- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Bahsettiğiniz yönetmeliğin vazife eylediği detayları hayata sokamamaktan muzdarip bir işyerihekimi olarak kendi aldığı eğitim dolayısıyla istihdam olamamış detaylarına girmeye gerek olmayan kısa süreçler sonrasında ,yoldan geçerken içine girmeye cesaret edemeyeceği işletmelere uzman olarak girmek zorunda bırakılmış nice Türk gencinin hekimlere biraz daha insaflı davranmasını temenni ediyorum.[/QUOTE]Bir sepet yumurta içerisinde sağlam yumurtalar kadar istemesek de bozuk yumurtalarda olabiliyor. İş Güvenliği Uzmanlarının da, İşyeri Hekimlerinin de görev yetki ve sorumlulukları ayrı ayrı detaylı bir şekilde yönetmeliklerde belirlenmiştir. Detaya girmeyeceğim. Özetle Hekime sağlık gözetim görevi, Uzmana da Ortam gözetimi görevi yüklenmiştir. Görevler çok yerde kesişir. Bu kesişmelerde de durum açıktır. İş birliği yapılmalıdır. Zaten yönetmelikte bunu önermektedir. Ne uzmanın ne de hekimin görevi; sadece gördüm, yazdım, bildirdim değildir. Çözüm önerisi ile birlikte İşverenin karşısına çıkmalıdır. Maalesef ki bende en az 8-9 hekimle çalıştım. Çoğu oturduğu yerden 8 saat kalkmıyor bile. Mesele kişiselleştirmek değil. Yönetmeliğin vazife eylediği detayları hayata sokmak.
Saygılar.
Nereye varmak istediğinizi anlayamadım. Lakin iyi niyetinizden şüphem yok. Ben son olarak Ziya Paşanın muhteşem sözünü hatırlatmak isterim ''Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz'', sözler bir yere kadar, sorun çıkartmış / çıkartan dostlarınız sizin istemediğiniz tasarrufunuz olmuş, genellenmemeli derim.