slm.işyerinde kule vincin devrilmesi neden işkazası değildir?bunu açıklayabilecek bir arkadaş varmı?
Bir olayın iş kazası olabilmesi için olayda zarar gören bir işçinin olması gerekir. Kule devrilmesinde zarar görenden bahsedilmediği için iş kazası değil, yalnızca kazadır.slm.işyerinde kule vincin devrilmesi neden işkazası değildir?bunu açıklayabilecek bir arkadaş varmı?
İş kazası olabilmesi için; yaşanan kazanın insanın ölümüne veya yaralanmasına sebebiyet vermesi gerekiyor. Malesefki bu şekilde tanımlanıyor.
ramak kala olayının tanımında hiç bir ekipmana zarar gelmemesi gerektiği açıkça belli bence tanımı kontrol edin. ben ekliyorum direk risk yönetmeliğinden alınmıştır.Ramak kala olaydır.
Uygulamada maalesef öyle olmuyor. İş kazası kaydı tutamadığımız olaylara(iş kazasının tanımına da bakın) ramak kala kaydı tutmamız uygun oluyor.ramak kala olayının tanımında hiç bir ekipmana zarar gelmemesi gerektiği açıkça belli bence tanımı kontrol edin. ben ekliyorum direk risk yönetmeliğinden alınmıştır.
d) Ramak kala olay: İşyerinde meydana gelen; çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olayı tanımlar.
umarım katkım olmuştur.
Is kazasıdır. Çalışanın yaralanması veya ölümü durumunda rapora iş kazası olarak yazılır. Olayın niteliği değişmez.slm.işyerinde kule vincin devrilmesi neden işkazası değildir?bunu açıklayabilecek bir arkadaş varmı?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.