirliyim... böyle bir rezillik olamaz... iyi çalışan bir kişi nor mal bir sınav yapılsa 90 puan alabilir... siz bu çalışmanızla kaç puan aldınız...ARKADAŞLAR MERHABA;
24 ARALIK 2011 C SINIFI UZMANLIK SINAVINA BENDE GİRDİM VE BELGEMİ ALDIM. ÖNELİKLE SINAV ŞİMDİYE KADAR YAPILMIŞ UZMANLIK SINAVLARININ EN ZORU VE ŞAİBELİ OLANI. SİZLERDEN TEK RİCAM LÜTFEN SINAVI CİDDİYE ALIN VE BU BELGENİN KOLAY ALINMAYACAĞI BİLİNCİNİ KAFANIZA OTURTUN. DAHA ÖNEMLİSİ BU MESLEĞİ YAPMAK İSTİYORSANIZ İSG(HSE) ÖNEMSEYİN. BEN SINAVA DETAYLI VE TEFERRUATLI ÇALIŞIRKEN ÇEVREMDEKİ BİR ÇOK İNSAN BENİMLE DALGA GEÇTİ BU SINAVDA NE VAR ALT ÜSTÜ BOT BARET TAK DEĞİL Mİ? MALESEF İSG BOTTAN BARETTEN İBARET DEĞİL EĞİTİMİNİZ TAMAMLANIP KONULARA VAKIF OLDUKTAN SONRA BUNU DAHA İYİ ANLAYACAKSINIZ. TEMPOLU BİR ÇALIŞMA, İŞİ ÖNEMSEME İLE NE KADAR ZOR OLSADA BAŞARACAĞINIZA İNANIYORUM. ŞİMDİDEN BAŞARILAR SİZE....
kesinlikle haklısınız..bende bu sınava girdim... ve bu kadar ciddi bir iş için bu kadar gayriciddi hazırlanmış sorularla karşılaşmak beni şok etti... yazıklar olsun diyorum24 aralık sınavına girmemiş olsaydım sizinle birçok şey paylaşırdım ancak şuan ben bile neye çalışılması gerekli ne soracaklar bilmiyorum.elbette temel olarak yukarda sıralanan yönt hakim olmak gerekli ancak yeterli değil kesinlikle çünkü Türkiyede uygulaması bulunmayan yönetmeliklerde yer almayan sorular çıkıyor artık. temel eğitimizi tamamladıktan sonra tavsiyem Türkçe anlatım bozuklukları, cümle düşüklükleri gibi konulara çalışmanızdır.
bunların dısından başka yonetmelık varmı ??ARKADAŞLAR;
EN ÖNEMLİSİ 49 DERSİN DIŞINDA MEVZUATA HAKİM OLMALISINIZ.
İSG TÜZÜĞÜ VE İŞ KANUNUNU NERDEYSE ADINIZ GİBİ BİLMELİSİNİZ.
YÖNETMELİKLERDEN İSE;
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖN.
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği
Çocuk Ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik
İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma Ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği
Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik
Asbestle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi Hakkında Yönetmelik
İşyeri Bina Ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık Ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik
Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği (YÖNETMELİĞİN BELLİ YERLERİ ASIL DERS NOTUNDAKİ TANIMLAR)
Makina Koruyucuları Yönetmeliği
BUNLARA HAKİM OLMANIZ GEREKİYOR.
bnde tam olarak hangı yonetmelık hangı tuzuk hakım olacagımız bılmıyorum bızım kurs cok dandık !!
ARKADAŞLAR;
EN ÖNEMLİSİ 49 DERSİN DIŞINDA MEVZUATA HAKİM OLMALISINIZ.
İSG TÜZÜĞÜ VE İŞ KANUNUNU NERDEYSE ADINIZ GİBİ BİLMELİSİNİZ.
YÖNETMELİKLERDEN İSE;
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖN.
İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
İşyeri Hekimlerinin Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik
İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği
Çocuk Ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik
İş Kanununa İlişkin Fazla Çalışma Ve Fazla Sürelerle Çalışma Yönetmeliği
Kimyasal Maddelerle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik
Asbestle Çalışmalarda Sağlık Ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik
Biyolojik Etkenlere Maruziyet Risklerinin Önlenmesi Hakkında Yönetmelik
İşyeri Bina Ve Eklentilerinde Alınacak Sağlık Ve Güvenlik Önlemlerine İlişkin Yönetmelik
Elektrik Tesislerinde Topraklamalar Yönetmeliği (YÖNETMELİĞİN BELLİ YERLERİ ASIL DERS NOTUNDAKİ TANIMLAR)
Makina Koruyucuları Yönetmeliği
BUNLARA HAKİM OLMANIZ GEREKİYOR.
TABİKİ YÖNETMELİK VAR. NOKTASI VE VİRGÜLÜ İLE BİLMEN GEREKEN BUNLAR.bunların dısından başka yonetmelık varmı ??
BİLGİ VE YARDIM YERİNE TARTIŞMANIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. SİZİN ÇOK DİKKATLİ OLMADIĞINIZ ZATEN BENİM YAZILARIMI OKUMADIĞINIZDAN BELLİ. SINAVIN SAVUNUCUSU DEĞİLİM. SADECE YENİ GİRECEK ARKADAŞLARA SINAVI UMURSAMAZ BASİT ALGILAMAMALARI İÇİN YARDIMDA BULUNMAYA ÇALIŞIYORUM. BU SEKTÖRDE ÇALIŞANLARDAN BİRİYİM. İNSANLARIN EĞİTİM KURUMLARINDA GÖRMEDİKLERİ ŞEYLERİ SAHADA UYGULAYAN VE GÖREN KİŞİ OLARAK BU İŞİN GEREK SINAVI GEREKSE MESLEK HAYATININ ÇOK ZOR OLDUĞUNU SÖYLEMEK ZORUNDAYIM. SINAVIN ŞAİBESİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ. YAZILARIMDA ZATEN ELEŞTİRİSİNİ YAPMIŞTIM. SİZE 2. SINAVINIZDA BAŞARILAR...kesinlikle katılmıyorum... bilgiyle alakası olmayan bir sınavdı... bende biliyorum yönetmelik ve tüzükleri...ancak 34 soru hatalıydı..burda hangi bilgiyi ölçebiliriz... ben 68 aldım... siz kaç puanla geçtiniz... bu sınav sebebiyle gerçekten hala çok sinirliyim... böyle bir rezillik olamaz... iyi çalışan bir kişi nor mal bir sınav yapılsa 90 puan alabilir... siz bu çalışmanızla kaç puan aldınız...
walla arkadaşlar, benim kursum pazartesi başlıyor, kendimi deneme maksatlı aralık sorularını çözdüm, ancak 60 alabildim, soruların bazıları bariz şekilde kolaydı, bazıları ise kelime oyunu doluydu, ama biliyorumki 60 yetersiz, mayısa kadar çok iyi çalışmak gerekecek...
maden ve taş ocakları işletmelerindeve tünel yapımında alınacak işçi sağlğı ve iş güvenliği önlemlerine ilişkin tüzükbunların dısından başka yonetmelık varmı ??
arkdşşar bn burda elektrık yonetmelıgını anlamadımmm ???Arkadaşlar,
Yukarıda sınava çalışılacak yerler çok güzel açıklanmış,bize söyleyecek pek bir şey kalmamış.
İSİG Tüzüğünü ve 4857 sayılı iş kanunu sınava kadar roman okur gibi 2-3 defa okuyun.
Sınavda başarılar dilerim.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.